拳術討論區

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

原帖由 『玄冰紫龍』 於 2007-1-12 11:01 發表
我e家開左新人玩  我都係玩番墨魂

當然玩番"墨魂"好啦,雖然還有好多不禮貌的人,
但話到晒玩了咁耐,劃多劃少也有感情,你開了新人玩拳呀,
不如另修一招野球好過啦,練拳好辛苦的哦。

本人向 40lv 前 5 招真拳,進度表:

1) 野球 - 完。
2) 分根 - 11 層 8 % (這招,真係練到有D灰灰地)
3) 少林 - 11 層 15% (這招,真係好怪,快到自己有點不相信)
4) 如封 - 11 層 32%
5) 摧心 - 8 層 30%

本人最近練多了一招 火2,準備與白馬一起練,
因為都幾配合,但要找主動埋身的怪來練。
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

原帖由 『玄冰紫龍』 於 2007-1-12 23:37 發表
我玩槍ge~~ e加試緊雙修拳  我見d人暈怪  米試玩下囉
你有冇玩過槍呀  我e家唔知用鳥龍定橫掃好

所以職都玩過了,槍技"鳥龍"有4HITS,人物高攻多血,可用這招來玩。
"橫掃"得3HITS,出招收招快,無咁易死,實際攻擊力比"鳥龍"弱。

得閑找下我啦!
吹下水,我最近也是在黃河,四周圍找我老友,食鬼大王。
回復 支持 反對

咁樣...拳應該先學邊招..(升lv)
點加點(升lv又得..pk又得)?
回復 支持 反對

原帖由 laa 於 2007-1-14 18:52 發表
咁樣...拳應該先學邊招..(升lv)
點加點(升lv又得..pk又得)?

HELLO,這位 laa 朋友,你好!

這遊戲,沒有十全十美的事,
如果有也要付出一定代價,至於你所發問的問題,可在前面的POST中尋找得到。

重點:並無一條公式讀到老,要在公式中找尋自己喜歡的玩法。

本人現時 37 LV 中,在 40LV 前 修 5 招真拳術,越來越近了。
玩拳的朋友們,大家要努力,拳手有一定的前途的!!

........ ............. .............
回復 支持 反對

411咁玩...升 LV得唔得???
回復 支持 反對

原帖由 laa 於 2007-1-15 21:43 發表
411咁玩...升 LV得唔得???

Morning...laa ,

4 力 1 體 1 心 咁玩??
可以的,偏攻擊力,升級好用,有少少體的(血/防)幫助下,
還有少少心的(護/內力)協助下。

但如果只是為了升級,我情原你 全力 or 5力1體了,
這樣會更快 LV Up。在PK方便不用說了,血少/內力少,
勝出機會率好依靠你在短時間內暈5暈到對方,令對方出不到招了。

歡迎,得閑找我試下比武,最近有 d 悶悶地!!

有些人會覺得我有好裝才這樣強,我告知大家,
全幫的EQ來說,我是最弱一個,我的好EQ全部也分配給我的部份家人用(幫內戰友)。
我自己只係用緊 32lv防白 +6 (血1xx),31lv防頭 +3 (防 5x),
覺得最好的就是鞋了 30防鞋 +4 (力 2x),還有一對 30防鞋 +4 (敏 2x)。
我好少爆符,如果我爆符一般也不同人PK,因為實力會拉得遠左。

練拳者,有苦自己知!
11層 上 12 層,基本最少也要出 4 下才 0.01%,最高要出 5-6 下才 0.01%。

曾有放棄之心,但無奈放不低現在的一家人,一家戰友。
回復 支持 反對

點解我隻拳暈人機率好低=.=?我用少林同人p(少林10層)同個刀手打 我同佢同lv 都係31
我同佢p左5,6場 每場我都打到佢3~4下 但係一次都暈唔到  但係佢刀用華山暈反我轉頭
佢招華山又係10層  但係我真係一下都暈唔到  係唔係gm問題=.=?
回復 支持 反對

原帖由 ★死........ 於 2007-1-29 12:58 發表
點解我隻拳暈人機率好低=.=?我用少林同人p(少林10層)同個刀手打 我同佢同lv 都係31
我同佢p左5,6場 每場我都打到佢3~4下 但係一次都暈唔到  但係佢刀用華山暈反我轉頭
佢招華山又係10層  但係我真係一下都暈 ...

★死....... 朋友仔,

你好!
拳手一職中 "少林" 相對比 "野球" 是暈率高好多的,
至於對同級的對手,真的好靠隨機機率,可說是50/50%的,
努力吧,繼續練技吧,不要為了單單的數場PK已感到失望。

本人的真野球也不是次次可暈到對方,不論同級or低級過我,
同樣地,也不是可連續性的暈到對方,也有無暈的空檔情況哦。

據我同多位刀手交手後,發現"華山"的暈率可比得上"少林",
越高LV暈人時間,更加長。

所以,拳手好玩之處就是,要思考,如何可在有限的mp中求勝了。
eg:要第一下出少林or野球先,還是出懾心保命先呢??
就在這第一擊已經令你感到十分有趣了,是嗎??

GM,只是遊戲內的看更,看下遊戲內的好面表情況,例如:有無人用外掛/有無任何轉地圖進入不出等.......
他沒有權利,為右你這數場比賽而改變你的機率,所以有時在獅號上,還見有人說GM比真技我,
我見到,都覺得他們好無知。

希望可解答到你少少的問題了,因為我也是在努力中.......

PS: 請問你是玩什麼的伺服,還有是怎樣配點的呢??不妨同大家分享一下。

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
↖幻滅♂ray + 5 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對