查看: 3653|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[REFLEC BEAT] KAC速報+新曲目.....一首

課題曲LIST:
キラキラ☆ステーション (LV8)
Flip Flap (LV9)
ビューティフル レシート (LV10)
??? (LV?)
??? (LV?)

今日係10月1日,除左jubeat以外應該KAC課題曲都出左或出左D
就算唔記得邊幾首係課題曲都唔緊要

只要係課題曲,歌名上面就會出現KAC的LOGO

今日出現了新的CUP:limelight EX同埋新歌Fly to Next World(Qrispy Joybox)

新cup的出現條件:打任何一首KAC課題曲?(前提報左名參加KAC?)

CLEAR左新cup(即下圖)會彈出:Fly to Next World呢首新歌同埋Flip Flap的ICON(?)

仲有呢首Fly to Next World的ICON,要打5次(不計難度)先拎到

Fly to Next World的難易度是(3/5/10)Objects數-
BASIC:114
MEDIUM:200
HARD:530

====================================

如預期中,KAC的分數係可以COVER的,三首歌打左好幾次都會打破紀錄

但競爭可謂十分激烈,我見到的高手實在太多了,不過有時又會贏到D比我更高LIME的人
====================================

題外話,今日試過set 2TOP RANDOM,S-RAN或者S-RAN+

情況沒想像中悲劇,雖然打某d歌都不習慣,打得多感覺會打壞平時的習慣

講番新歌Fly to Next World,呢首初見高分,感覺上同cloche一樣,比較上著重3TOP

而TOP的出現率都幾高下
回復

原來真係10月1日
不過Qrispy到底係RBll出左幾多首歌
回復 支持 反對

最抵死係幾乎每次都有老鼠仔旁身,新ICON同舊的老鼠真係冇咩分別

吉祥物配VIP?

GFDM的VIP係96?

Jubeat係DJ YOSHITAKA?
回復 支持 反對

我慣性將d artist分成兩類人
GFDM果邊 同埋IIDX果邊

基本上beatnation records六人(包括4CTAKA)應該係IIDX果邊
(最核心應該係dj TAKA)

而GFDM除左96
仲有泉叔、王子、Asaki、Kozo Nakamura、千本松等人

TAG個例子比較特殊
雖然本身應該係痴去DDR果邊
不過視乎佢有冇變身 佢變左身就係IIDX果邊 冇變身就係接近GFDM果邊

其他人唔逐一講啦
至於jubeat同RB...我只可以話係比各大門派既鬥爭之地
雖然RB都係近IIDX果邊
回復 支持 反對

要參加左比賽先可以開到呢隻歌,唔係掛-.-?
回復 支持 反對

沒差
搵個未參加比賽既人去試下開唔開到咪得
回復 支持 反對

係時候要溫下書啦 (逃
回復 支持 反對

係時候要溫下書啦 (逃
bennyyam0614 發表於 2012/10/2 02:44

←志在參與的我表示沒有壓力
回復 支持 反對

其實我想知係咪有得check排名或者叫順位的東西呢?
回復 支持 反對

我搵唔到有
回復 支持 反對