收起左側

[Jubeat] saucer情報帖 (新增#4的第5點)

對於DIAVOLO...我吾可以等
回復 支持 反對

對於DIAVOLO...我吾可以等
kirinx 發表於 28-9-2012 00:15

其實我不明白你為何為獨對DIAVOLO如此執著?
不過新曲短期內有得解禁係好事來的....
回復 支持 反對

其實我不明白你為何為獨對DIAVOLO如此執著?
不過新曲短期內有得解禁係好事來的.... ...
六神綱 發表於 2012/9/28 00:22

嘛 有愛嘛
情況就類似AKB迷看見上代入Heavy Rotation就興奮到不斷等不斷等不斷等
有d人仲好似今次quaver咁 誤以為youtube個自作譜係正譜黎
之後不斷練不斷練不斷練不斷練不斷練...
回復 支持 反對

有時有d野就系甘...我都好內冇試過玩音g甘想要1首歌...

對上一次系2~3年前psp太鼓的black rose apostle...

一切都系感覺...你也會有一天會這樣

硬要說另1首jubeat的歌有特別感覺的....就是red goose了
回復 支持 反對

竟然有人會等BRA
雖然很不錯聽(好了不離題

===========================

我又未試過話好期待一首歌
非要講既話...我反而係想打Dragontail Butterfly
版權曲...本來jubeat plus出千本櫻果陣我的確確係有d期待
不過宜家AC話要出都已經冇咩驚喜
回復 支持 反對

black rose apostle我還未全良呢= =(psp)

btw..双皿都好想要
回復 支持 反對

回題
先綜合一下所得的情報

其實都已經公佈左五首課題曲
想知既自己翻前幾個帖去睇

根據第一個備註
「請注意在課題曲公開前遊玩所得到的分數均不會被計算作為大會分數」,
這或許意味住五首歌都會係10月頭一齊推出?

另外根據第二個備註
看來模式跟上次一樣 屬於積分可更新既大會(非一發)
同暑假搞既果個唔一樣 呢個應該可以比你狂煲狂煲狂煲 煲到上EXC

再根據第三個備註
睇黎直至26號之前 果d神手應該都可以hea住黎EXC
不過一到26號當日 就會係四地神手撕殺既時候
一到9點鐘 大家就爭住EXC最後一首
邊個EXC先就入決賽 嗯嗯

================================

第三個備註是很重要的
上年KACA2011 某港頭五之一出線不能
聽說就是死在那奇怪的規則之上
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4290388
回復 支持 反對

其實我覺得一發大會可能會公平一點呢

起碼絕大部份人都係以「初見」的狀態去應戰

個個EXC...本身真係冇咩癮,冇咩挑戰性咁....

btw,有冇Rb課題曲的情報呢?
回復 支持 反對

其實一發大會都可以唔公平
假如我係參加者
我先拎第二張卡黎練練練練練練練練練練練練練到自己有EXC為止
然後先用正卡黎一發
最後都係冇左「初見」呢個意義存在

Rb課題曲就自己去看KAC帖吧
我有貼的
回復 支持 反對

暫時主力quaver fantasia baby bleep march
同埋amaxxxxxx
回復 支持 反對