打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題疑難] 戟鉞單p

其實好多人講到鉞好屈 好多戟都轉去鉞 我就覺得戟都幾屈鉞
鉞碎兵0斗氣 戟連舞挑打等都不需要斗氣 照打  至於鉞最痛都系烈風只要擋到就行了吧
大家都俾d意見
回復

我未玩過戟...

最大問題係,戟連舞得15秒,所謂15秒偉哥
過左15秒,戟仲可以做乜呢?

而且鉞其實有方法對付連舞
1. 68神技御器決
2. 需要換副武的另一個68神技,神傷之舞(戟高頻率攻擊怕神傷)
3. 格擋...
4. 聚元化氣+鉤鐮(你知唔知鉞呢2招有乜用呢?)

HK而家呢個版本,鉞烈風斬第3下其實唔易擋的(改左版就應該會削弱烈風斬)

況且鉞有無限急沖、碎兵0鬥氣等等,打鐧鉤爪杖呢D單P輕甲易唔少吧
打大架鉞仲勁,急沖離甲虛殺式,招招經典~

http://bbs.sg.wanmei.com/viewthread.php?tid=374929
大陸新三國後,主流武器係叉、錘、鉞
戟、爪、盾變左二線了
回復 支持 反對

其實官方搞到隻game甘會吾會吾太好 想像一下隻game吾同人玩吾同兵 各種兵器相星相黑 甘都好d
通街都系鉞個d  環扇刀近乎0  太過無癮
回復 支持 反對

其實官方搞到隻game甘會吾會吾太好 想像一下隻game吾同人玩吾同兵 各種兵器相星相黑 甘都好d
通街都系鉞個d ...
allanlai 發表於 1-11-2010 21:53

副扇唔會近乎0, 打大架好多冰雨架~
專業補師又係副扇

唔平衡都唔係第一日既事...
其實大陸改版加強過斧劍槍,但同叉錘鉞等新武仍有一段距離,所以仲係唔多人玩

http://www4.nakuz.com/bbs/viewth ... 3346&extra=page%3D1
睇下大陸改槍,其實都改得幾有心既
但始終做唔到主流武器
回復 支持 反對

我覺得戟打得贏鉞
鉞招碎兵減鬥氣,但係戟連舞,碎兵都冇用 ...
回復 支持 反對

通街都系鉞個d ...
allanlai 發表於 1-11-2010 21:53

如果官方諗到呢個問題我地應該可以玩返刀槍果d
回復 支持 反對

戟其實真係克鉞,,不過當戟開連舞 鉞可以用虛殺式定身走佬
就算戟用突破 起碼都可以拉一拉距離
回復 支持 反對