打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題疑難] 我想問刀有咩方法可以打win戟..同埋刀用咩符玉好

如上
回復

逍遙/連環/百變
其他唔洗唸

同樣裝備打贏戟就係好難
除非對手唔開連舞(都冇必勝把握)
大家都長兵,佢戟屈你既係招招都可以走位
所以你要利用大力既優點
盡量係起手果陣蓄勁 (我蓄到最後可以上到300攻強)
因為係戟多數突擊過泥,3秒果陣開定霸氣
呢個時候蓄完既斷月斬可以造成好大傷害
接落泥立即速砍-->猛劈-->圓月(呢個連技可以卡的,令你用要0.5猛劈之後圓月都可以1.0出)
但要識應變,見人想暈你就快d突破,因為你暈技唔夠戟快
之後就繼續走位....橫輪、斷月、速砍(對付戟真係變左冇用,根本冇技比你cut)、揮砍(唔知你有冇點)
兩次既斷月,重有猛劈、橫輪,相信同樣裝備既人都比你打到冇乜血
如果佢用連舞,就唯有暈佢先(暈唔到就死緊) 暈左就走人等佢果十幾秒完先番泥砍佢

大概我識既都講晒啦 =]
回復 支持 反對

[[onion_25]]比著我就自殺算
回復 支持 反對

拉打law~
之後沖過去斬~ 通常戟都會~ 如果佢擋 你就唔好出住
斬完大家都定身 而且都分開左一段距離~
之後係咁走到脫戰再沖過去斬過~ keep住咁戟就開唔到連舞打你
而刀攻強高~ 只係計沖過去斬個下~ 好大機會win~
前提係~ 唔可以俾佢擋到任何一招, 埋左身就好難拉開啦 一開連舞你就歸西
回復 支持 反對

逍遙/連環/百變
其他唔洗唸

同樣裝備打贏戟就係好難
除非對手唔開連舞(都冇必勝把握)
大家都長兵,佢戟屈你既係招招都可以走位
所以你要利用大力既優點
盡量係起手果陣蓄勁 (我蓄到最後可以上到300攻強)
因為係戟多 ...
Carrera 發表於 26-10-2009 17:50

咁連環大約要幾$?
回復 支持 反對

唔係百變的話,刀馬下PK好似越來越冇優勢咁...
出招太慢、太少招、暴擊低、暈招慢

好多本來玩刀的轉左戟或盾...
回復 支持 反對

配副鉤吧,戟開連舞換鉤走佬,沒連舞的戟根本是斗氣窮困户,但副鉤後,對方又沒機會開連舞,我想九成能勝吧...
回復 支持 反對