打印 上一主題 下一主題
收起左側

Death Note 真人版Movie前後編 [[專用討論區]]

原帖由 關仁隱士 於 2006-11-7 19:47 發表
但係我想同icesnowe 講
流克同雷母交換左不記持有權架
高田ga死亡不記係雷母ga
海砂ga係流克ga
就算月惦左高田ga都只可以見到雷母L同佢老豆D人都係只見到雷母
佢手錶張野持有權係雷母
就係唔明海砂ga假不 ...

邊個話佢手錶張筆記紙係remu既=  =
佢擁有左remu本筆記冇耐就放棄左
同埋佢手錶張紙係用流克果本筆記
所以掂到張紙之後會見到流克而唔會取得擁有權
回復 支持 反對

DEATH NOTE 2第一日上映我已經睇..真係超好睇..好有氣氛tim∼
回復 支持 反對

當死神用筆記殺人,而他殺人的目的是要令某人生命延長,在這情況下死神就會死。
因為雷姆驚L継続調査下去,會査到海砂係第二奇拿,他為了要保護海砂,所以殺死L
和他的得力助手(管家),所以在此情況下雷姆就會死。

而流克殺死夜神月,是因為月失敗了,他覚得不再好玩,而殺死月,所以流克無死。
回復 支持 反對

死亡筆記結局 (自創新作!)]

我自己創的死亡筆記板

看完電影板之後,我有小小哭笑不得

係他地調查的時候

特然有個人係綱上揚說自己找到L 係一日內一定去到果到
第二日,果然有一位不明來歷的人真係來左
經過一輪查證,他係一位智商160同天才有得比的FBI人員
之後同電影板一樣………….
L寫左自己個名上去本筆記話23日之後死,比左呀月個father看
雷姆正想打L的名寫上筆記本上……
由於先者寫的野係有效的
所以L會係23日後死,
接著電影板走
月到左最後見到L後
一輪的說話,松田向月射了兩槍
月叫流克寫他地個名上死亡筆記,但流克寫左月個名
之後FBI果個人員衝左出來
囉著本白色的筆記,可以令人死都可以令人生但係自己會死
他寫左2個人 L同月
之後L同月就變左偵探的好伙伴

我唸我都係鐘意大團員結局 雖然唔好看 因為無左D好看的情節 不過我都係鐘意咁Q_Q
板主唔好再扣我FUN啦>.<
回復 支持 反對

原帖由 精靈 於 2006-11-7 23:31 發表
我自己創的死亡筆記板

係他地調查的時候

經過一輪查證,他係一位智 ...

拎白色筆記不如拎死神擦膠仲好la= =""
不過...唔係咁想大團員
回復 支持 反對

原帖由 精靈 於 2006-11-7 15:31 發表
我自己創的死亡筆記板

係他地調查的時候

你作野真差勁= =
如果movie做左呢part一定冇人再睇
回復 支持 反對

原帖由 精靈 於 2006-11-7 23:31 發表
我自己創的死亡筆記板

係他地調查的時候

個ending錯哂=  =
係唔係L不計前嫌,同奇拿做好朋友=  =?
回復 支持 反對

我想問..最後o個度...擁有權唔係海砂咩???(流克本筆記)
點解L 換左海砂O個本 L 可以係上面寫既野都可以實行到既...
姐係佢自己寫23日就死;.....

仲有...L 死O個時咪話本筆記燒左既...咁海砂冇左記憶啦
點解佢仲有記憶話筆記既.__. 係咪佢死O個時先叫月啊爸去燒筆記啊....

OH NO..我俾結局整到亂哂..
回復 支持 反對

原帖由 milky122 於 2006-11-8 18:50 發表
我想問..最後o個度...擁有權唔係海砂咩???(流克本筆記)
點解L 換左海砂O個本 L 可以係上面寫既野都可以實行到既...
姐係佢自己寫23日就死;.....

仲有...L 死O個時咪話本筆記燒左既...咁海砂冇左記憶啦
點 ...

唔一定要擁有者先可以使用筆記的

另外~燒左筆記只會拎擁有者失去記憶
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
死亡筆記就咁就做完了....
仲會唔會出ge ?
回復 支持 反對