收起左側

[Jubeat] [11月1日] saucer刪除曲一覽 (新增12月刪除曲)

刪千本櫻會唔會係因為版權問題?
回復 支持 反對

話唔定係版權問題 不過我覺得應該唔會掛
(黒うさP會是對版權那麼敏感的人嗎?
回復 支持 反對

千本桜 版權都算

cloche  friendship
幸せのかたち
3首原創出一代就要del  k社真係好野
回復 支持 反對

千本桜 版權都算

幸せのかたち
3首原創出一代就要del  k社真係好野 ...
下..唔係掛 發表於 1-10-2012 19:21

cloche 同 幸せのかたち 都FC左K社E加一野同我刪左去真係....
PS:係半代=[
回復 支持 反對

千本桜 版權都算

幸せのかたち
3首原創出一代就要del  k社真係好野 ...
下..唔係掛 發表於 2012/10/1 19:21

呢d我諗係人氣問題(?
friendship同cloche呢d lv8原創曲就比較上少人氣
幸福的形狀...我其實都聽過唔少朋友講好難聽
(可能d人唔了解あさき既作風?
回復 支持 反對

呢d我諗係人氣問題(?
friendship同cloche呢d lv8原創曲就比較上少人氣
幸福的形狀...我其實都聽過唔少朋友 ...
Torchic╳小火雞 發表於 1-10-2012 20:23

反而我鐘意幸福果種曲風
雫我都鐘意聽
不過神曲就馬馬地...
回復 支持 反對

呢d我諗係人氣問題(?
幸福的形狀...我其實都聽過唔少朋友 ...
Torchic╳小火雞 發表於 1-10-2012 20:23

k社其實真係好過份 佢咁樣大量del歌  除左版權曲
當中肯定仲有原因 只係唔可以公開

不過無論佢點樣做都係嬴家  仍然會有大堆人入錢養佢
至於我自己仍然係果句  佢改版後一日唔落番5$ 我點都唔會玩
回復 支持 反對

一般刪除樂曲既原因 我諗應該包括(我諗ja)

- 版權問題/版權費問題
- 人氣問題
- 果首歌/果位artist比較令人敏感
 (超無理例子:假設上代有首「中國國歌」 然後咁岩遇到釣魚台事件...之類啦)
- 果位artist離開左K社 (適用於原創曲)
 (有人話icicles被刪係因為Jimmy Weckl退社 不過我唔清楚)
- artist要求

其實我反而想知jubeat plus同AC既版權係分開計定一齊計
回復 支持 反對

On and On刪除有D無關痛癢,始終BASIC係難玩

幸せのかたち同cloche...我都係呢兩首FC......殘念~~~~

話說千本桜算唔算最短命版權曲呢....今代saucer真係大洗血(?)
=====================================

愛と勇気の三度笠ポン太.....呢首始終都係走唔甩
回復 支持 反對

目前全曲當中係AC最短壽命 應該係千本櫻

pon太...我返去打DM算
回復 支持 反對