打印 上一主題 下一主題
收起左側

[兵陣研究] 問問問

其實你自己都知有幾多抗去試次未知..全圖怪都打下..死左未由佢,反正我覺得你唔多信我地,你好執著唔想轉...唔想轉未唔轉羅..想轉未轉羅
回復 支持 反對

arhoronald 發表於 5-9-2016 19:45
其實你自己都知有幾多抗去試次未知..全圖怪都打下..死左未由佢,反正我覺得你唔多信我地,你好執著唔想轉... ...

又要問又要唔信   又要唔肯試
回復 支持 反對

我都未玩@@
回復 支持 反對

你未玩好難解你咁高深既問題
回復 支持 反對

Ok 我遲下玩 自己體驗下比人秒…
回復 支持 反對

玩得雙國就要預左冇咁勁
淨打冰城既話 有金就夠TIM(一擊肥3F除外) 燕3可以唔洗用
但想暴走埋印度既話 燕3就真係必要
1-2隊咁打用MP女又有乜所謂
況且兩國陣肯定有位玩多1-2隻MP女以防萬一
有高LV金巨台柱連祝斧 基本上打1-3隊怪係安全達陣
升LV淨打冰城都夠升 印度某D怪比你單拖爆曬抗都未必暴走到(明女/組隊/封冰/快清等除外)
係其他巨冇勁裝淨係用MP女係玩唔過 台巨MP齊裝係可以一用 就好似陰念咁
另外唔係個個打機都未必想用咁多錢轉國/食孫子既
雙國6帥已經好夠 計你最終係台男1轉 個人建議:金巨天使印象美室申2/花3 鍾意玩埋7帥+隻帕
呢個陣絕對夠用 台女就起碼要有隻印狐先玩得起
都係心態問題 有人覺得公式陣係無敵 又有人覺得唔洗轉花賽拎黎轉寧3/版3呢D自己玩
鍾意就得啦 巨商不嬲冇最強兵陣 只有最公式老套兵陣   睇個人能力黎玩
如果用錢玩天王/馬既話 都係建議轉燕3啦  唔差在個一百幾十
我只可以咁講
回復 支持 1 反對 0

~如果~ 發表於 6-9-2016 14:59
玩得雙國就要預左冇咁勁
淨打冰城既話 有金就夠TIM(一擊肥3F除外) 燕3可以唔洗用
但想暴走埋印度既話 燕3就 ...

佢問題問MP女夠唔夠頂到後期 你又幫佢唸埋有冇錢問題
同埋 唔轉燕 無馬/天王 果種輸出 打冰樹冰肥都好危  但如果出得馬既 會怕無錢出孫子?
佢仲停留緊燕既作用係封冰
我認同唔一定要玩制服隊 但如果要挑戰勁怪既 有幾隻係綁定囉 燕係其中之一
回復 支持 反對

ko59595 發表於 8-9-2016 00:21
佢問題問MP女夠唔夠頂到後期 你又幫佢唸埋有冇錢問題
同埋 唔轉燕 無馬/天王 果種輸出 打冰樹冰肥都好危  ...

如果淨係用印象主力 打多隊冰樹/肥升已經接近極限
危唔危就好睇你金LV同陣裝
打4隊印怪既話MP女一定死 但2-3隊未必會死
除非你清得極慢+回血唔夠勁  當然有多隻召怪出黎頂就更加安全
暫時打印怪打1-2隊解決到做任就OK
真係升起上黎始終都係冰城好升D
唔排除雙經時去印打親兵/黑肥 馬下個D
印度就算係燕3都未必夠頂
所以我覺得淨係冰城/親兵級 輸出怪 冇必要轉燕
多善用天使膜 就肯定唔死 (除非你天使你都加全血我就冇野好講啦 )
再上D既怪 就視乎你打幾隊
需要注意既係MP女頂唔到一擊怪
最後就算個陣爆曬抗都好 單人比你爆曬抗都頂唔住4-5隊韋馱天
用天王/馬一條MP清到既話 燕3或者唔洗出場TIM
唔係D人都唔會燕3直接加全血淨係拎黎谷
用MP女反而補MP快又遠D
所以用MP女都唔係話冇好處

4-5隊韋馱天 燕2都頂到問題你識唔識配陣其實如果唔計魔防170物防絕對頂,頂唔到就技術上問題啦,燕3仲比燕2多10%物防,點解頂唔到呢一擊既怪加天使一...  發表於 8-9-2016 01:40
回復 支持 反對

~如果~ 發表於 8-9-2016 00:40
如果淨係用印象主力 打多隊冰樹/肥升已經接近極限
危唔危就好睇你金LV同陣裝
打4隊印怪既話MP女一定死 但 ...

咪玩 如果要用印象做主力打多隊冰樹 隻金唔高LV MP女唔著天照套呢種高法抗既裝備 OR再加一隻精靈 根本連冰樹冰肥都打唔到多隊  問題就係 天照套 精靈 都唔係平野
同埋你講燕3打你所講果隻怪會死 無錯 但起碼組隊大家一齊打 都仲有得打 但你唔轉就永遠無得打 不過打得你所講果隻怪 起碼有天王啦 下化 仲講咩出唔出燕3 如果你有天王唔出燕3 我真係笑你
不過唔同你嘈呢個問題 其實你係想講 廢兵陣有廢兵陣既玩法姐 佢咁做無問題 但係佢上黎問MP女唔著裝可唔可以坦得住後期怪 然後又唔信其它會員講既說話  你又答埋d 省成本既玩法  覺唔覺有d九唔搭八
回復 支持 反對

ko59595 發表於 8-9-2016 01:27
咪玩 如果要用印象做主力打多隊冰樹 隻金唔高LV MP女唔著天照套呢種高法抗既裝備 OR再加一隻精靈 根本連 ...

佢玩得兩國 你認為佢真係玩得到高成本玩法咩
我唔係睇死人 但玩得兩國就預左唔洗燕啦
印象真係唔夠頂既話咪打冰蟹升
就算買隻抗精都抵過同轉一次國啦  
金有180 MP女 天王S 加夠8000HP 有台柱冰蟹已經奈佢唔何啦
另外上面點評係咪未試過比劍輪技圍
回復 支持 反對