打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他情報] 抽G自定的經驗分享: 如何應對愈來愈低的機率?

以前睇高達, 一係叫型號,一係叫號碼,間中叫別號

好少俾個神仙名俾人地叫

好似阿寶都話, "00000.高達,我地上阿! 對面的只1武!!!!!"

老虎個阿叔同阿寶只一緊時都話," 唔好睇少渣古阿,這不是普通的渣古",

555,,之後佢出左3武電佢,好狗!@!

你幾時見到阿寶會大叫" 墜天使阿,我地上阿"

幾時見到馬沙大叫" 力天使,狙擊對面班只1狗"

加美由大叫" MK2太廢了,看我的新力量, 權天使高達"

下次可能見到有D細佬仔打SD時大叫

出動吧,我的二郎神高達

起動吧,我的孫唔空高達,

激動吧,我的觀星音高達.
回復 支持 反對

從來都唔記近幾套高達名的XD

可能因為心入面唔認同佢地D怪雞名

00的高達,叫做00高又好,00R都可以 ...
雷臣 發表於 14-12-2012 11:35

因為近來高達系列的target audience變左,
UC, 00都算好D, Age真係唔想睇.
回復 支持 反對

因為近來高達系列的target audience變左,
UC, 00都算好D, Age真係唔想睇.
唔恨得咁多 發表於 14-12-2012 11:40

SEED 同00完全接受唔到個名,

AGE 直頭係小朋友睇的卡通

本身高達係岩成年人睇

應該係有少少悶,加上少少政治話題

加上少少幻想, (好似08小隊主角甘理想而不實際的幻想)

睇過一個小故事
二次大戰

某法軍軍人同德軍軍人係戰場中相撞

當時大家都打左好耐仗,見得好多死人
已經唔想打了

佢地2個居然停手,個法國佬仲請德國佬食煙
之後做左好朋友,
停戰後仲一齊成為世交TIM

但這只是一個特別的因素

實際上出面仲打到死死下

戰事是無情的,

如果中國冇核彈呢類可以輕易令地球滅亡既野
或者係世界科技發達,但戰事上仲係冷兵器時代,冇超越武器

而人口同今日的世界差不多

美國佬一早發動大軍搶地盤同埋搞屠殺,爭取自己民族的獨立性,唯一性同埋最重要的,,,,生存空間,因為地球資源太少了

當年日本仔打中國都係因為佢地日本資源少,冇生存空間仲要成日震
回復 支持 反對

回復 63# 雷臣

我聽過一個講法, 地球的問題唔係資源太少, 而係分配不均!
譬如糧食問題, 世界的糧食係夠養晒全球人口有突, (你睇發達國家幾浪費食物)
非洲等地方之所以餓死人, 唔係唔夠野食, 係佢地冇錢, 買唔起食物
回復 支持 反對

SEED還好點,係英文直譯
  但係00係度用埋啲濕勁神話天使,真係好KAI
回復 支持 反對

賣豬仔 發表於 14-12-2012 13:42

再下次出高達的話

可能出部

乜野奧丁大神高達
大陽之神高達
戰神高達.........

o my god

仲有我的雷神高達xd
回復 支持 反對

回復  雷臣

我聽過一個講法, 地球的問題唔係資源太少, 而係分配不均!
譬如糧食問題, 世界的糧食係夠養晒 ...
唔恨得咁多 發表於 14-12-2012 12:05

分配不均係存在

就講你同我日日都需要的衫

上次睇中國行業的統計數據,數量係可以全球定中國所有人 (係全球定中國就唔記得了)穿上唔知幾多年,仲要係新衫

呢度可以睇得到普通品牌衣服市場會鬥好好勁,因為現貨太多
但現實更能睇到,好多國家的人連衫都冇得著
有一塊布就偷笑了

而佢地一邊日日餓死人,發達國家如美國大把人食到超肥,又浪費食物

唔講呢d循環野,講d有限資源

好多國家為左石油打生打死,因為石油有限,用晒就冇,

而某d石油開發國家的女人仲用石油去沖涼,因為覺得貴先靚wor

但無論如何,我覺得都係人口太多,人口少,用少好多資源,污染少左,

地球仲有排玩

按而家甘既情況,唔好講孫,可能我地個仔真係有幸見到世界玩完的一日
回復 支持 反對

賣豬仔 發表於 14-12-2012 13:42
00同SEED有咩分別?
00入面,堆高達既英文名係以聖經入面既天使黎命名
中文名都係直譯返出黎同埋,係聖經而唔係神話
回復 支持 反對

我從來唔睇高達-,- 除左間唔中睇無記睇過一兩集-,-
回復 支持 反對

00同SEED有咩分別?
00入面,堆高達既英文名係以聖經入面既天使黎命名
中文名都係直譯返出黎同埋,係聖經而唔 ...
uc0080 發表於 14-12-2012 17:07

甘講可能得罪好多人

如講錯請見涼,當細路仔唔識世界

ER......

在我眼中,聖經同埋神話分別唔係太大

聖經都係講神講人, 神又可以排山倒海,又可以無限復活,所以大家要多D信佢,唔信佢就罰佢死後不能上天堂 (即係落地獄啦)

身為中國人的我感覺很可怕的宗教
回復 支持 反對