打印 上一主題 下一主題
收起左側

邊個職業普攻最勁...

計吾計埋 S卡 ? 計既話. 光弓囉. 他沒抗的話
回復 支持 反對

如ALL PT為零呢?

樓上的「光弓普攻最強」一說是建立在什麼基礎上?

15LV劍既2轉劍對拎85LV弓既5轉弓?

我敢話同LV,武器等級相同的武器,卡片,無論咩職都差唔多攻
回復 支持 反對

我個人認為光弓
我諗大部人都係咁認為
回復 支持 反對

本人試過用光暗精黎試過 試既怪係右側60lv光狼同埋蚊蚊
打蚊的用埋光精扣左1000 但不用光精的話扣只有200a_a
打光狼用埋光精有200 不用光精只有100

呢個實驗話比我知光槍用光精係會勁d既a_a有錯請更正
回復 支持 反對

本人試過用光暗精黎試過 試既怪係右側60lv光狼同埋蚊蚊
打蚊的用埋光精扣左1000 但不用光精的話扣只有200a_a
打光狼用埋光精有200 不用光精只有100

呢個實驗話比我知光槍用光精係會勁d既a_a有錯請更正 ...
loklok64 發表於 26-3-2009 15:00

我想知你試左暗精未-_-?
無屬打有屬 ,有屬唔肯定係幾多%(擋到,比有屬打有屬...)
有屬打有屬都應該比無屬打有屬 的高攻
打蚊因為光暗相剋,打上黎有300%
請你再比隻暗精黎睇下d攻-_-''

註:要公平測試
回復 支持 反對

冇用光精應該係打錯左= =應該係用左暗精..打錯左sor
回復 支持 反對

冇用光精應該係打錯左= =應該係用左暗精..打錯左sor
loklok64 發表於 26-3-2009 17:09

那打蚊的不成立的說,
暗打暗=100%
光打暗=300%

還有,你可否把你當時穿的裝備.精靈等講出來?
(重點是公平測試 不要有加光屬/暗屬 精靈要一樣,唔可以0%)
回復 支持 反對

都係果句,各有各強
首先
咒係玩屬同效果為多
而弓係玩爆擊傷害
戰不用說是近身戰

咒對相反屬性[光vs暗(200%)火vs水(100%)增加]不用爆擊都比其他有優勢(ps卡中大家加屬exclude光弓)
同埋加屬不=pvp廢  咒裝同技中不時都有-對反屬性,加上有較多(效果差)的效果,同埋魔法攻擊係不會miss

弓手s卡中每種有不同爆擊方式[增加自身爆擊機會,技能有(?)%爆擊機率]爆中的說傷害可以好大
但又不=最強,上到7xlv裝,無論裝備或賽的能力都有-爆擊傷害,就算爆中都唔痛

戰士係近身有利,升級不太怕比怪秒殺(多血)但相對追擊難

比較佢地數值而言,都需要同時知道被攻擊者的抗性同各防禦力
eg戰最低魔防,用2轉戰比弓打又唔痛,咁係咪弓最廢??)好明顯唔係(普通光弓打死骨1m上)

所以冇邊個最高攻之分,只有對住不同敵手的狀況的數值差別
(ps:如果你想感受高攻的快感,可以做光弓打死地/s卡加住屬去雪地出20技打一堆人)
以上只是我個人的意見
回復 支持 反對

咒對相反屬性[光vs暗(200%)火vs水(100%)增加]不用爆擊都比其他有優勢(ps卡中大家加屬exclude光弓)
基斯耀 發表於 26-3-2009 19:24

光暗是300%
火水是200%
=.=...
同屬性才100%的吧,
被剋的好似都係100%,但剋人的有150%

加屬pvp 其實真的是很廢的說=.=
只要抗裝破百,加屬=冇加過
除非是扣抗裝(如85劍+44弩) ,
加屬根本不能起太大的作用
回復 支持 反對

頭像被屏蔽