查看: 23608|回復: 42
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [收費SER~老玩家討論]仙境...不再是傳說?

謝謝大家提醒 我係由黑色派對開始玩嫁

個人 玩RO已經超過左4年..我都唔記得玩左幾耐
大概係4.5年左右..我係由黑色派對嗎.玩
果陣 全SER7000人..我係SAKARY既..
最勁果陣..RO係30M人上線..
冇記錯係台灣線上遊戲上線人數最多既遊戲(而家好似仲未有人破)
其實..RO真係一隻 SETTING好好既GAME
首先每個職業 都有佢既專長 唔會有咩職係一定打咩都輸(槍手 超初 玩野職例外)
而且 PVP GVG 都係好講技術 同亂戰中好講定力 判斷力
以前日日打王 好開心~
自從出左創造者 變左掛王 所有冇U波既體職 基本上就唔洗諗PVP
再出埋靈魂音投 整個就是囧~
以前既PK場 真係團戰打到大家冇補品先有勝負分
而家 基本上係速戰速決

以前既10000人1個SER 20幾個SER 30M人既情景 已經不在
可能永永遠遠咁.. 變成一個傳說
見到而家得返1000幾人一個SER 真係 有D心痛
始終 我都係一個對RO一見鍾情既..

最重要係 RO搵到一D其他ONLINEGAME搵唔到既野
就係人情味

希望大家 所有對RO有感情既玩家
可以把呢份情 寄託去RO2 始終
我認為好多人對RO都係放唔低既..

好多謝大家入黎睇我呢一篇自發性既感想

回復

我玩洛基server呢~~開左server冇耐就玩
都係老player...一齊團練,chat,死,幾好玩
服士傳送又就..一次1800,偷渡果d真係好懷念
回復 支持 反對

原帖由 ~亞榮~ 於 25-7-2008 13:43 發表
大概係4.5年左右..我係由你今天微笑了嗎.玩
冇記錯係台灣線上遊戲上線人數最多既遊戲(而家好似仲未有 ...

仲有啊~我記得係迷森十幾個騎士等大巴出黎反擊,一個反錯就死一堆人,跟住第二個人又走上去反...
以前係定位出...所以個個係哂中間等,等緊果時可以分享自己既心得...好開心=]
回復 支持 反對

原帖由 ~亞榮~ 於 25-7-2008 13:43 發表
大概係4.5年左右..我係由你今天微笑了嗎.玩
冇記錯係台灣線上遊戲上線人數最多既遊戲(而家好似仲未有 ...

你講笑嗎??
你今天微笑了嗎
係2005年1月27日出的....
何來4年??

我係係封測玩的...

而公測我記得我係買碟玩的
封面係有一男一女企係到
背景係主城

我玩到你微笑了嗎就沒玩...

在人工生命體時,,又再玩了

其後還出聖域又走了...

1個月之後再玩多一個月
就完全放棄正服了

之後都沒再玩正服....
一直都玩私服到玩在..

我最最最記得係...
打蝗蟲叫一個人拖住
百幾個人係後面打
當時轉職難到嘔..

我記得第一隻2轉係57等的騎士
後悔賣左出去...(賣給朋友)
AC還在..
PW沒改的

第2隻係獵人

朋友有:京,,安德路斐爾,,阿利維斯,,虫仔,,~!!十字武道家!!~
由莉,,燒味,,終於飛上樹枝的小雞,,以諾(及火柴人公會的一班)
還有25,,KK,,樂賢(Fairy的公會成員)
神加月偉(星際派對的會長,,這一個特別深刻,,佢唔用外掛及其他機械人,,升到未轉生的98
佢叫我影公會照
當時只有3個人去左
佢因被人爆AC無玩)
及唔多出聲的西野司

亦都要多謝~搗蛋小子~及熱點給了我不開心的回憶
一個爆我ac,,一個昆我天夾(不可以是昆的,,是我笨掛)

深刻的是1個月內放枯枝
打到2隻天夾

以前到pvp場不是pvp的..
只是聊天的

最愛看人屠城A_A
現在是不可能的...

仙境給了我很多
卻帶走了的的時間

回復 支持 反對

[[bao_28]]
我係岩岩出左二之二轉果陣開始玩既..
從記得果陣 第一隻玩既就係劍士@@.
我好記得我唔知點轉啦- -果陣細個又唔知上網有得搵, 轉劍士果陣 打晒d怪愈打愈唔對路- -

跟住轉左十字軍. 我記得..水都冇錢買- - 加上咩裝都冇- -..
從有果陣- - 我放左張月卡 放左200萬- -"

跟住第一次團練 - - 去左龜島入邊...
狂比人小 同埋死- - 小我咩呀- - 小我頂唔到隻龜龜- - 又成日死@@

跟住快掛出現 團練已經 冇可能再出現! 慢慢 古成既小服區 都唔見左**
就係咁啦@@

從有既係- -.. 比人呃左勁多野!唉~

我上星期開始玩番啦: )
回復 支持 反對

原帖由 Brendonsum 於 28-7-2008 13:25 發表
[]
我係岩岩出左二之二轉果陣開始玩既..
從記得果陣 第一隻玩既就係劍士@@.
我好記得我唔知點轉啦- -果陣細個又唔知上網有得搵, 轉劍士果陣 打晒d怪愈打愈唔對路- -

跟住轉左十字軍. 我記得..水都冇錢買- - 加 ...

玩緊咩server??我都想玩返-.-
回復 支持 反對

2005年咩= = 我記得我5年前玩過= =
重係重小五個時 依家都就中4= =

同埋依家大家都係玩邊個ser/版
回復 支持 反對

我係由封測開始玩,,果時封測冇得揀男女,,,,點知買碟抽中女角,,勁唔開心....

由小學斷斷續續玩到依家中5,,,,係我第一隻玩的online game同埋玩得最耐的,,,,不過依家都係轉玩私服

回復 支持 反對

原帖由 無名者 於 28-7-2008 16:16 發表
2005年咩= = 我記得我5年前玩過= =
重係重小五個時 依家都就中4= =

同埋依家大家都係玩邊個ser/版

我都想知道大家玩緊咩server....好懷念
回復 支持 反對

[[bao_28]] Aegir
回復 支持 反對