樓主: boyboy198907
打印 上一主題 下一主題
收起左側

魔導教學(流雪/♑藍薔薇〆絳雪ⅰ)版本1.33(已修改6次)再度增加影片

原帖由 aab 於 2007-4-9 20:44 發表

但我出3連拳可以同你講系90% =D"

都不是100%吧==
世事冇100%一定得/唔得的
只不過 3連拳 第1拳打左出去 人地唔會即飛走嗎?
我太小用魔導了
之前招重拳岩岩買番黎一粒鐘就用左百幾次
之後冇用過
回復 支持 反對

原帖由 boyboy198907 於 2007-4-9 11:33 發表

偶係出出下會出左
不知情的說
可是又常用==
又不知原理何在

這種事已經變成被動技了....(笑)

原帖由 瘟神蛋古 於 2007-4-9 21:35 發表

都不是100%吧==
我太小用魔導了
之後冇用過

按的夠快就可以了

關於炸彈的非攻擊性影響居然完全零討論
嘿...
沒人耍白玩魔導飄移了啊..

回復 支持 反對

原帖由 瘟神蛋古 於 2007-4-9 21:35 發表

都不是100%吧==
我太小用魔導了
之後冇用過

這就是技術問題嚕 ^0^ ..你加油再試試吧
回復 支持 反對

原帖由 Alta 於 2007-4-9 23:28 發表

這種事已經變成被動技了....(笑)

按的夠快就可以了

關於炸彈的非攻擊性影響居然完全零討論
嘿...
沒人耍白玩魔導飄移了啊..

魔導飄移
什麼料子來
回復 支持 反對

多謝哂 !我會好好用魔導+LA:lol
回復 支持 反對

原帖由 瘟神蛋古 於 2007-4-8 19:31 發表

虫西 我驚如果你同我去打
d學費會貴過同tony
tony d水喉己經有改善
起馬己經射得中人
不過好似有唔小都係射自己友==(上次見佢打係咁囉==好過用destiny 3小強藍色果部 冇彈既 ...

潛艇 (深淵)  呢部機絕對有能力做前格高達...
前格9出唔洗錢=w=  距離遠又快判斷又大 (係全部機都有判斷,唔止得碌叉)
插唔中都經常fake到人...

側格判斷大... 快而痛...

剝衫(ab)起手快,可以捉落地...  食一下差唔多成套 Nb+8b...
而且又夠橫... 成日會比d綠光high腳趾 然後比隊友駁鎗...  挑tony同有西果次果係囉=.= 有西仲要係炮str

d魚雷又係追到冇人有...(街機弱化左... 你PS2 MA水中出魚雷就知有幾high)

係飛得慢同N格慢姐...  新手用絕對係上上之選....

P.S. 基本上呢部係power專用機... 要學識爆power時機唔交學費唔得...

爆o既時機多數都係...

一,中近距離見人開鎗or格,未命中你之前爆... 硬食佢一hit AB顏射佢 或請佢食套Nb+8b
二,見住自己果AB or果下格 必中... 臨中果陣爆...
三,冇第二果下信心...就N格 中左一hit之後爆...

離題很大....   =____=+
扣我分吧=﹏=
回復 支持 反對

原帖由 圓得紅 於 2007-4-11 10:27 發表

潛艇 (深淵)  呢部機絕對有能力做前格高達...
前格9出唔洗錢=w=  距離遠又快判斷又大 (係全部機都有判斷,唔止得碌叉)
插唔中都經常fake到人...

側格判斷大... 快而痛...

剝衫(ab)起手快,可以捉落 ...

落地放ab好似比較好
可是bc的實用度真的不明-,-(耍帥!?)
回復 支持 反對

自己落地放有咩用=  =?

BC當然有用... 捉硬直鑽完再駁AB,一字記之曰... 痛
不過多數都係前格再駁鎗就算... 快好多...
回復 支持 反對

原帖由 圓得紅 於 2007-4-11 14:46 發表
自己落地放有咩用=  =?

BC當然有用... 捉硬直鑽完再駁AB,一字記之曰... 痛
不過多數都係前格再駁鎗就算... 快好多...

那爆power好還是speed好
回復 支持 反對

原帖由 boyboy198907 於 2007-4-11 18:26 發表

那爆power好還是speed好

原帖由 圓得紅 於 2007-4-11 10:27 發表

P.S. 基本上呢部係power專用機... 要學識爆power時機唔交學費唔得...

爆o既時機多數都係...

一,中近距離見人開鎗or格,未命中你之前爆... 硬食佢一hit AB顏射佢 或請佢食套Nb+8b
二,見住自己果AB or果下格 必中... 臨中果陣爆...
三,冇第二果下信心...就N格 中左一hit之後爆...

版主也跟著離題...罪加一等...

爆speed不是不行...只是潛艇動作慢... 易被人中斷而已...
而且出來的傷害跟power差不多...(比power低一點)

N→C→N→C→N→C→N→C→N→C
最痛的speed combo...

5下側格也是可以的... 不過難用... 動作慢一點就會連到第2段把敵人打down...

最近某同學正在用... 突然覺得很屈機...
被人用自己的愛機屈機...可悲
回復 支持 反對