查看: 9247|回復: 11
收起左側

有無升中6讀既334既學生,入面講下學科D進度...

我自己係元朗區讀緊....學校一般喇....
我有修BIO,PHY同M2........
BIO就教哂所有課程...修選部分係生物工程同人體調節學咁上下既名...
而PHY就差2本選修部分既書未教....
而M2進度極慢....差唔多差成本書到...
同埋我個人係PHY,同英文都有去補習....相信唔少學生都有補英文..

補邊個就唔開名喇...廢話比人話廣告...總知補緊3大補習社既其中2間
大家講下就讀緊邊區?
同埋修讀咩科.....同埋其進度?
有無補習.. 邊科邊個??

中意既話留低FB 同 MSN 吹下水都得..
回復

我冇讀BIO 不過都知道BIO教完必修
PHY 慢到傻 差3,5,同選修*2
M2算OK 差半本
回復 支持 反對

學校一般band2
整體英文係慘淡d
但係我地班ok
數學差6呢本書 (4A 4B 5A 5B 已教)
M2 教到application of integration
bio core 教晒
phy core 教晒
都係教緊elective

通識成間學校..
兩極化la
我好唔穩定
有時好高 有時好低 (不過除左頭果幾名keep到之外其他人都係大上大落)
中文冇咩好講la
呃..
回復 支持 反對

不如講下你地elective讀咩
我phy讀atomic world同astronomy and space science
chem係analytical chemistry 同industrial chemistry
回復 支持 反對

回#4:我PHY既elective係atomic world同energy 個個...

我學校得LS同BIO先追到出面D 程度...
我前年就係讀combined既( BIO+ CHEM) 不過中5就轉左全BIO
maths 5B都未教完- -
英文,校內程度真係無野講....我諗只有出面中4程度....
SO,都係去補英文....
回復 支持 反對

334 phy 竟然有得讀天文學,你地就正啦
我想讀好耐
回復 支持 反對

咁astronomy學咩?
回復 支持 反對

抱歉...
我是文科既....
中 世史
中史:未教哂文革之後既史料 選修未教哂何啟+地域資源
世史:未教香港
回復 支持 反對

抱歉...
我是文科既....
中 世史
中史:未教哂文革之後既史料 選修未教哂何啟+地域資源
世史:未教香港 ...
finaldream 發表於 11-8-2011 12:21

我f4有讀世史但drop左
果陣教左香港同中國
回復 支持 反對

回樓主
我半bio 差遺傳學未教
phy都系完哂core
m2岩岩完哂integration 補課講martix
回復 支持 反對