查看: 20074|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Jubeat] 你地喺「楽曲リクエスト」放左D咩歌落去呢?

如題,都唔知呢舊野係咪真係有用
總之理論上多人去建議的曲都多數會整的

可惜PLUS曲今次(11月)都係得兩首,唔知有冇人提議過非PLUS的曲呢?

有冇都可以分享一下,雖然我好想轟炸佢個楽曲リクエスト:P
回復

好想機戰BGM...太鼓歌...DJMAX某D歌 (D2)

有的話真系幾多$都玩
回復 支持 反對

好想機戰BGM...太鼓歌...DJMAX某D歌 (D2)

有的話真系幾多$都玩
kirinx 發表於 2012/11/7 23:49

後兩者我諗等到K社同P社或者765合拼果陣
先會有可能發生

至於我...之前都說過了
都不是什麼很渴望的
假如有喜歡的歌入了 我就當然開心
沒有入的話倒沒有所謂

不過強要說的話...先把黑髮修羅搬到jubeat先算
回復 支持 反對

我想 Hollywood galaxy
回復 支持 反對

聽說荷里活銀河真的打算從RB移植..........

...........移植到iidx(逃
回復 支持 反對

我唔貪心.....要三杯雪糕(?)就夠

同埋其實個リクエスト三個欄位該點填?
回復 支持 反對

我唔貪心.....要三杯雪糕(?)就夠

同埋其實個リクエスト三個欄位該點填?
神之執事 發表於 8-11-2012 15:36

順次序先將歌名/曲名填上

跟住係ARTIST,即係作曲/作歌的人

第三項就係COMMENT,即係你的某D意見
回復 支持 反對

sry,呢個post係咪姐係填左咩想復活既歌?!我唔識日文- -""
回復 支持 反對

例如這樣

楽曲名
HAERETICUS

アーティスト名
D.J.Amuro Vs MAX MAXIMIZER

コメント
2000notes希望

========================================

另外回上面
既然是樂曲request
大致上你希望什麼舊歌能復活 也可以提出
另外假若有什麼未入過jubeat的新樂曲你希望可以加上去的 亦都可以提出

再順帶一提
不是於這個post提出 是去這裡提出
http://p.eagate.573.jp/game/jubeat/saucer/p/request/index.html
回復 支持 反對

我反而想RIPPLES果首バカサバイバー復活, 因為真係好好玩
回復 支持 反對