收起左側

[綜合討論] [原創]職業攻略

我想知〔螺旋騎〕點玩∼
我覺得呢招好鬼勁∼
回復 支持 反對

爆刺教學
-----------------最終配點--------------
AGI - 99+10
STR - 82+6
VIT - 1+2
DEX - 22+8
INT - 1+4
LUK - 40+0
--------------------技能----------------
【一轉技能】
隱匿 3 LV
偷竊 5 LV
施毒 10 LV
解毒 1 LV
二刀連擊 10 LV
殘影 10 LV

【二轉技能】
拳刃修練 10 LV
偽裝 10 LV
塗毒 10 LV
音速投擲 10 LV
其餘自由分配就可以!!!

--------------------解說------------------
技能我想大家都會不須我說吧,
幸運只須40就夠了,
裝備建議都差+AGI的卡片如...
盜蟲卡.或白幽批...
但..刺客追求的是最高迴避,
防禦的不足...交給精練來彌補吧,
初期DEX只要15~20就夠了!!!!
因為除了音投或黑暗瞬間其次是不需要點DEX的!!!
------------------練攻地點-----------------

1轉~2轉
剛轉就去打波波力到20 LV,
20等後再去斐10練到25 LV,
或直接找祭司去海2練到30 LV,
30後也是找祭司去歐1練到大概45級,
再去泥人區練到2轉,
沒人代的話自己去海3練到2轉吧!!!

2轉~60 LV
去斐5對於沒錢買3清的人可以去那打卡,
或是礦3打鋁賺錢。

60~70 LV
到新成下下張地圖(就是蜈蚣區),
練到65左右,
再去打七彩大嘴鳥,
打牛也是可以.要小心別被打暈,
沒錢買水可以去古城組隊!!!

70~80 LV
此時去古城的第1,
單練或是組隊到龜島1樓,
或組隊到龜2!!!

80~90 LV
去朱諾附近有個有沙妖.魔羌.天邪鬼的地圖單練,
組個祭司去幽劍區灑水2人團也不錯架!!!

90~99 LV
此時去工會去密穴,
找工會的人陪你一起練,
或是朱諾成外單練到發光!!!

-------------------裝備建議--------------------
至於3清跟2清的選擇,
我是建議練這種類型的人拿+8或+10 3清拳刃,
畢竟LUK才40MA~白雪雪的數字也不太好看!!!
想拿卡塔的也可以...不過會減少爆擊率喔>V<
衣服方面的卡隨意!!!
有些人想插盜蟲卡或蟲蛹卡...
增加AGI或血量...

------------------裝備建議-------------------------
頭上 +6以上的小丑(或其他的頭式)有錢用亡巾(我用+7的),
頭中下 隨意,
+6以上的幽斗(沒錢的可用幽批),
衣服 +6洞盜衣(插卡隨意),
+6以上的盜戰靴,
+8 3清拳刃,
或+7 2清卡塔,
犬妖夾2個,
或猴夾2個,
力夾也可以!!!
總之至少全身+6打王才不會那麼痛...
-------------------------VIT方面-------------------------
除非你要PK.攻城.吃王,
我建議刺客不用點VIT!!!
因為要點你乾脆練VIT騎.VIT鐵,
刺客就是要會閃才有刺客的樣子嗎!??
-------------------------感想-------------------
我覺得刺客雖然沒有VIT騎.STR鐵或其他職業的強,
不過你有心玩的話就會發現,
刺客其實很好玩的,
她的迴避率和爆級的快感,
會令人覺得她很強.忘了被說廢的不高興,
尤其是加埋閃水.進階塗毒,
爆起來的感覺真是無敵阿!!!
回復 支持 反對

Originally posted by ^滅^ at 2006-5-14 14:02:
爆刺教學
-----------------最終配點--------------
AGI - 99+10
STR - 82+6
VIT - 1+2
DEX - 22+8
INT - 1+4
LUK - 40+0
--------------------技能----------------
【一轉技能】
隱匿 3 LV
偷竊 5 L ...

dex不用加..我的話會加多小小luk..
回復 支持 反對

Originally posted by ~亞榮~ at 2006-5-16 14:05:

dex不用加..我的話會加多小小luk..

比我就+多 2str..其他luk
回復 支持 反對

Originally posted by [H]kinming at 2006-5-22 23:43:

比我就+多 2str..其他luk

嗯..因為DEX冇用嫁玩爆既話..因為爆刺下下中
回復 支持 反對

小妹又講下自己d意見先^^"

樓上的跟我練的差唔幾, 不過我偏+vit多過+dex既
我果隻神官都係ivd讚美祭, 不過就
int99(+22), dex52(+20), vit86(+11)
不過其實我都加錯點, int唔駛到99, 最好加少1, 2個points, 留番黎+vit

裝備呢, 我就講我果d先啦, (def我唔識計, 2年冇玩RO喇我)
頭上的揀防, 冇要卡...... 用+10尖角;
甲披盾靴都係果4樣;
杖, 睇你揀咩啦, 我揀左手杖插4x綠綿蟲, 要dex既就4x土波利/int咪骨杖囉;
裝飾品, 我就1手套插劍魚, 1防戒, 再加1手套插傑洛米黎替換~
卡既話呢, 頭上長老, 大嘴鳥甲, 木犬靴,
盾就睇你點用喇, 我當時有1小卡盾1幽劍盾替換既,
唉, 咁總之防具就梗係盡衝啦~~

加點喇bor, 有圖睇@@
不過提下你, 如果想勁d, 可以唔+犧牲, 轉+灑水同光耀, 再+暗壁亦得,
不過冇記錯的話應該maximum加到8既姐~

Last講多句, 好似e+話有卡片套裝,
個人睇過就覺得麻麻姐, 自己知自己事, 有時自己就仲好~
同埋呢, 我都2年冇玩RO喇, 睇我頭像幅簽名圖就知啦@o@
唔知?! 留意我當時岩岩轉完生既神官同e+既有咩分別XDDD
[IMG]http://www.nakuz.com/bbs/upload/52334/[Nakuz]_High_Priest_lD7r.jpg[/IMG]
此攻略轉自↗星﹏盈°○

[ Last edited by ~亞榮~ on 2006-5-28 at 03:13 AM ]
回復 支持 反對

我想問呢次客點樣加點嫁?
(爆次)
回復 支持 反對

Originally posted by ~亞榮~ at 2006-5-23 04:24:
小妹又講下自己d意見先^^"

樓上的跟我練的差唔幾, 不過我偏+vit多過+dex既
我果隻神官都係ivd讚美祭, 不過就
int99(+22), dex52(+20), vit86(+11)
不過其實我都加錯點, int唔駛到99, 最好加少1, 2個po ...

版主......
你駛唔駛加番copy from我嫁= =?!
其實我冇所謂嫁, 只不過呢......
篇野一開始寫小妹, 咁版主肯定唔係小妹, 個人覺得有點兒那個囉......= =|||
回復 支持 反對

Originally posted by ↗星﹏盈°○ at 2006-5-28 01:09:

版主......
你駛唔駛加番copy from我嫁= =?!
其實我冇所謂嫁, 只不過呢......
篇野一開始寫小妹, 咁版主肯定唔係小妹, 個人覺得有點兒那個囉......= =|||

對唔住..因為我之前加分果度同左你講啦...
而家加番啦..SOR
回復 支持 反對

我想知敏騎點玩∼
同點加點和去邊到升可以快99lv
回復 支持 反對