打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 更新完之後....

1月24日赤壁正式大更新.....但更新完好似好多人都唔識玩....
官方又冇咩指示俾我地(雖然大家都慣晒),咁唯有靠自己探索下啦

岩岩更新完入game,頭頂正常有個感嘆號,之後點佢,拎到稱號"英雄命格-攻10,防5,體質10,命中1"
之後有指示叫你去搵npc壺公,係長安車站隔離,之後同佢講完一大輪野,你就可以去新地方-洛陽
去洛陽之前,壺公隔離有個npc叫 明河, 呢個npc就係負責將玩家身上既po2金頭,馬安,介子監定,之後俾d換新裝既材料你,記住將自上可以換既都換晒佢
金安同補c安都係升級先可以監定,金安升級要一個黃月英的首飾,補c安升級就要一個殘片
之後去新地方做任,接任,做做下就會去到洛陽新城,係洛陽新城,大家終於有機會見到9階武同防具等等,不過惡夢而家先開始-.-
去到城搵到兵器商,護具商,之後可以用你監定完換既材料買武器,注意""武器有唔同屬性,唔岩心水唔緊要,拎去巧匠分解再買過,基本常用屬有3個,1個係補c用,1個係閃人,1個係打手用,咩屬自己應該識分啦-.-玩左咁耐,咁秘文金石果d點算呀,冇錯,講係商城買野轉落去啦,防具一樣咁做
另外,係洛陽新城會見到有3個仙人,果3個仙人分別係武器,防具,飾品,佢地賣既裝會勁d,不過要既材料當然唔同,你地應該發現拎po2金頭去監定佢會比1粒叫 混沌神石 你,好多人都想知粒野點先會有多d,答案就係新po2
咁武器同防具果d都仲有得升級既,咁升級既野係邊買呢,就係係武器商果度...咁點先有料買果d野,答案就係分解你地8階無雙武啦,記住一定要無雙武呀,唔係無雙武器會分解做金石,紫石果d ga

基本上大家當佢係一隻新game咁玩啦.....如果唔係你用既錢將會係數之不盡....每隔幾個英雄lv,就要將裝上面既金石,秘文轉移,你唔煩我都煩啦,另外新秘文方面,1粒狂點上去新秘文大約1000up hkd,咁低lv秘文用幾多錢自己心照啦,隻game值唔值你再咁玩落去,自己諗啦

我就唔講咁多,大家有咩問題or心得,隨時係度分享出黎啦~_~

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
誠、–– + 10

查看全部評分

回復

9階既都係過渡性質,好快到16級先係惡夢開始......有錢除外

英雄裝屬性最多7個(唔計強化+3,8果的),所以所謂既洗屬性都係洗走果的無謂既閱歷+幾%呀果的.

換裝到7788之後以前既舊無雙戰埸你一個人就可以殺晒啦唔駛再話乜幾閃咁(單機生涯)
呢點對平民幾好既,可以用黎過下日神咁.......放工/放學,去街.返屋企打機,訓覺....!!

其他日常野斤本就係搬番的舊野出黎,好似洛陽魚樂咁(但洛陽釣魚就會可能釣到的勁裝[需鑑定])
回復 支持 反對

靈>忍 HK$4
壁>甲 HK$8
斬>羅 HK$16
影>刑 HK$32
豪>羲 HK$64
冥>澤 HK$128
兵>剎 HK$256
斗>滅 HK$512
閃>岩 HK$1024
狂>御 HK$2048

以上係舊秘文100%升新秘文的價錢, 以4金元寶=HK$1計
好彩今次橘子放條生路, 升新秘文價錢同大陸一樣, 計埋匯率, 仲平過大陸唔少
回復 支持 反對

亦都提一提, 每日中午12點後, 川南鳳凰寨的點卯官, 有得拎3粒英雄玄石
川南鳳凰寨點去? 長安驛站最後一個選擇去川南, 然後第一次要手動行去鳳凰寨
我不在GAME, 俾唔到座標大家, 只能說鳳凰寨在川南地圖的右上方
點卯官旁有個靈氣商人, 有D野都好值得買的呢~ 自己選購吧

有英雄玄石, 解福威鏢單任(必須6人), 基地王, 逍遙同遊, 莫問今朝都有機會得到星之微塵
(高LV點仲有星之寶玉同星之仙華)
逍遙同遊: 一男一女角組隊 (唔需要夫妻), 男的隊長, 去長安結婚處紅娘接任, 再去長安東門打繡球, 好易的
莫問今朝: 呢個任以剛升LV 1黎講難度好高, 洪8公血好厚, 所以必需6人組隊

日任仲有洛陽漁樂, 每日15:00以後, 在洛陽新城拎魚餌

赤壁日任, 唔知點講好, 總之要搵3個相同國家的人組隊, 跟指示OK啦

係啦. 而家舞, 槍, 斧, 劍的專精同技能都加強左, 雖然劍同斧改強左都好少人玩吧
鉞烈風斬第3下慢左出
爪遁形+200閃, 真係唔會被打中了吧
講真, D怪咁硬咁難打, 唔係百變弓的話, 可能真係要鉞, 錘, 槍, 爪等輸出高兵器才行
回復 支持 反對

亦都提一提, 每日中午12點後, 川南鳳凰寨的點卯官, 有得拎3粒英雄玄石
川南鳳凰寨點去? 長安驛站最後一個選 ...
XYZZY 發表於 25-1-2011 17:40

槍  更新了 爽了好多...=]
回復 支持 反對