打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [收費SER~老玩家討論]仙境...不再是傳說?

仙境1出我就有玩
不過之後真係變左好多
無晒以前玩仙境ge感覺

樓主話等ro2 我睇你會失望
ro2同ro係兩個世界黎 而且有人玩過韓版話勁悶
無晒ro feel
回復 支持 反對

我覺得RO 最好玩 係可以12個人一隊((而家D GAME 冇一隻做到 ))- -
去d熱門地方 幾團人 係咁搶 正!! ((雖然會同人地嘈,但諗返都好好玩)

鐘有去 一個地方((唔記得咩名))  成堆 服 係度爆怪
一有王  成堆小服 就死哂係度 俾d祭9返 又沖過去 爆   正

雖然有多得驚人既外掛
但係唔知點解 手動玩家 一樣係多得驚人  實在難得

回復 支持 反對

公側第一日開始玩 無記錯係2002年定2003的

Loki 1 Server

個時RO有好多稱號 RO三寶 : LAG 斷線 修不好 (期間好多人仕制造FLASH)

登入地獄真是懷念呀~~XD

我一開始係玩騎士 玩到70級轉玩牧師到99級 然後84獵人 (全手動)

那時侯很開心 打王 吹水 搞事 開心都不知時日過

最有回憶係無限制pk場(競技場) 那時我是出名的敏體智牧師 (叫孤單洛洛 )

智99 剩下點數各分到敏同體上 加上一身神裝 (另類玩法: 牧師插白幽披XD 去到最後經過裝備協調達成心願能補2238這個數字 滿感動)

命中不夠的職業騎士 打不到我 命中很高的獵人打我卻不太痛~ (試過被4,5個人圍都不死狀態(沒巫師)) 因已出名被取稱號(古怪牧師= =)

個時係PK場識到好多好多好多朋友~一齊稱霸PK場...就係因為我地成日係PK場搞事殺人

所以開始多人"組隊"黎PK場玩即時團戰 ! 令PK場熱鬧起來~好多真摰朋友或網婆都係咁樣識返黎

所謂不打不相識我諗就係咁解XD ....

最後因帳號被盜同外掛充斥決定離開 到以家係我心目中都覺得RO係遊戲界  " No.1一哥"

最後那位人兄你所說很多服爆怪個度係古城 @@

以前好多小小服30-40級就係練了XD !! (小弟那時侯是幫助性質去玩XD)

回復 支持 反對

最想ro由頭開始..冇外掛......我一定第1個玩返!!!!!!!!
回復 支持 反對

我玩過全部職業既人,覺得每一個職都有好玩之處
我覺得最正都係,弓箭手起金字塔3樓,屈對面怪。
小服20級去古城爆怪。
法師組隊放直牆打蜈蚣。
回復 支持 反對

非常同意樓主所說....
我是由"愛情競技場"開始玩...
直到"新世代的誕生"不玩

1.RO已經落入外掛手中
初期RO,平均一個ser都有8000~10000人左右
現在就.....古城修道院也不再熱鬧...

2.又是那句愈改愈不好玩....
怪物一個比一個勁..
裝備一件比一件強..
轉生2轉太屈...

回復 支持 反對

我玩果陣係夢想天空~
諗返起同一班人打怪升lv真係好過癮~
不過而加呢~.~?
古城本來勁多人組既地方變到一個人都無~
而加諗返起真係灰~~
回復 支持 反對

我由公測開始玩..前年開始停...我認我都有用外掛..但仍然好掛住手動既日子..
我玩潘麗兒2架∼
而家轉左去玩免服..雖然好食錢..但我玩得真係開心
回復 支持 反對

我自己都玩左都有3年到~因為外掛太多啦,唔多想玩,但真係好唔捨得e隻game,係我覺我最好玩既game~之前係,e家都係~ro我支持你[[tk_28]]
回復 支持 反對

我都係因為外掛太多
最後由正服轉戰狂人
最後被盜先沒玩
其實仙境沒人玩
好似係年幾2年前
個一次盜帳潮
一個晚上好多人被盜
人數先急速直下

回復 支持 反對