查看: 4186|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Jubeat] [11月1日] copious結束、bistro saucer LAST ORDER、本月焦點框體

如題
11月1日將會發生三件事

1. jubeat copious的e-AMUSEMENT服務結束

屆時全數未升級的jubeat copious將不能拍卡遊玩,
 亦都不能上網與其他玩家連線(Local Matching仍可),
 New Record也不會進行紀錄...之類。
 此外,大部份隱藏曲將不會供玩家選擇,詳細請看短片

2. bistro saucer last order

如圖,
 10月的bistro saucer(由squall去到アストライアの双皿 合共10首)
 將於日本時間11月1日早上6時(香港就早上5時)結束,
 到時全部客人的「滿足度」將會全數清零,重新計算,
 亦都會有新一批的樂曲可供解禁。

到時已解禁的十月樂曲可保留下去。

而未解禁/未滿100%的十月樂曲,就會變成舊曲,
 可以透過下個月的bistro saucer第四位客人,繼續解禁,
 或者利用傳導功能取得。

3. 11月的框體焦點

同樣如上圖,
 圖片底部寫了11月的焦點是「右邊的那部機」,
 就是說11月將會移植數首來自IIDX的樂曲到jubeat。

==============================================
(突然想起 不太重要的第四點和第五點)
4. 刪除十五首舊曲

其實有留意過之前的帖子的話,都知道是什麼一回事了。
 詳細請到這裡

5. 11月4日 五首限定曲限定完畢

當天香港時間17:00,假若玩家尚未解禁五首限定曲,
 日後就要透過傳導或者bistro saucer進行解禁。
 至於目前的解禁方法...其實你玩過一次或以上,就已經算是解禁過了。

「五首限定曲」包括
 Mother ShipDIAVOLOVermilionPRANABeastie Starter
回復

我有個預感
下個Limit Brust(本代IIDX的EXTRA Stage)會係Jubeat.....
回復 支持 反對

姐係宜家果10首 bistro saucer既隱藏曲到11月1日可以傳導?
回復 支持 反對

(小道消息)聽某機舖師傅講,現在解出黎個10首歌,會係11月1日變為傳導解禁
回復 支持 反對

(小道消息)聽某機舖師傅講,現在解出黎個10首歌,會係11月1日變為傳導解禁
tomy0296 發表於 26/10/2012 23:28

yes u are right
回復 支持 反對

其實咁樣搞既話....
咁平時少玩果D都好著數lol
回復 支持 反對

其實咁樣搞既話....
咁平時少玩果D都好著數lol
jimmg12 發表於 2012/10/27 00:06

唔出奇
你試諗下 假如一個月出10首
你去到代尾果陣成七八十首未解既話(而且唔比你傳導)
你仲肯唔肯解落去?

tomy0296 發表於 2012/10/26 23:28

呢個確實係真野黎
官方都有解說

不過竟然連整機師傅都知道呢d野(茶
回復 支持 反對

甘樣嘅話,可以吾洗一日一百解兩首歌啦
回復 支持 反對

甘樣嘅話,可以吾洗一日一百解兩首歌啦
yanho123 發表於 2012/10/27 01:07

視乎你想唔想早d開
你急既就開住先 唔急既等到下個月先再開都未遲
回復 支持 反對

姐係又要玩IIDX
what a evil game..
回復 支持 反對