查看: 17176|回復: 38
收起左側

[綜合討論] 到依家都仲有人問各職業點加屬性點同寵物點加 ...不如總結下

以下係經小弟嘗試多次及吸取其他高手意見:
  。體育系 : 屬性點"每級計" 加4力1體 / 4力1敏 都可以   (如果一隻職無4點有關該職業著重攻擊  既屬性*物理/魔法* 不如唔好玩..兩頭唔到岸    絕對打倒3力2體加法 且裝備用返力裝就得啦..加體無意思根本  高級錘無睇錯應該係雙手武器 如果你係玩短武器+盾既 不如玩地理系)
((*體育系建議武器:初期單手錘,如體足夠拎埋盾  後期拎一把雙手錘就可以了。

。歷史系 : 屬性點"每級計" 加4智1體   
((*歷史系建議武器:雙手杖,如後期有升級自動加到有足夠體力 可以拎書+盾。

。醫學系 : 屬性點"每級計" 加4智1敏   (唔好同我講玩血防醫師..幫唔到人..出招唔夠快)
((*醫學系建議武器:初期拎書,如後期體力夠可以拎書+盾 / 拳套+盾(不過拳套要有+智特別能力)

。地理系 : 屬性點"每級計" 加全體  (怕無人組既唔好玩呢隻職業 全體高防多血係地理系pk既唯一優勝之處。)
((* 地理系建議武器:拎拳套+盾  學80級拳系招範圍技。

*******寵物篇:
其實寵物加點好容易 只要睇返該寵物能力特別高個樣就加邊樣 例如1隻寵物:
1級木乃伊寶寶  力量28資質3.4  體力20資質3.0  敏捷18資質2.7  智力14資質1.7
好明顯可以見到呢隻係玩物理攻擊 所以就加全力俾佢 幫助以物理攻擊秒怪。
又例如1隻寵物:
1級聖誕雲寶寶寶  力量14資質1.4  體力19資質2.0  敏捷17資質1.8  智力23資質3.1
又好明顯可以見到呢隻係玩魔法攻擊 所以就加全會俾佢 幫助以魔法攻擊秒怪。
最後1隻寵物:
1級駱駝寶寶  力量18資質2.5 體力28資質3.5 敏捷16資質1.8 智力14資質1.5
都係好明顯可以見到呢隻係玩高血防 所以就加全體俾佢 幫助頂怪同保護主人。
   仲係唔明既話 可以用你捉左返黎而又唔知點加點既寵打一場怪 分別試下用普通攻擊同魔法攻擊(物理系招勁既話我諗你都知點加)  如果普通攻擊同"物理系技能"攻擊力較高 呢隻一定係全力,如果係普通攻擊既攻擊力低 但係用魔法系攻擊技能攻擊力高的話 姐係呢隻加全智點就可以。  仲有當然係可以睇該寵物既技能介紹 會講埋"物理攻擊技能"/"魔法攻擊技能" 我諗到呢度你都應該知點加點。 體力 同體力既資質高好多既就加全體可以了。 好少可敏捷最高既寵物 如果有都好容易加哂敏就得啦。
希望幫到各位 !  無抄襲成份。

評分

參與人數 2樂點 +7 收起 理由
浩哥 + 2 回覆達30+瀏覽達120
ar~KiT + 5 原創(分享性)帖子 先給予高亮,待有相關

查看全部評分

回復

本人系玩體育系的..但系我覺得3力1體1敏都可以...
回復 支持 反對

(如果一隻職無4點有關該職業著重攻擊  既屬性*物理/魔法* 不如唔好玩..兩頭唔到岸    絕對打倒3力2體加法 且裝備用返力裝就得啦..加體無意思根本  高級錘無睇錯應該係雙手武器 如果你係玩短武器+盾既 不如玩地理系)

絕對認同...
今日有人同我嘈話魔師地理醫生+力...話用普攻打人...痴線...
回復 支持 反對

推返上去啦..又有人唔識啦....
回復 支持 反對

我玩體育系
我係咁加囉
4力1體,但到20lv就轉4力1敏
回復 支持 反對

謝謝樓主分享!!!!
回復 支持 反對

我體育初期3力2體 13LV果陣 3力1體 1敏._.
回復 支持 反對

樓主打左咁多字...唔回唔得
回復 支持 反對

我地理加左4體1力
不過我相信沒有絕對的強的
對樓主你的建議
我會考慮的
回復 支持 反對

eC可吾可以升到20lV將敏轉體呢- -??幾時先拎到盾??

請大大授教
回復 支持 反對