打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題疑難] 求槍打法

我日日都係比戟克住,戟d招出得又快,a+e住你打重屈,但係如果槍又學戟咁打既話,都係唔夠戟勁,大家如果有用槍,講出黎你同人打架,同打怪既出技次序啦~~
回復

如果----

一開始對打就出運舞既話...就儲鬥出走佬技..咁戟應該會用追魂..咁你就相反方向出御鈎決(神技)

咁戟應該就追你唔到....連舞完左就可以再打(咁戟應該都係儲左30~40左右既鬥

對打主要睇..2招..暈120% 同奪命 155%

多數戟都係連環,,硬食一下奪命好痛,2千起跳

用槍就  對打之前出突擊(無就出連擊),突刺,挑擊(打戟好難破到招),2下風雷(主要係4下易畀人破) ,加埋普攻.5連就出劈..10連出神威,儲到咁多下鬥可以出回馬暈,4秒可以擋,,咁戟應該就唔會出奪命  佢出暈就突破.

當有回馬狀態就 快手上5連出劈破防 (多數對手都會擋)再出暈暈左就可以4下風雷再神威,咁如果佢走佬就出御鈎決/疾風拉住距離再出暈(走佬就唔識擋)

多數戟畀人暈完都會馬上出奪命...咁你就一攻(突刺,挑擊,5連劈,神威)加一擋...盡量呃佢出奪命打你

唔好拉太耐...奪命8秒返來,暈技15秒,連舞45秒

你擋唔住下次既暈..無突破,無走佬,

你喜歡可以用擋,有D戟無學破擋(不過好大風險,,8秒破防好麻煩)

--------------------------------
如果對手要等你暈先出連舞.咁你就要睇好時機,出暈就挑佢(破3秒)/突破

如果佢出連舞打你,,咁你就走佬啦

如果佢唔出連舞,,咁你就小心奪命啦...

---------------------
槍要玩重甲,連環(大路),落日(副扇,副爪),資玩敏
專情要學全神威技,0.5秒劈+破防,回馬槍

基本上都係呢3招打天下

暴55+,暴傷190+,攻強170+,命中200+,直抗55+,間抗60+

當然好裝會打得開心D..

打法都係差唔多,習慣左就識打

熟手用疾風,擋,突破(破暈),30秒連擊,聽勁(10暴,10暴傷,差唔多有20秒用)

打多D交就有習慣性..咩時候要突破,擋

可以慢慢學
---------------------------------------
我唔知你副職係咩,,,玩扇*打手扇)可以用運籌+風彈(定身用)~定左身就可以走佬避連舞,大交冰雨,

玩杖就可以轉送,野火,回體力,波波

玩弓就揚沙,定身

玩爪就前攻

-------------------------------------
另外,,講埋盾同鈎.

9成盾都係擋擋擋+暈

你都係一攻一擋,呃佢出暈打你

普遍盾都係低攻,,

5連劈破防一定要有,3秒內4下風雷,突刺,挑

記住..儲好鬥氣就唔好係盾擋果時不停打佢..用一攻一擋/二攻(突+挑/2下風雷)一擋

呃佢出暈

都係不停咁..安安全全..應該都打得死盾
--------

多數鈎都係一開始就企好遠之後冰你腳

咁你多數都出唔到突擊架啦...出到就當然好,,出唔到都可以用連擊
對打後1秒,多數出暈技,你習慣手都可以用突破
如果佢出完暈都同你對打..就用3秒時間(突破)打佢多D.10連神威打輕甲好惡

佢走既話.記得開回馬狀態...你都唔夠佢跑..

多數佢都會幾秒之後返來...唔怕一萬..開定都得

佢會返來就  出風雷2下,突,挑儲鬥出暈

輕甲畀人暈中..真係死硬

------------------------------------
如果鈎出反彈(反50%/100%)..咁你就7秒內唔好出神威

普攻,突,挑,劈都可以

速戰可以帶來勝利

記得唔可以畀佢暈中,突破,擋一定要熟手

如果佢係閃鈎/爪鈎/盾鈎/鈎杖既話

閃-咁你命中唔夠就輸得
爪-熟手突破時間內打最多下,,多擋
盾-重甲之下,萬6血,,打上來都幾惡頂
杖-SM,,要熟手用疾風,神技拉距離,熟手突破,擋  防,沉默,野火同鈎暈
盡挑佢D技,
-------------------------------------

前人有句話

玩槍既人..等於玩齊所有職業

唔單只要熟槍既技..就連其他武器都要熟.

咁先可以玩得起槍,

---------------------------------------
回復 支持 反對