查看: 27275|回復: 10
收起左側

[綜合討論] 聖 薩 法 天賦指南

深姐係已經深造過了

而中則是正常而未到專家級配點

所以供大家參考和討論的

遲D會配埋其他出黎

聖騎

神聖系
=強效副本補血輔助型型=
=Pvp型[法術傷害版]=

防禦系
=副本型=
=Pvp型=[隨個人喜歡修改]

=暴力系懲戒=
狂熱實用性值得大家研究

薩滿

=元素=
強佬火星圖騰2點請自由分配,個人感覺分到無情會好一點,但是改版後火星圖可以在被攻擊後發動 ,也是不錯的技能之一

=增強=

=恢復=
[[純]]
法師

=火法=

=冰法=
假如你是副本可以把深冬之寒改為強化其他

=祕法=
還有20點自己加,我不太熟悉祕法 >"<

回復

感謝你阿~快出獵人吧^^
回復 支持 反對

謝謝前任版主^^加油嚕
請問,法師戰場上殺人用哪個天賦好
回復 支持 反對

Originally posted by climbc78111 at 2006-9-6 19:31:
謝謝前任版主^^加油嚕
請問,法師戰場上殺人用哪個天賦好

=祕法=
我想好吧∼
回復 支持 反對

聖騎個=暴力烏懲戒=我覺得點錯 其它就未睇過
回復 支持 反對

Originally posted by pkmancc at 2006-9-9 00:38:
聖騎個=暴力烏懲戒=我覺得點錯 其它就未睇過

世界上無一種天賦係點錯 睇下用係邊嫁姐..

其實係咪點錯又唔算得係 可以將辯護改強化審判都得
'
只係你話點錯 咁應該點0.0a
回復 支持 反對

Originally posted by bebe456 at 2006-9-9 01:29:

世界上無一種天賦係點錯 睇下用係邊嫁姐..

其實係咪點錯又唔算得係 可以將辯護改強化審判都得
'
只係你話點錯 咁應該點0.0a

如果我聖騎要點情戎我會咁點 http://www.wowtaiwan.com.tw/info/classes/bc-paladin/talents.asp?05503122000000000000000000000000000000000052053510200312531050
慢慢睇下@@ 仲有另一種點法 我個ser係大地之環∼大家交換下意見
回復 支持 反對

咁樣我就唔覺得我點錯了

你的是續戰型而已吧

但係點了審判強化卻不點十字軍強化

呢種係專屬1.12齊用命令審判?

呢種時候Out了= =

到了資料片最好還是把他41點大絕加了

懲戒的如此 點了強化十字軍 再點41點大絕可以同時增加命令審判和物爆

我覺得真正的懲戒應是如此

加上我覺得假如要玩懲戒瞬秒就唔應該對補血有任何眷戀

強化聖潔你是打戰場用嗎.. 6^實在多唔夠300血..

我覺得真係晒左2點 同時間他的真正用處是配合隊伍使用的 真正受福的不是聖騎本身
而正義追擊反而可點可不點
只是因為我本身在用Zg護附和徵記  手指是青銅龍和Mc10王的戒子 實在不想花他們的位置來裝上+跑速的東西所以加的
當然你們可以因應調整

因為其實你能細心終合今次改版形勢就知道其實聖騎改得更強也不是與其他職業平起平座 (他始終是暴雪不理會的一種職業)
所以你把懲戒改成續戰型其實對戰況更為不利

盜賊要暈你的可以暈更久
戰士要高傷可以更傷
術士要Dot你可以不能讓你解咒
所以假如是這樣
聖騎要能補血大多的機會只有在開聖盾後的補血 那麼懲戒還要加治療量嗎?

見人見智吧

另外補充
我跟你說說十字軍強化的威力  
本身強化後的十字軍爆擊已經接近50% 所以審判爆擊一定是必然的了
本身加強十字軍強化跟物爆
十字軍強化15%->0.5
0.5x基本命令審判600=900x2=1800  
沒十字軍強化 600x2=1200   
足足小左1/3威力  加上本身自己身上既傷害裝可以將距離拉開一半]
如果你要同聖騎本身自己玩
人地3招審判已經可以將你Ko 但人家還有1800多血呢

[ Last edited by bebe456 on 2006-9-9 at 02:58 PM ]
回復 支持 反對

Originally posted by bebe456 at 2006-9-9 14:49:
咁樣我就唔覺得我點錯了

你的是續戰型而已吧

但係點了審判強化卻不點十字軍強化

呢種係專屬1.12齊用命令審判?

呢種時候Out了= =

到了資料片最好還是把他41點大絕加了

懲戒的如此 點了強化十字軍 ...

你上面既意見咁好多 我冇全部睇完 但係我認為十字軍只用係打野戰 大副本,戰場 單一目標呂用常用到吧@@
但正義追擊真係完成浪費個2點 如果係我我會用離+係強化審判度 而強化力量祝福就點係祈福度 仲有我想開一問 你玩咩ser嫁?@@
回復 支持 反對

有冇戰士-.-
回復 支持 反對