打印 上一主題 下一主題
收起左側

[集中帖] 誠招樂古熱心玩家教我玩只1刀

有人開POST 講單刀 :O) 動已滾

唔明人地如何隔2個身位斬9我(見過無數次)
首先,條友斬空氣幾刀,之後斬多一下,然後無啦啦斬中我........
一係就係SS , 一係就係LAG機 , 前者你斬佢佢唔會走得太遠,後者你斬佢佢會反格

一個機械黑軸鍵盤是否需要?
總知唔係朱古力鍵盤就單得刀<手感極差 , 20蚊個唔一定差過機械黑軸

8mbps netvigation?(SS要LAG?_)
(其實我好憎人惡意SS)

收刀點先收得快?(基本知識而學)
唔同機有唔同既收刀時間,摸熟部機先係重點,再多多練習就 OK

斬人前0.3秒,係咪要甩刀?(快D?)
WELL , 我唔識沖埋去甩刀斬人 , 我鐘意用刀沖斬人多D

點解我見唔到自己SS........
SS係因為SD個程式入邊只有"斬擊動作",冇"收刀動作"
當你出刀之後用"收刀動作" , 再沖埋人地果度
人地要睇哂你成個"斬擊動作"(姐係斬一下唔收刀既成個流程)先會再睇到你沖埋泥
咁就慢左一拍啦....
所以"斬擊動作"長+收刀快既機 用起SS上泥會好屈機(EG:劍溫)
嚴格來說SS係一個BUG , 所以我好憎SS

仲有,學完駛唔駛日日只1?
學如逆水行舟 不進則退 , 我就係個例子,冇玩兩年,半成功力都冇 =(
henry9207 發表於 6-2-2015 18:25
回復 支持 反對

乜可以自已見到自已SS架咩!? 點先見到?
廢人求教

兩者加埋就就是無敵的次元斬..
英美加澳日中韓式的次元 ...
hillson09 發表於 7-2-2015 00:45

次元霸王硬上弓流
回復 支持 反對

magee竟然浦頭
喂, 幾時拍條只一片俾我地開下眼界啊
UIOPRT 發表於 8-2-2015 00:14

坐等新安周
回復 支持 反對

對面是magee, 片主是hongpc45
UIOPRT 發表於 8-2-2015 01:15

第一身好睇D :O)
回復 支持 反對