查看: 18675|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 操偶,.,,,,

我想問操偶師勁唔勁...同岩唔岩新手...仲有呀
呢個操偶師要+咩技點...仲有仲有
你地覺唔覺黛西可唔可愛...希望你地可以答我la><
回復

新手玩操偶
當轉各色的時候會較辛苦
因為操偶要玩得好個技巧都要一點
攻速ok快~但好快倒地(視乎你玩a定玩s)

新手玩的話~數攻擊次數會較難
而且轉各色時都有點亂按或狂按的感覺

第一次就玩偶的時候~到了打高等怪~好像打傳說2開始~
會有搞破壊或亂打怪的情況出現

不過操偶單練也不錯
回復 支持 反對

建議玩補師或魔師!!!!!
補師pvp勁或單打boss強
魔師係隊伍入面既作用非常大主要係清怪或者用魔法打boss
唔洗貪心魔師mp唔夠!!有得好快咁回!!!
賺錢魔師都ok!!!刷怪自己一個都好快,因為清怪夠快!!
我覺得勁魔師唔一定要加死某幾招!!!
最緊要多方面發展
每招大範圍招都加幾點!!
因為魔師最慘就係d招出曬要等技能冷卻
若果多d招既話打怪或者pvp都ok有用!!
個人意見!!(唔鍾意唔好ban~!!! )
回復 支持 反對

原帖由 小苦妹~~~ 於 4-1-2008 17:55 發表
建議玩補師或魔師!!!!!
補師pvp勁或單打boss強
魔師係隊伍入面既作用非常大主要係清怪或者用魔法打boss
唔洗貪心魔師mp唔夠!!有得好快咁回!!!
賺錢魔師都ok!!!刷怪自己一個都好快,因為清怪夠快!!
我覺得勁魔師唔 ...

我覺得玩劍士好過玩補師~因為
1.補師你一玩就必須決定你自己係咩型(全補,偏補,偏攻,全攻)....而且仲要理解同熟習自己要用技能...有技巧....先叫稱職的補師..
2.補帥一人單打boss係好難.....唔單止要技巧高...仲要有好裝.....頭一章的boss係可以....但到2章就可以出現差別.....到了3章要自己一個人過關係等於浪費時間.....不如和別人打~加上補師攻擊力天生低下....

至於操偶,首先你要有耐心,因為操偶係一個中期先開始勁的職....初期同完全依賴娃娃.....後期就有幾招可以講係出得[大場面]的技...
由於召娃娃的成本高昂(初期沒差,中期便開始感覺到)一隻娃娃在中期召一次大概80銅左右~~後期就招一次大概1銀40銅左右...而且娃娃在打關卡中有機會死亡(由傳說關開始會高機率出現)....所以所需技術很高...包括要在適當時間召娃娃回身邊及幫娃娃回血等等....至於人就可以在旁邊[抽水]....
回復 支持 反對

你試下加偏攻形=-=
只要識閃呢
一個人打boss完全唔係問題
因為我成日見到我fd一個人打
ps:佢d裝都係好垃圾
連天使裝都無!!!!
但係真係要識走位!!!
補師攻擊力唔低架
我魔師同佢打
哇~~~次次滿血一中左果招8hit呢無左半條血!
同埋落雨果招呢
你睇清楚佢出既位置
岩岩好有一個三角形
只要隻怪係果3點水形成既3角形以內就會唔知點解中左8hit
明明落得5hit
lee個係bug!!可能!!!

回復 支持 反對

原帖由 小苦妹~~~ 於 5-1-2008 00:57 發表
你試下加偏攻形=-=
只要識閃呢
一個人打boss完全唔係問題
因為我成日見到我fd一個人打
ps:佢d裝都係好垃圾
連天使裝都無!!!!
但係真係要識走位!!!
補師攻擊力唔低架
我魔師同佢打
哇~~~次次滿血一中左果 ...

我同你講..偏攻形補師係唔多受歡迎...你指下雨個招係月神之淚係補師少數強攻範圍技之一~~~我跟你講~~補師範圍技得7招....有月判,十六夜,月嗚,月怒,月淚,月霧,幽連..共7招.....月霧,月判,十六夜,月嗚呢4招係好少用,十六夜月攻低...加上後期幾乎推唔到的怪(巴哈的人講)...月霧,月判,月嗚等的時間太長....月判範圍太細...最常用得番月怒,月淚,幽連,而幽連的評語就二極化.....一係超好用...一係超唔好用....要自己用下先知...最後最常用月怒,月淚,月怒不用說..攻高..回得快...而於月淚攻都唔錯..可惜回得慢....同埋範圍細..你說補師攻高?其實只不過係有幾招技能攻擊力強姐....補師本身係攻低....至於點解偏攻形補師係唔多受歡迎?因為補師打唔快....要打得快係要識有技巧將怪打到半空追加攻擊...所以好多[快刷任務團]或者[快刷關卡團]都比較少有補師出現(係果種開團等人入)....加上在補血方面非常差....在平常過關時無法發揮其補血的能力..會令續戰力減少.....至於你所講一個人打boss唔係無可能...不過所需時間比較長.....當然...這個係睇等級而定....最後我非常同意你講補師需要高技巧呢樣野....不論咩型...補師走位的技巧不能少...同埋要識靈活運用技....

回復 支持 反對

咁我想問操偶要+d咩技呀><唔該你地
回復 支持 反對

原帖由 裕仔## 於 5-1-2008 12:32 發表
咁我想問操偶要+d咩技呀>

http://www.ggyy8.com/Html/T/ToLOVE/2008-1/5/154457327_15.html
以上有講主要技點加~
回復 支持 反對

原帖由 [H]vo1990813 於 5-1-2008 16:14 發表

http://www.ggyy8.com/Html/T/ToLOVE/2008-1/5/154457327_15.html
以上有講主要技點加~

唔該你呀~我都玩下先
回復 支持 反對

原帖由 [H]vo1990813 於 5-1-2008 08:14 發表

以上有講主要技點加~

物在線漫畫可以睇到點加技嫁咩- -|||
回復 支持 反對