收起左側

拳術討論區

玩槍著重力架wo ==
闖少林同野球係冇分咩屬性
除左呢2招,內功ge金3/刀ge華山都可以暈人
我覺你你d力唔係幾夠,加咁多體不如玩法c,你加得咁多體要靠高攻ge拳補返,但冇乜人賣d高攻拳 =.=
被動技的防術一定要加
裝方面有錢就換哂成套21lv防身頭甲鞋啦,頭起碼要80/90防↑,甲+4↑(最好就強血),鞋起碼要換隻+18點力/體↑

以上係個人意見

[ 本帖最後由  於 2007-3-17 10:26 編輯 ]
回復 支持 反對

原帖由 笨。宏 於 2007-3-17 01:43 發表
你好牙!板主
我是玩王道的^o^但我也想請教你一些問題!!
我自從看了你的5真計劃a___a我也學了5拳技!_!
但..我野球和分根造2招飯圍技 我該到那兒升!
我既裝有5lv拳+9*56 = 100攻 16lv+4鞋*9力 11lv頭帶*50防  ...

早晨呀........哈哈!
先說一個笑話.............原來今日是[星期六],連我本人真的傻傻地都唔知到,
被同事串我記得聽日返來上班啦............你...........。
時間過得好快,不知不覺地上班,看論壇,食中午,看論壇,工作,下班,回家,開電腦,
看論壇,食晚飯,開墨香,去強化,去組裝,收根石,組爆裝,練武功,找王打,眼訓......去訓 Zzzzz。
真係有D時間癲倒的感覺。

入回正題:

1) HA HA!我不是這板區內的板主哦!但當然我也會樂意解答你的問題??

2) 但..我野球和分根造2招飯圍技 我該到那兒升!

---> 找一下,你可在 2-3 下完事的怪來玩吧。

3)我既裝有5lv拳+9*56 = 100攻 16lv+4鞋*9力 11lv頭帶*50防 7lv衫+6冇追
咁樣既裝 可以打咩升

---> 你的裝,在你這個 23LV來說,已經好好了,還是與2)的答法一樣。

4) 仲有點樣先可以令自己升技升快d!_!<---相信大家都想問

---> 要自己的技升得快,
只有2種方法,1 = 放多D時間爆水練技,2 = 買自在符 5 + 1x5 小時 爆水練功。

5) 同埋你加點應該點加架!?

---> 我的加點,已經在這拳區內第2個POST有說了。

6) 我23lv~力63  體85 心30
我壓過等..槍術同拳術都係加左11層 仲有打坐8層 護體5層
咁加法會點?_?仲有加咩比較好
咁我而家既加點正唔正確?

---> 配點方便,也是一句,各有各的方向,好難一本天書讀到老。
拳好特別,應在各職攻中排中間左右位置,加多D力or全力,
又唔夠刀高攻的??倒不如尋求另一種玩法吧。
被動方便好死板下,因為我發覺如果你能賺技點係好快的高手,咁就血/護/內/防/槍/拳,不停地加吧!
如果你無學法技的話,個人見意就不要加了,浪費技點分配。
假如,你賺技點是好辛苦的話,咁就先向攻擊方面入手,即等於你先加拳吧!
其後,就加之 12-3層,就算了,防就越高越好啦!
7) 我冇跟到各post既人既加法 原全係跟我自己既意思黎加

---> GOOD!這樣才是你在這遊戲內尋到的樂趣。
8) 我發現我所問既野 滿足唔到我-.-所以我再要追問:lol
闖少林同野球有冇分咩屬性同埋除左呢2招仲有冇技係可以暈人

---> WELCOME,發問多D,令樂古的朋友,也同時受惠的。
闖少林,在拳招上比野球易暈D,這招是向前單一方向技,並未曾遇上打空氣情況。
野球,是圍技,集體打暈對方,這招有機會打唔目標,出現打空氣現象。
暈人的招: 拳 = 少林 / 野球 ; 刀 = 華山 / 法 = 金3

9) 用裝方面 要用咩裝好

---> EQ方便,好見人見志的,不過我覺得到32LV,才用D好少少有強過的裝吧!

10) 同埋 根據我既配點 雙修咩好(本人有一招7層烏龍!_!)

---> 咁就,2修槍吧!!

