打印 上一主題 下一主題
收起左側

魔法師/魔導士/神燈討論區

原帖由 boyboy198907 於 2007-4-8 19:26 發表

有水給你灌你還不滿意嗎

人家喜歡裝正義
回復 支持 反對

給藍草莓同認為佢冇打輸的人:
我唔明佢有咩甘勁(弓手) 魔導輸唔出奇 我對自己法師冇咩信心 弓手輸比我係事實 有人見到

-----------------------------------------------------------------------------------------
給認為篇文冇新野的人:
係冇新野 我開比新手睇有話開比你睇? 你甘勁你就唔好睇啦
-----------------------------------------------------------------------------------------
給認為紙上談兵的人:
開post出梨都係大家討論下ja 你認為講就容易 做就難 甘唔講又點識做阿?
給認為我自以為是的人:
自以為是? 你講你???
回復 支持 反對

其實白魔2 想摔真係幾難 不過 如果 對手 識得解石化GE話 就不如用 石化 停佢 再摔 比起 就咁摔會易好多..  不過都係果句 最緊要快-V-

同埋 如果對手高防  你用完火山都可以出雷震 再摔 咁通常都必死AR LA-3-   仲有其實對手唔係魔C 開盾都幾好.. 特別係新手

因為用石化停人 GE時間短好多 時間難掌握 不過 你選擇開盾 當對手有技GE時間 即使你飄緊都會中...

如果你唔想要個盾 一開場即出石化 (我見好多魔都唔識-__- 次次比我用石化 停左再摔-__-) 如果你見到對手冇用盾.

千其唔係打走佢個盾...  你一係就用石化+雷震再摔 一係就等3技 因為有盾 點閃都閃唔到的.. 但對手可以破氣

一係就豪比佢 比佢電兩野 冇MP再出  令外 其實 我覺得 黑魔點2技都唔錯AR.. 特別係玩落街場 分分鐘玩死人...  

令外 我覺得有一招都幾實用 就係滑步雷震  我諗你地未必明我講咩... 即係你由某個場方 滑去對手附近 出雷震

因為E招係無LALA衝埋去 好多時對手都走唔到 起碼 我用 10次 有8,9次都中的.

仲有你所講GE批 除左可以接技 仲可以接摔 E招 我都好小見人用 用法 係跳高+Z 落地個下再Z  E招實用性都好高

不果新手就比較難掌握 我都係40幾LV先開始識用的...E招 玩森林場好好用AR 好似對手企向上面/下面 你都可以跳落去出到

同埋想増加命中機會 你可以先批幾下對手/ 向對手附近 左跳跳 右跳跳 (小心比人打死你-3-) 咁就易中好多la..

至於 魔導

魔導出到ge技唔多 好考玩家ge技術   不過接技都有幾種ge..

好似出完黑魔3 可以再出多招轉轉轉-33- 扣死人-3-     又可以用毒+新技1(藍草身上學的-3-xd)

魔導我真係唔多識玩.. 識ge都係差唔多.. 同埋你所講 ge無限連摔應該係向果場邊到吧..? 無理由會向中間掛-3-

你講果d 好多都未聽過-3-

同埋我同好多魔導玩 佢地都唔識把握機會 出左毒 都可以走犯-3-

其實我通常都用幾種方法屈.. 1.向佢身到左放一個炸彈 右放一個 動作要快 2.用心停 3.用新技(最常用,不過要小心走犯-3-)3用地雷

不過我就覺得魔c/魔導 都係一個團p角色...  如果實力相同..單挑真係會幾難打...

所以我都係鐘意玩團p..對於魔玩團p 都有d技巧 都向到分享埋la..

