查看: 4126|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 地糸法師一問= =(急!)

唔該玩地法既朋友,

點解我用投石成日都合唔到擊既= =?(4條友,人就打中間,敏就一樣)

我想問:
1:你地投石隊幾多個人架??
2:係未要個人都有埋投石先易合d??
3:因為未玩過地法= =所以講下你地既配點同配招

唔該各位識玩地法既幫幫手,急問!

評分

參與人數 1樂點 -2 收起 理由
凍檸水OO -2 注意發問區=.=

查看全部評分

回復

原帖由 @樂@ 於 20-12-2007 18:45 發表
唔該玩地法既朋友,

點解我用投石成日都合唔到擊既= =?(五條友,5個都用投石寵.人就打中間,敏就一樣)

我想問:
3:因為未玩過地法= =所以講下 ...

你有冇留意你平均lv....
回復 支持 反對

仲有一個大問題你d係有d 轉有d未轉?
回復 支持 反對

原帖由 @樂@ 於 20-12-2007 18:45 發表
唔該玩地法既朋友,

點解我用投石成日都合唔到擊既= =?(五條友,5個都用投石寵.人就打中間,敏就一樣)

我想問:
3:因為未玩過地法= =所以講下 ...

唔係出於招式問題,係出於平均lv問題,介意講出你既lv數和怪的lv嗎?

很多人都是不同招式又可以合擊到的(平均lv高40lv就100%合,(19敏內))
最「騎呢」我見過
普攻+火箭+投石+流星鐵炮+極陽劍
一樣合到

地法配點每個人都不同,我亦都講過好多次,有興趣麻煩自行爬文
地法技能是最麻煩的,正確路線應該係落石->落石(1級)、陷阱(1級)、投石(1級)、滾石(1級)、泰山(1級)、飛砂走石(1級)、天崩地裂(1級)
檑木(1級)、樹精(1級)、地牙(1級)、結界(1級)、解結界(1級)、鏡(5級)、解鏡(1級)。
超多點-.- 另外最好學埋清流
回復 支持 反對

原帖由 peterwong1994 於 22-12-2007 13:38 發表

唔係出於招式問題,係出於平均lv問題,介意講出你既lv數和怪的lv嗎?

很多人都是不同招式又可以合擊到的(平均lv高40lv就100%合,(19敏內))
最「騎呢」我見過
普攻+火箭+投石+流星鐵炮+極陽劍
一樣合到

地 ...

我宜家30 LV囉= =(未轉)其他三隻都係28 LV(未轉)
我想問技點方面,點解結界唔加爆要加爆鏡既??(我主要係做任打塔,唔會去PK);P
天崩唔洗加爆@@???
回復 支持 反對

原帖由 @樂@ 於 26-12-2007 09:21 發表

我宜家30 LV囉= =(未轉)其他三隻都係28 LV(未轉)
我想問技點方面,點解結界唔加爆要加爆鏡既??(我主要係做任打塔,唔會去PK);P
天崩唔洗加爆@@???

全部都係地智?
回復 支持 反對

原帖由 @樂@ 於 26-12-2007 09:21 發表

天崩唔洗加爆@@???

結界你鐘意都可以加爆
天崩我認為冇呢個必要,不然浪費更多點(除非你升到200lv仲有技點)

另外你打既怪幾lv,等我地幫你計下合擊率

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
凍檸水OO + 2 報告 籍此加分

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 peterwong1994 於 28-12-2007 23:21 發表

結界你鐘意都可以加爆
天崩我認為冇呢個必要,不然浪費更多點(除非你升到200lv仲有技點)

另外你打既怪幾lv,等我地幫你計下合擊率

宜家打緊黑山戰士囉~.~
回復 支持 反對

原帖由 凍檸水OO 於 28-12-2007 22:48 發表

全部都係地智?

係呀~.~4條友囉

評分

參與人數 1樂點 -1 收起 理由
凍檸水OO -1 連post-.-

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 @樂@ 於 29-12-2007 21:10 發表

宜家打緊黑山戰士囉~.~

每次入幾多隻黑山戰士(?)
回復 支持 反對