收起左側

[綜合討論] [原創]職業攻略

我今日發現左一隻新ge流氓玩法
係抄爆散陷阱ge
str:1
vit:6X
agi:1
dex:99
int:99
luk:1
用dex裝,狂出爆散陷阱,一下show出黎係一千幾,but因為爆散,so實際係打五千幾
ps:小心爆死自己

[ Last edited by chrisli328 on 2006-7-7 at 12:15 PM ]
回復 支持 反對

其實用心靈既十字刺點決定用二刀好定拳刃好
回復 支持 反對

2刀好,因為心靈係計atk同埋int,2刀多洞,高攻,所以一定用2刀

如果你想玩埋音投,bring把拳刃去lo,但係一定要插皮皮卡,唔係好易打唔中
回復 支持 反對

Originally posted by chrisli328 at 2006-7-12 09:26:
2刀好,因為心靈係計atk同埋int,2刀多洞,高攻,所以一定用2刀

如果你想玩埋音投,bring把拳刃去lo,但係一定要插皮皮卡,唔係好易打唔中

唔一定要帶既
玩心震都要有75dex到la
應該唔會打唔中
回復 支持 反對

極速爆刺~配點分享
上次都港過一個唔用天次加速ASD都可以高達183既十字刺la
宜今次呢,我就想港下爆刺 la ,宜家D人唔係玩致音,就係玩心震
都唔會點玩爆刺,但不比致音強,佢地咁諗就大錯特錯了
其實爆刺都可以好強,只要配合適當的配點和,裝備
就可以媲美致音了

配點:(70job)(以下既加成係計左天次,加速,覺水,幸歌,)

STR:89+21

AGI:99+36

VIT:1+3

INT:1+10

DEX:7+20

LUK:45+38

裝備:

頭上:亡者髮箍

頭中:不用

頭下:草葉

衣服:盜賊之衣(盜蟲卡)

武器:+7 拳刃(3 x 邪骸士兵)*

披肩:斗篷(小巴風特卡)

鞋子:戰士長靴(瑪勒盜蟲卡)

飾品:髮夾(犬妖卡)

飾品:髮夾(犬妖卡)

hp:7771  sp:582  flee:274  爆擊率:123.8  ASPD:181.56 (以上係用天野幻境既計算機黎計的)

*(備註)(如果有錢的話就用+10冇的就+7)

以上既配點ASPD,不比上次的差只是小了2.幾

你種刺每攻擊一次要0.3688s

公式:
       (200 - aspd) x 0.02 =次每秒
攻擊力(用了致毒,+10拳刃計):

大概有2400~2800不等(MVP計)

如果用你種刺客,打大巴,情況如下

命中率: 5% (這個不用理會,因為爆擊是必中的)
迴避率 :93%
爆擊傷害 :2352∼2462(1944∼2035+408∼427)
爆擊率 :100%

打大巴的迴避率有93%,但是迴避率會受到怪物的數量而增加和減少
因為大巴識放小巴迴避率大概有80%吧

而大巴有98m hp,要打死大巴大概要打398下先死
公式:
      980000/2462=398.xxxxx
殺死大巴大概要149s
公式:
      398 x 0.3688 =146s
打大巴大概要2分半鐘呢

總括來說,你種刺客比上次的更為適合打公會石和mvp,pvp
大家可以嘗試下咁家

你種刺不怕被強酸火煙平呢
只是打得1x~2x
公式:
      [0.7 * 對方VIT * (自身INT^2)] / (自身INT+對方VIT)*技能等級

遇到魔法師,同阿修憎時,可以用偽裝閃避(打大巴也可以用你個方法)
回復 支持 反對

求羅刺騎令配點及配裝
回復 支持 反對

Originally posted by akw2001 at 2006-7-12 17:14:
極速爆刺~配點分享
上次都港過一個唔用天次加速ASD都可以高達183既十字刺la
宜今次呢,我就想港下爆刺 la ,宜家D人唔係玩致音,就係玩心震 ...

vit 1只會被大部份職業秒殺
回復 支持 反對

可以用偽裝嫁先下手為強
有樣野叫
只要你打到佢諗唔到法就win堅
除左佢帶左劍魚
回復 支持 反對

Originally posted by akw2001 at 2006-7-18 20:50:
可以用偽裝嫁先下手為強
有樣野叫
只要你打到佢諗唔到法就win堅
除左佢帶左劍魚

哪魔超魔用暗B 怎魔先下手為強?
現在都是音投的強勢 怎魔不轉玩音投呢?
回復 支持 反對

我想知武僧點加d技點
大家講一講ar
thx la!!!!!!
回復 支持 反對