正如樓主所講ge無限連摔 如果一個人難出ge 話 可以試兩個人 即係一個出完到下個 時間上的會易掌握

印象中我好似同(我係牙魚)-->玩家名字 玩過-33-  感覺上真係易好多

另外對手向邊緣被石化 魔導就可以向底到放毒 咁對手就乖乖咁跌人毒堆 (注意:對手跳入下個陣 係會落地ar 記住加多個彈等佢硬直返)

玩山場 你係向左邊的話 就可以搵魔導用傳送石去頂到放毒 (可能你會話 你傻ar 哂mp)  之後就由 魔c 過去 用白魔2技

咁對手慢慢咁升入毒堆(注意:對手落返地個陣 係會扣返白魔2的血的 咁魔c 就可以加多招石化la (3連技哦~@_@)

話咁快 對手就冇左1命 記住出個陣要快手 唔係比對手 出哂黎就冇用lu  分享到咁多la 可能有d講錯左 大家比d意見la-3-

回復 支持 反對

原帖由 ~☆E.T★~ 於 2007-4-9 03:50 發表
其實白魔2 想摔真係幾難 不過 如果 對手 識得解石化GE話 就不如用 石化 停佢 再摔 比起 就咁摔會易好多..  不過都係果句 最緊要快-V-

同埋 如果對手高防  你用完火山都可以出雷震 再摔 咁通常都必死AR LA-3- ...

How to 滑步雷震?
can u 講下個按法?
回復 支持 反對

原帖由 vw01 於 2007-4-8 19:59 發表

How to 滑步雷震?
can u 講下個按法?

哦.. 即係 你行去某d地方邊緣 差唔多跳落去 個陣 就出雷震 (如果你仲係唔明 比名我.. 向game到我話你知la)

除左雷震 石化 ,電...等等ge技都用到 不過雷震唔駛mp 就實用好多

至於 按法 係一樣 係你所需ge環境唔同姐 你只要向差唔多跌個陣出就岩ar la
回復 支持 反對

現在開始 討論魔的技術分享 等
回復 支持 反對

原帖由 ~☆E.T★~ 於 2007-4-8 19:50 發表

同埋 如果對手高防  你用完火山都可以出雷震 再摔 咁通常都必死AR LA-3- ...

@@滑步雷震.......可唔可以講明少少
我唔係好明是蝦咪東東@-@

魔導放毒氣我通常都係用地雷- - 用炸彈一斷氣就冇左個毒@@(不過你可以轉番佢入去--)
地雷重係怕cut氣就直接治癒啦(最直接一招)
回復 支持 反對

07年4月9日
新加入神燈簡介
大家請拉上去睇番@@

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
kenken1212 -5 連post

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 ~☆E.T★~ 於 2007-4-9 04:17 發表

哦.. 即係 你行去某d地方邊緣 差唔多跳落去 個陣 就出雷震 (如果你仲係唔明 比名我.. 向game到我話你知la)

除左雷震 石化 ,電...等等ge技都用到 不過雷震唔駛mp 就實用好多

至於 按法 係一樣 係你所 ...

我係香港未見過人咁出
日版都係見過一次(自己同人打的 唔係睇片)
因為我好小時間係打日版所以見過一次
不過係香港gc咁耐未見過人用
出法十分簡單
et都講左了
呢招係1on1用既機會好似小d
不過混戰應該幾有用(我自己都係試過練習用 實戰未用過)
回復 支持 反對

原帖由 瘟神蛋古 於 2007-4-9 12:35 發表

我係香港未見過人咁出
日版都係見過一次(自己同人打的 唔係睇片)
因為我好小時間係打日版所以見過一次
不過係香港gc咁耐未見過人用
出法十分簡單
et都講左了
呢招係1on1用既機會好似小d
不過混戰應該幾 ...

其實E招 唔駛話一定要中 有陣時 見到對手 向下面 你想攻擊佢 就咁衝落去 對手一埋你身就出到技 但係連用E招落地

對手衝埋黎就會破氣 中GE話又可以接電接摔...等等 所以1P1 都可以成日出  同埋你都講得岩 我向HK GC 都係見過一個人出XD"

可能好小人知有E招GE存在-3-
回復 支持 反對