刀術討論區

提醒大家一句,刀手是勁在可秒人秒怪,不過也是勁悶的一職來。

點解,我也有全力刀人物,只有旋風才是大技,其餘的全是單技來,
無耐性者,不見意玩墨香,因為墨香是要死練功,練死功的遊戲。

刀手比起玩拳一職,
還要悶,所以個人見意玩刀的朋友們,多玩一職(槍 OR 劍),
這樣更有樂趣。

我刀手,本身屬點也是全刀,不過改配用了(體)鞋,目的就是要血要防,
和可讓我的拳手互用EQ,一舉二得。
回復 支持 反對

大家好,新人到步

大家好,新人到步
我認為刀手一定要全力,
唔全力都得,要5力1心
不過要在技點道狂加刀術
我依家32lv都有884~912攻
防就305(無用金鐘)
用金鐘就414
技點方面17力術13防術
12層東風,gm未俾真==
10層旋風8層華山
7層紅連吐x6層大莫胡x
8層吐9層金鐘
5層破雲
29lv+6*53刀,27lv*47手,
32lv+4*121上衣,30lv+4*22力鞋
33lv+6*57刀等33lv用,無33lv手,收33lv刀有(130攻)
用103攻刀29lv,100攻暗33lv換+根石150粒,意密
我叫陳俊鴨
搖光ser,32lv,招30lv以下人,我帶佢升lv

評分

參與人數 1樂點 +1 收起 理由
↖幻滅♂ray + 1 Merry Christmas^^

查看全部評分

回復 支持 反對

我想問下特技 +D咩好..?~要快呀><
回復 支持 反對

原帖由 poon2701 於 2006-12-25 18:39 發表
我想問下特技 +D咩好..?~要快呀><

防,刀可優先考慮, 打坐最少要點到12
血, 內都係必點

其他自己覺得有需要就自己點la~
回復 支持 反對

我王道40lv全力化境刀手
得1210攻...係咪好低??
防得560...成日比人秒..
真東風,.真旋風,9層華山,11層破,10層吐..d技會唔會低過頭..
刀20,防19,又會唔會太低..組合得23..係咪好低..
把刀得133攻..d裝又廢...有冇人可以比裝我呢
回復 支持 反對

原帖由 hoho2142 於 2006-12-23 23:05 發表
大家好,新人到步
我認為刀手一定要全力,
唔全力都得,要5力1心
不過要在技點道狂加刀術
我依家32lv都有884~912攻
防就305(無用金鐘)
用金鐘就414
技點方面17力術13防術
12層東風,gm未俾真==
10層旋 ...

我都係玩搖光 -口-
係咪可以帶我升??
我18lv刀
回復 支持 反對

原帖由 chan32002 於 2006-12-28 09:51 發表
我王道40lv全力化境刀手
得1210攻...係咪好低??
防得560...成日比人秒..
真東風,.真旋風,9層華山,11層破,10層吐..d技會唔會低過頭..
刀20,防19,又會唔會太低..組合得23..係咪好低..
把刀得133攻..d裝又廢. ...

下...我同你一樣咋wo~(但我係魔)
重有, 我唔係全力= =我都冇畀人一擊wo~你同咩人打ga?

你重高攻過我, 刀又好過我, 其實以你而家ge攻應該算係差唔多
我而家用ge係125刀, 有34錯點, 刀技得16, 都有10xx攻, 就算我洗晒點, 都係同你差唔多

不過我防就比你高, 我22防, 金鐘10(就11了)組都係22, 但我開金鐘都有成640防wo.....
可能裝畀你好掛....

可以係市面搵d.未強ge平衫自己沖, 我22組都可以將白狼由+4上到+6
我都係咁ga咋, 之後搵朋友強, 可以慳返唔少, 加油la~
回復 支持 反對

職業的玩法 很單純的
近距離分別是
刀*劍*槍*拳 全部都點筋

遠距離分別是
弓*暗     全部都點技術

不分屬性的內功師
熱門:第一名火 再來就是水跟金 建議全部都點精神

再者
外功的傢伙 外功就那兩招 就只練那兩招吧!
除了有特殊效果的內功技能 要不然就別練...

內功的傢伙 招式很多 就挑比較常用的兩個技能
先練到12段 後期在慢慢練回來吧!

外功不需要壓等練技能
內功就看你心情跟時間了 我也很懶的

一般來講 一路練到底 35級大概有兩招12段完

至於配點因素 初期怪物威力都頗弱的 都可以應付過來
所以攻擊為重!
後期的怪物 就有高攻擊力或者屬性攻擊
這時再看你需要如何去改變配點 來增加練功的方便了!

後期大概就是36級以上∼ 黃河的經驗值已經滿足不了你了
只能前進 莫高窟 龍門石窟 黃河週邊 態山...

回正題...
我建議選擇火土刀客
土屬性的防禦技 對於近距離的職業 很重要的!
防禦一高 血量硬功扣損的量 便會減少!
一高 就可以在戰場上 撐的久∼無雙集的快 
功夫自然好到手∼ 

金水刀客 金屬內功有招能暈人
水屬性 只能有遲緩效果!
雖然能暈人 但練功就慢了...
有遲緩效果 但近距離還不是走過去給他打
所以這兩點不太吸引人∼

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
↖幻滅♂ray + 5 詳細分析

查看全部評分

回復 支持 反對

你要快d升東風   
回復 支持 反對

我29lv

我29lv有8xx攻 廢唔廢
回復 支持 反對