打印 上一主題 下一主題
收起左側

魔法師/魔導士/神燈討論區

原帖由 巴布vs超力 於 2007-4-6 00:02 發表
我想講....(我味睇灑的!!)
魔導轉轉轉一下最多得3hit~"~
絕對沒可能一轉有5-6hit
加上地雷係垃圾(屈峽谷果d都係)
pk主要用黑2同白3

打果時多用跳放炸彈定人....
第1個中左後再放多個....
咁第1個就會爆 ...

要小生轉個5hit比u see ok??
回復 支持 反對

原帖由 國崎住人 於 2007-4-6 00:25 發表

要小生轉個5hit比u see ok??

就咁->->z就可以有5hit~"~?
沒可能的事
回復 支持 反對

小生有少少意見

魔法陣 唔好以為魔法陣冇傷害就睇少佢 佢ge接技雖然好難先做到 但你中左就死無全c 而且係山谷
極為好用 所以做魔師 一定要識運用e招 不過唔識用我唔怪你 因為真係好難用....

你魔法陣對住任何職業都可以算係自殺! 你未出陣我都沖左埋身秒左你!

石化 最常用 但係傷害係最少(狂禁左右就冇事啦- -) 但係實用性好高 無論係山場定係精場 都好好用
因為係角落頭到石化 掉落去可以白魔mp2接招 而且對住d唔想禁ge人 e招都幾好用

石化是接要震 再接摔 接什麼白魔2 囧 有幾何會係條邊度 跳洛黎比你出白魔2

閃電 此技一定要一擊必中 因為如果唔中 甘受到傷害就係你 最好唔好遠處用 因為太遠(如山谷右電山谷左)
甘樣傷害會好少 而且無得接技 不過e招我唔係好建議你地用 除非係團戰 1p1就最好唔好用 用佢不如用白魔mp2啦

電擊術 中了石以接 石化 手腳快點 又可以接摔 囧

火雨 e招實用性為一般 雖然傷害足夠 但係命中好低 不過你可以睇時機 如劍士【岩岩】出場冇mp 你可以即放
不過你撞到逃跑高手 甘e招冇用啦∼

劍士一出場 行到最上 再跳高 硬食 你呢招都唔過1/3 呢招只有生死戰 才有用吧

黑魔點技 3招都唔好用 點解? 首先命中率偏低 雖然傷害唔錯 但係命中甘低之如重要洗錢 有咩甘好 除左光之箭∼
火山命中低 ?_? 比人追殺 即出佢就中左招了=D 又秒了 爽 特別在團戰隊友死曬得番你果陣敵人勁易中的說
實用度有3星 (5星滿)

防護罩 千萬千萬唔好用e招定人格 用e招定人雖然有可能定到 但係會害死你 如果對方係法師 甘你用左就真係死得
同意 因為出了人家出火雨你只好爆氣閃了 出技會死得很慘 人家石化你無得閃 再震 再接摔 又無1半了~_~

摔  同魔師一樣 不過做魔導捉人比魔師捉人更好 但係唔建議用治癒->捉 甘樣好浪費mp- - 
雖然可以捉多下 但係留番梨接技咪重好
有mp緊係用心心摔 可以接到4野 扣敵人 80% 都ok 囧 之後再加以追擊 便可以擊退敵人
轉轉轉 最好用ge攻擊技 如果位置岩 要轉上5 6下唔係問題∼
轉最多是3hit 一定加上一些特別技巧 才能5-6下 u明白嗎?_? 不是岩位就可以
地雷 山谷屈技一招 係角落頭到放炸人落街係常見招數 不過如果對方有氣e招就冇用 
地雷在精靈場可說是很強 在山谷當然也很強 但在精靈場你會怎用地雷嗎?_? 地雷可是接轉必用的技能取時可以接上5hit
毒氣 最主要攻擊技 唔洗我講係人都知要點樣用 不過 如果你想做9連摔 一定要係有毒氣ga情況下先得
即係點用?_? 亂放ok ?_? 9連摔?_? 你玩me ?_? 你連9野比me睇 小生自問最多5次

炸彈大炮 實用性雖然唔係甘高 不過運用得好ge話都算一招恐怖接技之一
點樣恐布法?__? 解釋下能嗎

中有教大家一招必殺 連技o_o 毒氣>重擊>轉轉轉 可以轉5hit o_o =秒殺"

回復 支持 反對

火雨 e招實用性為一般 雖然傷害足夠 但係命中好低 不過你可以睇時機 如劍士【岩岩】出場冇mp 你可以即放

對開盾的人,一招見效
回復 支持 反對

原帖由 hok5 於 2007-4-6 00:50 發表

對開盾的人,一招見效

不!!!!!開盾 可以儲mp爆氣可以閃到=.=!
回復 支持 反對

技...中了先叫做技
唔中既技....叫垃圾@@"
所以多用普通攻擊先至好
回復 支持 反對

轉係咪要人地比炸彈炸起先可以多幾下?(真係唔多識 印象中好似試過 不過點打唔記得)
仲有毒+重擊 人地唔會飛走嗎??(有重擊未試過咁用==)
回復 支持 反對

原帖由 瘟神蛋古 於 2007-4-6 01:10 發表
轉係咪要人地比炸彈炸起先可以多幾下?(真係唔多識 印象中好似試過 不過點打唔記得)
仲有毒+重擊 人地唔會飛走嗎??(有重擊未試過咁用==)

怎麼不自己試探找答安- -!"
回復 支持 反對

原帖由 瘟神蛋古 於 2007-4-5 23:03 發表

魔導d mp 除左要黎補血摔
就係毒
毒基本上對d有d技術既人黎講 真係好難中==
留黎補血摔仲好==
黑魔mp3真係幾難用==
命中最多都係2炮(印象中係)
毒我多數都係掟炸彈算==
[就咁摔既話個人唔會跌落地架咩 ...

地型問題,大炮要中哂3炮就係自己比敵人低,我試過幾次都得

原帖由 國崎住人 於 2007-4-6 00:52 發表

不!!!!!開盾 可以儲mp爆氣可以閃到=.=!

但d人多數連技都出埋,招技出左之後自己死埋

原帖由 巴布vs超力 於 2007-4-6 01:05 發表
技...中了先叫做技
唔中既技....叫垃圾@@"
所以多用普通攻擊先至好

你咁講我姐係係成日出垃圾了

回復 支持 反對

魔師跳打然後捉人不錯...但是...跳打能扣多少呢XD
回復 支持 反對