打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 想問下點樣領住武器轉主?_?

千祈咪亂俾acc人
warningyo 發表於 20-9-2010 22:28

嗯嗯 多謝提醒^^
回復

唔知得唔得不過你可以試下
因為我冇試過咁樣轉主

方法:利用裝左等於冇裝既BUG
解釋:
    隻主除左把劍出黎先,放係第1格
     兵陣內其中一隻可以裝武器既兵都除左武器落黎先
     左面可以見到你個兵陣既圖,由上至下就係KEYBOARD上面1,2,3,4,5,6.....etc
    主角除左武器,所以可以轉主(廢話)
    當你正常咁裝番把武器上去,主角武器果欄就會出現把武器啦,所以轉唔到主住(廢話)
    以下係重頭戲

mouse click一下把武器,就會hold住,移到去武器欄果度再click一下就會裝上(呢度好重要)
係移到去武器欄果陣,右手click落去既前0.1秒!(意思係差唔多同步進行) 左手係keyboard上面果d數字禁一個! (可以係2,3,4,5...etc) 禁2就會轉左去第2隻既物品欄同裝備欄,禁3就係第3隻,你之前邊隻係空既就禁去果隻既相應字數
    如果唔成功,把武器就會裝唔到上去,因為把武同隻兵唔對應
   如果成功,就會見到隻兵著住左把武器(eg,陰陽著左火劍)
  再去睇番隻主,你就會發現,把武仲係下面果10格其中一格度wo,再睇下隻兵,冇著到把武器wo!
咁唔代表唔成功,你要再test多一項,就係試下裝把武器係隻主身上
如果你可以直接裝上去,姐係失敗左,再試一次
如果你明明係武器果度click左一下,裝黎裝去都裝唔到係隻主度,咁你就成功左啦

好,成功左唔代表一定轉到主,等我再講多兩句
呢個係bug黎既,心水清既人就會知,登出之後再登入就會見到隻主係著住把武器
..所以我大膽assume that  bug左之後隻主顯示冇著,但係實際上係著住左,但係要登出再登入先會有效果。therefore,係bug左之後,顯示為冇裝到武器既狀態之下轉主,再登出登入既時候,主已經轉左做一轉,把武器都出現番啦,咁就變左做呢個神奇著住武器轉主啦=]

以上都只係我既推測,唔包成功,但係理論上可行,你可以試下。
記住係bug到裝唔番武器先轉。
如果有人試以上方法係成功,不防將呢個方法講比其他人知,多d人受惠。
如果唔成功,就大家再研究一下。(假如得既話,可能bug到著左100lv武轉主都有可能)
回復

因為我冇試過咁樣轉主

解釋:
    隻主除左把劍出黎 ...
abccba2010 發表於 20-9-2010 23:30

但我見人係 武器欄到裝住武器咁樣轉 即係佢冇登出登入 把武器e經裝左係隻主到
有冇辦法可以咁....
回復

推~~~~~~~~~~~~~~~~~~推

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
kokokokokakuz11 -5

查看全部評分

回復

回復 10# KaNa

唔好意思講錯-.- 係未轉之前bug 跟住bug到就轉
回復

冇得拎住轉,,一定要除
回復

回復  KaNa

唔好意思講錯-.- 係未轉之前bug 跟住bug到就轉
of2jp3kb9 發表於 21-9-2010 08:43

如果隻主本身應該裝到o既裝咁點? (即係唔係青銅鈴個d)
回復

因為我冇試過咁樣轉主

解釋:
    隻主除左把劍出黎 ...
abccba2010 發表於 20-9-2010 23:30

中間有野錯左=]
回復

窮人用吾起D貴裝 對我來講冇咩用;P
回復

無得拎武器轉主嫁
回復