收起左側

拳術討論區

d 裝係
3係護體常服加3
shoes係10lv加4
武器係拳9lv加1
頭:通神11頭加4
加21lv手冇強

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
↖幻滅♂ray -5 連帖

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 oxxo 於 2007-3-15 12:38 發表
補充番 ..我隻人係拳
d攻係咪好低.好難暈到怪呀依家..暈到既就十幾秒
仲做咩要收改下呀我人 thx q

見你想暈人....怎麼不升闖少林呢?比野球暈得強 又不會像野球會打不中

回復 支持 反對

呀明志哥 話學佐野球 分根 如刲先,.,高lv先學埋果2招..做5真拳手媽@@睇埋第10 睇下我個人o唔ok定廢 thxq

[ 本帖最後由  於 2007-3-15 05:33 編輯 ]
回復 支持 反對

原帖由 oxxo 於 2007-3-15 13:18 發表
呀明志哥 話學佐野球 分根 如刲先,.,高lv先學埋果2招..做5真拳手媽@@睇埋第10 睇下我個人o唔ok定廢 thxq

HELLO.... oxxo,

你好!首先你可能會面對,此板主的扣分,
因為你連續POST了4-5個關於你本身的問題??
為何你不善用編輯功能呢??

回答你有關問題:

1) 壓等,並不表示你要在25LV 死去 10 LV,因為完全沒意思的。

2) 多謝你參照這個方法去配點,3力2體1心。
但你選好了你日後的路的方向了嗎??

3) 照計攻:169~179 / 血有:764 / 防:124加金鐘:161 / 魔:512 / 護:1089
...應該是正常的呱!

4) 被動技: 血6 魔6 防6 護4 打坐4 拳8
...點解會咁低的呢??我幫內有個 18LV的人,玩了不久大約一個月吧,都已經有 暗/火 18-9層了。
請加以努力吧!如用這3/2/1方法配點上的話。
請改為這方法去吧 ---> "拳技" 全力谷拳術,拉高番多D攻。
其餘的 UP TO 12層,就停一停吧!到了32LV後再安排過吧??

其餘的血/護/內...靠EQ來彌補一下,打坐方面,有錢就爆水練吧!無錢只有靠慢慢打坐回血/內吧。

5) 拳技招: 野球6 / 如刲5 / 分根5 / 金鐘6
...正常偏低,請加以努力,但點解唔見你學吐納的呢??奇怪??

6) 拳的暈人技,並不是依靠攻擊力之數字,而是本身野球/少林的層數 和 隨機機率 AND 對方LV層次。

7) 衫係護體常服加3 / shoes係10lv加4 / 武器係拳9lv加1 / 頭:通神11頭加4 / 加21lv手冇強
...衫,在壓等期間內,不用太在乎衫的血量,因為我常常叫人練吐啦!
...鞋,我覺得要追強"力"去幫忙你的清怪。
...拳武,你25LV,應該找一個已經好平的25+4來練下,強不強"攻"在乎你的安排了。
...頭,如同衫一樣解釋。
...護手,如同拳武一樣解釋。

8) 我的POST只是,提供一下讓大家拳手們一個參考意見,實際上好在乎你的玩法和心態。
我也曾說過一句 --------> 無一本天書讀到老的,要自己行量比重。

9) 你個人係唔廢的,只要加陪努力,就必定有好成績了。

PS: .....請問你是玩那一個伺服的呢??叫什麼名呀??

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
↖幻滅♂ray + 10 詳細解答

查看全部評分

回復 支持 反對

因為之前唔知可以咁做咪發多幾次post囉
玩王道既我@@ 我依係要加力加去幾時呀?係咪我用9lv拳武先咁低攻呢..我之後用21lv拳武有 1xx~208 我都想搵25lv+4拳武但冇..我冇學吐納..因為我唔知要學..同埋我唔係幾想學thx q
回復 支持 反對

原帖由 oxxo 於 2007-3-15 13:18 發表

HELLO.... oxxo,

玩王道既我@@, ----> 王道好玩呀,不錯又多人,我都有個人物在內面,是心拳。^^

我依係要加力加去幾時呀? ----> 力,是每升一級也要加的。

係咪我用9lv拳武先咁低攻呢..我之後用21lv拳武有 1xx~208 ----> 當然啦!拳武高級D,攻都多D啦!

我都想搵25lv+4拳武 ----> 難道,王道已經全部高等級D的,無人有25+4低武嗎??厲害!

我冇學吐納..因為我唔知要學..同埋我唔係幾想學thx q ----> 唔學係唔得嫁,這樣真係會好廢的。切記切記!

[ 本帖最後由  於 2007-3-15 15:26 編輯 ]
回復 支持 反對

哦 咁我依家學..想請問下吐納有咩用嫁..除佐加血..仲有咩用嫁? thx q

[ 本帖最後由  於 2007-3-15 14:34 編輯 ]
回復 支持 反對

吐納...就係用黎補血....高lv的話 11層左右 一下補千幾血嫁 唔好睇少佢
回復 支持 反對

想問拳手比人冰住有咩內攻技屈返佢
同弓暗法 PK 金3得唔得
問錯地方比人扣分   

TKS 死.....
同弓 暗打被人冰完屈距離基本上係死得 因為佢地太遠距離 用法技都打唔到  打其他ge 好似刀戈d  被人冰左都可以用 電3 水2 水3等法技打返佢 最好電3 博下睇下暈唔暈到
回復 支持 反對

你好牙!板主
我是玩王道的^o^但我也想請教你一些問題!!
我自從看了你的5真計劃a___a我也學了5拳技!_!
但..我野球和分根造2招飯圍技 我該到那兒升!
我既裝有5lv拳+9*56 = 100攻 16lv+4鞋*9力 11lv頭帶*50防 7lv衫+6冇追
咁樣既裝 可以打咩升
仲有點樣先可以令自己升技升快d!_!<---相信大家都想問
同埋你加點應該點加架!?
我23lv~力63  體85 心30
我壓過等..槍術同拳術都係加左11層 仲有打坐8層 護體5層
咁加法會點?_?仲有加咩比較好
咁我而家既加點正唔正確?
我冇跟到各post既人既加法 原全係跟我自己既意思黎加

我發現我所問既野 滿足唔到我-.-所以我再要追問:lol
闖少林同野球有冇分咩屬性同埋除左呢2招仲有冇技係可以暈人
用裝方面 要用咩裝好
同埋 根據我既配點 雙修咩好(本人有一招7層烏龍!_!)

[ 本帖最後由  於 2007-3-17 03:37 編輯 ]
回復 支持 反對