打印 上一主題 下一主題
收起左側

如果我拳手2力,3體,1心 呢個加法得唔得?咁樣岩唔岩呢?

關閉 [複製鏈接]
我就4力2體~!~!
回復 支持 反對

本人玩既係"外"功拳

學技同其他人差唔多 野球 少林 如封 金鐘 吐吶

配點加左全力

自從真左野球之後相差5lv之內既刀手P死我既唔多過十個...

首先...真左金鐘已經有一定既防...起碼擋到一下東風...

相差5lv之內中兩下真野球多數而經暈左(你運差另計)

1.水3...中左水3之後差唔多俾人捉打咁濟
(拳技中只有如封可以遠打...而且如封出名易升...另外可以擊退敵人...建議升埋)

2.華山...當用野球攻擊敵人時...對方使出一招華山係可以將人擊退...當你出第二下野球既時候出現既就會係 - 打空氣
(可以用少林或如封攻擊...升唔升埋少林...要睇番個人)

以上係玩"外功"功拳既小小經驗...希望對你有用...

評分

參與人數 1樂點 +7 收起 理由
hog + 7 有獨特的見解,值得加許

查看全部評分

回復 支持 反對

你真左技果時差唔多有1500mp就夠
力係主要
想做肉盾就3力3體
回復 支持 反對

原帖由 akkdaslk 於 3-1-2008 18:04 發表
本人玩既係內功拳

學技同其他人差唔多 野球 少林 如封 金鐘 吐吶

配點加左全力

自從真左野球之後相差5lv之內既刀手P死我既唔多過十個...

首先...真左金鐘已經有一定既防...起碼擋到一下東風...

相差5 ...

@@真係呀
內功拳唔係加好少力,甚至唔加架咩= =
你全力應該係外功拳先至岩呢~@@

不過咁,本人再無資格教人啦T︿T

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
hog + 5 更加他人錯處

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 •洋蔥仔• 於 18-1-2008 20:28 發表

@@真係呀
內功拳唔係加好少力,甚至唔加架咩= =
你全力應該係外功拳先至岩呢~@@

不過咁,本人再無資格教人啦T︿T

Sorry...打錯字
回復 支持 反對