打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他情報] 韩服12月定期更新提前预告 部件系统大改版 新部件系统来袭

其實成個部件系統 最大既敗北就係個強襲部件造就各種OP
不過50個削到20個可塑性無疑係低左
但實際上你依家會用既 又夠唔夠20個?
睇怕10部有8部都係黎黎去去果幾款強襲
然後剩低果2部不是強襲不適用 就是另類配搭更適合個人玩法/更能突出機體性能
其實依家既可玩性又何尚唔係單調?
回復 支持 反對

感覺有d自打嘴巴

部件系統剛推出系以種類繁多的自由配搭做賣點

衣家縮水近兩倍, 可能比以前的oc系統更綁手綁腳。

真系拿來搞, 多x餘
回復 支持 反對

其實成個部件系統 最大既敗北就係個強襲部件造就各種OP
不過50個削到20個可塑性無疑係低左
但實際上你依家 ...
dennis05 發表於 3-12-2013 20:20

哈哈哈, 會唔會cut嘅就係最常用個幾個
回復 支持 反對

我的F91特擊型
回復 支持 反對

唔系呀FA
回復 支持 反對

我覺得係將範圍縮翻短
原本強襲係加速攻減防,但額外仲有刀速機動噴氣耐久格推格距射距等等
重武裝又同射擊&支援部份重疊..之類
我估大改目的係統一佐一個部件唔會出現係其他部件類型度e.g. +推-乜乜  , +射速-射速/距離等等
表面上似係多鬼餘
但諗多層,有幾多人玩強襲 插8lv果D部件呢?
我認為減少選擇唔等於侵犯玩家利益既
反正玩家來來去去用死果幾個部件
又有幾多人唔嫌麻煩走去逐個逐個將A配到Z?
人人都係配差唔多既部件先可以比拼技術
既然個個都想安於現況...官方想移除原本製造出來比較多餘既部件,都係無可厚非姐
其實我地應該興幸佢地肯改善...無論點改,大家始終都係玩緊SDGO姐
娛樂嘛..能放鬆就好...
回復 支持 反對

泡菜佬真係失敗 好地地又要改
而家呢四類同oc有乜能野分別
freedom040542 發表於 3-12-2013 06:10

都唔喺好地地啦, d部件出到亂晒大龍........又好多廢, 跟本無人用, 當初韓服G改後見到F91和S重已經知道, 泡菜跟本就失敗啦, 就算後來大削都無用, 明明改善咗OC的問題, 又自已破壞平衡
完全喺破壞咗原先G改機體平衡的原意, 雖然已經好過oc系統好多, 起碼好多機都返生了, 尤其是A機, 又少咗好似前oc6/ex全攻機幾吓就可以打爆對面的情況, 但依然會出現, 尤其是戰艦場

而且, 差不多大部份機都裝 強襲, 加衝加氣加攻, 只要識走位, 就算刀法/槍法差d都夠玩死好多遲頓機, 完全無視減防啦, 快到.....都打唔中, 尤其是好多機G改後都加咗好多防

其餘咪又喺加防加氣加回彈加彈速加攻速, 屈血防彈速爆最大傷害值和會心, 跟住一個sp就收工

細心數吓, 多數人咪又喺只用四類部件

後來見d人無咗oc加全攻, 就做唔掂任務, 又出任務部件, 點知都唔夠幾個月又大改了, 跟本就是系統平衡有問題

另外, 港服G改又求期到......希望到時9you整出來個更新檔唔好又亂到9彩

加上個神之伺服, 真喺令人心淡, 呢排都無心機玩, 無玩咗好多日, 以為尋日維護完會好d, 點知今日玩15場日任, 差唔多10/15場都見到有人卡sp, delay/lag機問題依然很大
回復 支持 反對

都唔喺好地地啦, d部件出到亂晒大龍........又好多廢, 跟本無人用, 當初韓服G改後見到F91和S重已經知道, ...
dragoonkwok 發表於 4-12-2013 22:44

神之伺服+1
真係唔敢玩刀 就算人地唔SS 自己都有被SS既感覺...
回復 支持 反對

神之伺服+1
真係唔敢玩刀 就算人地唔SS 自己都有被SS既感覺...
freedom040542 發表於 5-12-2013 10:46

我用部錢七玩果時成日會推推吓突然唔夠氣、斷氣、飄移、定格、delay斷畫面
對方拳機斬埋來時, 距離忽遠忽近, 對方格衝快到好難避, 完全要靠預判去打

當自己用拳機時對面都喺咁食返(笑), 真喺玩死, 都喺遠一遠玩射執死雞算
回復 支持 反對

一早要啦
而家得個亂字, 數量多就 = 多變架啦咩? 都要睇下設計成點架嘛
回復 支持 反對