** 希望可解答到你想知的問題啦! **
回復 支持 反對

halo!!傑哥!
又係我呢個問題少年喇:lol
今次黎主要想問下我27LV之後既去向
本人而家25LV喇 成日聽人講咩一擊拳!一擊手!
呢D其實係咩黎 又有咩用架!?
仲有我25LV換唔換25拳套(換+攻既定係換果D咩一擊拳)
到左27LV既話 我又換咩裝好
我再高lvd既話-.-用+攻拳定係用果d一擊拳架- -
王道D人好煩
成日開紅殺人
希望墨魂唔係咁啦:lol
你仲未答我<---會唔會學左d咩屬性會比教易暈人

[ 本帖最後由  於 2007-3-18 01:19 編輯 ]
回復 支持 反對

原帖由 笨。宏 於 2007-3-17 19:47 發表
halo!!傑哥!
仲有我25LV換唔換25拳套(換+攻既定 ...

你好................笨•宏 ,

halo!!傑哥!
---> 叫我 "明少"吧! 我應該大過你的(年紀),幫內的人也是這樣叫我的。

---> 27Lv後方向,在乎你自由點玩囉!

---> 我之前的post,也有提及過這些"一擊"的解答,你可查回,
之於實際的效果,作用大不大,要等我上了 39lv 才知道。

仲有我25LV換唔換25拳套(換+攻既定係換果D咩一擊拳)
---> 低LV,未完被動"拳",當然用有強過"攻"的比較好,易D清怪。

到左27LV既話 我又換咩裝好
---> 普普通通得嫁啦,待上了 32lv後才換裝吧!

我再高lvd既話-.-用+攻拳定係用果d一擊拳架- -
---> 也是要等我到 39LV,才可定論此問題。

王道D人好煩  成日開紅殺人
---> 其實個個 ser 也會的,除了 無相,這是平常事來的。

希望墨魂唔係咁啦:lol
--->

你仲未答我<---會唔會學左d咩屬性會比教易暈人
---> 學了屬性??你只內功嗎?? 如是的話,不會的。
---> 如果你指被動技,也是不會的。

** 希望可解答到你想知的問題啦! **
回復 支持 反對

我係29lv82%拳.因為我冇壓過等所以想問下大家我既被動技層數會唔會過低
拳術同防技12層.血同內9層.護同打坐8層
之於拳技唔洗問我都知低嫁啦><野球同少林8層.如封7層.金鐘5層.吐納2層
回復 支持 反對

hi大家好....
來到這
回復 支持 反對

原帖由 墨香新手 於 2007-3-18 18:40 發表
我係29lv82%拳.因為我冇壓過等所以想問下大家我既被動技層數會唔會過低
拳術同防技12層.血同內9層.護同打坐8層
之於拳技唔洗問我都知低嫁啦><野球同少林8層.如封7層.金鐘5層.吐納2層

hello...墨香新手,

你好,29Lv.....武功層數的確低D的,加以努力吧!
被動技方便,如在無壓等環境下,也算是正常中間偏低的。

*** 努力吧!拳手們,加油呀! ***
回復 支持 反對

我想問拳武器100攻到要幾錢到,同埋小林是咪要高lv過人先可暈"

我想問拳武器100攻到要幾錢到,同埋小林是咪要高lv過人先可暈"
回復 支持 反對

原帖由 lcw1994 於 2007-3-19 15:21 發表

HELLO....LCW1994,

你好!首先,我對EQ的價錢不太了解,因為我的EQ一般也是自行安排的。
好少去買回來,除非覺得勁平還有組合上去能力,我才會收購,
故此,此問題我答你唔到。

闖少林一招,同LV,我覺得應該是50/50%,高LV過對手的話,自然暈率機會大增。
但如果對高過自己10幾LV的人,真係好難暈到對手。

因為我試過,對10大,一下到暈唔到,就算真係暈得到,我想時間也不會太長久。
有關資料,也要待我39LV時,探討一下。

PS: 賣廣告,誠招 "有品守禮" 36 lv up 拳手,加盟本會,幫規請去下址--->

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=2780683&extra=page%3D1
回復 支持 反對

明智傑版主很熱心喔..
能夠令這裡的討論風氣變得很和諧..
不但是會員感動= ="
我也是唷..繼續努力喔
回復 支持 反對