打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 盜賊令我灰哂.

術士dps唔勁係唔係因為小怪打得快,,d dot未上得曬就死左=.=
回復 支持 反對

我....笑左.....

你話打盤牙,唔知你打邊個副本?
如果係蒸氣,ok 兩個補冇問題,因為你仲話升緊,即係未升到啦

咁樣又帶出左個問題...如果係打蒸氣...點會組一個未夠70ge去...仲要因為咁帶上兩個補?
而且仲要話dps足夠唔洗悶?狂戰做坦?...哈

ok...如果唔係蒸氣....係另外兩個....咁...拎2個補....跟本係隊長ge問題....
一開頭我仲諗你地會唔會係打英雄....
睇完回覆....我又笑左= =....

拎兩個補打普通?係唔係個d dps補系呀?增強薩?暗牧?平衡d?
如果兩個都係dps補系...唔怪得dps又足夠...補系又辛苦啦...
如果其中一個係純補...
都仲話補得辛苦.....................有病...點會辛苦...點會冇藍.....
如果真係辛苦的話....一係個坦防技護甲閃格唔合格....一係個補有問題...一係dps團隊ot狂人

總結黎講應該係個隊長有問題...唔係好關你事...

不過!....

身為一個稱職ge賊仔唔應該指意比人補血...有個盾+恢復已經偷笑了...
除非係d怪/王用範圍技....呢d時候應該要自己走位食糖綁帶飲水...都唔好指意個補..
名句:死人是沒有dps的

同埋如果ot.........嗯...賊仔ot的情況的確係問題...
不過多用佯攻...唔好成日5星剔骨的話應該都冇問題~

小第隻賊岩岩都70了~一路以黎打副本都冇比人話....通常都係我話人XD(本尊70神牧)
回復 支持 反對

原帖由 乂小希乂 於 14-1-2008 09:54 發表
不過多用佯攻...唔好成日5星剔骨的話應該都冇問題~
小第隻賊岩岩都70了~一路以黎打副本都冇比人話

就係佯攻囉!
因為法.術.都有機會爆到擊 .如果仲用佯攻既話隻怪就會同法.術招個手.say下hi咁架=.=
因為戰士通常打多一陣就手軟..
同埋盜賊人多既問題存在緊
週街都大把盜賊.今次出到團都算好采
唔好運既分分鐘幾個星期無得出團
有無公會都係咁話
============仲有
有4-5隻怪果陣
比悶棍既怪通常會係補無魔.有d人死左既時候醒左...

回復 支持 反對

原帖由 61087815 於 14-1-2008 14:09 發表

就係佯攻囉!
因為法.術.都有機會爆到擊 .如果仲用佯攻既話隻怪就會同法.術招個手.say下hi咁架=.=
因為戰士通常打多一陣就手軟..
唔好運既分分鐘 ...

點解你形容得咁奇怪- -...
我半個月前升左隻坦,到而家為止除左腦殘DPS開火先過我,否則未試過會被人ot到...
另外....一個有最高級5人副本級數的補系唔會因為打4隻怪就魔乾的..從來都無(即使係英雄)
你係咪中左地雷團,遇上個用魔傷裝當補裝的補同埋用狂戰裝拿盾的坦-.-?
回復 支持 反對

原帖由 dh 於 14-1-2008 08:55 發表

我半個月前升左隻坦,到而家為止除左腦殘DPS開火先過我,否則未試過會被人ot到...
另外....一個有最高級5人副本級數的補系唔會因為打4隻怪就魔乾的..從來都無(即使係英雄)
你係咪中左地 ...

YA~英雄所見略同

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
你篇文章我又笑左....

就係佯攻囉!
因為法.術.都有機會爆到擊 .如果仲用佯攻既話隻怪就會同法.術招個手.say下hi咁架=.= <<1
因為戰士通常打多一陣就手軟..<<2
唔好運既分分鐘幾個星期無得出團
有無公會都係咁話
============仲有
有4-5隻怪果陣
比悶棍既怪通常會係補無魔.有d人死左既時候醒左...<<3

解答

1.法術爆擊多<<gd concept
   不過唔多關你事,你要做ge野就係個坦吸唔住怪都唔係打你<代表你冇ot!值得稱讚
   不過唔ot得黎又要有高ge傷害輸出~呢個就係點解佯攻呢招會存在ge原因

2.戰士打得多會手軟?放鬆手腳?唔係好明
   係咪指佢吸唔住?
   咁都唔係你ge問題

3.有4~5隻怪?得一個賊控場?唔識變羊媚惑?破左羊媚唔識補番?
   補c仲會冇魔? 哈哈...
   原因有兩個 1.dps不足
                   2.補系治療/mp/精神回魔嚴重不足<<<簡單來說即是不合格
                   3.都係個句~坦不合格

p.s.一堆5隻ge小怪要盡量要係40秒內ko

其實樓主係一個賊仔.........唔係好洗理其他職業...冇人指意你坦怪的....做番份內事就好

當然某些情況下賊仔都要做其他野....咩情況就要樓主你自己累積經驗

-------------------------------------------------------
記得樓主出過好多po我都回過...(鞭過)
希望你唔好介意我成日用d好似串人ge語氣話你.....
感覺上樓主對自身職業唔係好了解........
希望樓主去睇多d文章......而且對自己ge職業作多d了解.....

p.s.加下加油分比樓主啦~
回復 支持 反對

原帖由 dh 於 14-1-2008 16:55 發表

你係咪中左地 ...

唔出奇
果陣我都廢事睇佢地D天賦
只係知道個戰士坦唔到
同埋個補..係經常無魔
回復 支持 反對

原帖由 61087815 於 14-1-2008 17:46 發表

唔出奇
果陣我都廢事睇佢地D天賦
只係知道個戰士坦唔到
同埋個補..係經常無魔

試諗下一個軟到爆既戰士同時要一個懲戒騎去係咁大補,,,,哈哈
下次出團睇下人地d裝同天賦=.='仲有唔好怪自己
回復 支持 反對

原帖由 qq987654321 於 15-1-2008 07:48 發表

試諗下一個軟到爆既戰士同時要一個懲戒騎去係咁大補,,,,哈哈
下次出團睇下人地d裝同天賦=.='仲有唔好怪自己

戰士著布甲坦?懲騎著dd裝補?...

咁抵你死啦.....下次見到d隊友第一時間睇天賦同裝備先...

踩中地雷團真係高興到爆...
回復 支持 反對

賊...對副本黎講 真係好似冇麥用-0-"...但殺人就真係正...冇計 佢殺人hight既代價就係...冇麥團=0="
回復 支持 反對

原帖由 大劍 於 15-1-2008 23:53 發表
賊...對副本黎講 真係好似冇麥用-0-"...但殺人就真係正...冇計 佢殺人hight既代價就係...冇麥團=0="

賊的dps是物理系攻擊中最高的
悶棍可以作為一個非常有效的控場技能,等同於術士的魅
必要時,賊開閃避可以作為10秒的坦
修工程的賊滅團時還可以用閃避然後拿出起搏器(1s
回復 支持 反對