打印 上一主題 下一主題
收起左側

我想問下...

關閉 [複製鏈接]
我想問下...
係點樣中途加速嫁,,但係唔係紅色同藍色果行滿哂先加到..
我成日睇到d人中途加速
請各位大哥大姐教教我
THX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
回復

使用N2O加速 :
在競速模式時, 當遊戲畫面下面的N2O,能量條滿 (((能量條能通過成功的漂移得到))) ,可以按CTRL使用加速。(必須在按著上的時候按CTRL才可以加速,放上的時候單按CTRL不會加速,另外加速是有時限的)
(組隊賽有藍色能量條,儲滿後會將身上的N2O變為藍色N2O,特點爲加速時間長,通過群體漂移得到。)

至於..你講既中途加速...係咪短暫既加速..如果係的話...應該係飄移加速..

一般飄移及飄移加速:
shift或者Z爲刹車方向鍵盤(←或→),帶上shift或者Z,一起按,就是漂移。((切記油門盡量不要放開)) 但如果想飄移得比較穩定....一般都會按反方面來平衡車身,而當漂移快要結束的時候,放開↑,再次按1下↑,可以獲得一個短暫的漂移加速。 指法為:((以右飄為例))
↑+ → + shift
↑+ ← ((shift 已放開)) 直至車身平衡
3. 放開↑ ←, 再按緊

其實仲有好多飄移後加速既技術...例如單噴,雙噴,連噴,
不過初學者都係學住單噴同最佳化飄移先吧

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
刀ㄨ問.酷 + 2 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對

回『帥乂明』:真係唔該哂你!!!!!!THX!!!!!!!!!!!!我宜家知點中途加速啦!!!
回復 支持 反對

補充1點就係
「紅色同藍色果行滿哂先加到」
藍色個行是並非必要的
基本上只要紅色個行就得
藍色只係幫你左上方的N2O增長使用時間
(例:冇N2O=冇得轉...N2O x 1 = 轉1個
<---我之前都當左係藍色滿左係比其中一個隊友1個藍噴= =所以提一提= =)
當然等埋藍色會更好
所以藍色接近滿的時候可以等/漂
等佢轉左再用
對完成時間好有幫助

評分

參與人數 1樂點 +1 收起 理由
刀ㄨ問.酷 + 1 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對