查看: 13707|回復: 64
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題求助] 關於Skull-8的實用

入手左離子槍 光劍同SK8  光劍唔評 但肯定爆唔到屍頭
離子槍打屍3 開精準都爆唔到頭
SK8就更廢 右鍵爆唔到頭 而且攻擊距離得1.5M

簡直係超超超超超級水貨 因為出左幾日都無人做白老鼠
買左之後真係後悔到我想跳海
右鍵居然無法爆頭 而且只有1.5M 簡直係驚天騙案
回復 支持 反對

回復  Charlie1012

冇人同你講一定可以爆頭WO
nn950815 發表於 4-7-2013 12:25

刀無得爆頭 第一次聽 ok? 從來只有爆炸性同範圍性攻擊係無法爆頭
刀無法爆頭 又唔列明 真係有欺騙玩家成份
回復 支持 反對

只係你打唔中姐,8仔有射擊又有近戰,就咪咁多要求啦 ...
nn950815 發表於 4-7-2013 12:33

一直以黎cso有咩近武係無法爆頭? 原來用399點買把槍番要做到爆頭呢個動作都叫做多要求
咁ok啦下次cso可能真係會出一把槍佢好勁嫁用隼雷+龍炮+電鋸合成
3種公能完美結合埋一齊 不過唯一缺點係殺唔到人姐
到時玩家都唔應該咁多要求啦 買一把槍=3把wo
回復 支持 反對

邊個話離子槍爆唔到頭??洗唔洗我爆比你睇
skull8有視頻右鍵係可以做到HS只係你打唔中頭 ...
alex159478236 發表於 5-7-2013 23:46

離子槍係爆唔到屍頭 我開精準打 佢全部計哂胸部 你唔好同我講打人爆到頭
加上SK8做到爆頭又點? 螢光棒一樣爆到頭 但實戰有用?
我叫人企係到比我打 我喵住個頭打都係唔計爆頭 呢個係事實
唔係我無中生有  係証明呢把槍實戰價值不大
本身揮刀已經慢 攻距還要短 當人地殭屍傻的嗎?
回復 支持 反對

佢跟本連槍都未玩熟就學人插支槍無法HS
alex159478236 發表於 5-7-2013 23:54

sk8我係冇用過黎打實戰 係之前我叫一個人做屍企係到比我打
結果係我喵住個頭點打都係計胸部 而事後我得知有人用sk8爆到頭
咁都只係說明隻game當時中左bug 而誤導左我
無頭bug呢個個案 通常會出現係掛機屍身上 我就試得多
但一個唔係掛機 企係到比我打頭都爆唔到頭? 我就玩咁耐都未試過
話就係咁多 其他我就冇得閒同你解釋 隨便你點諗
回復 支持 反對

離子槍爆頭敢唔敢同我賭1張1200GASH+?
仲有你初頭咁肯定把sk8係爆唔到頭而家又話做到又點講D野都幾矛盾
...
alex159478236 發表於 6-7-2013 20:56

當初話係水貨的確係我試過一次 完全爆唔到頭 全部計哂胸部 結果我轉其他武打同一個位即刻爆頭
咁如果係爆到頭 咁係唔係水貨就係要重申評估
我叫個人企係到比我打 我打佢個頭 佢死左全部打中胸部 冇一次中頭 咁同熟悉有很關係?
就好似你去銀行入數 你入左卡 但冇反應 你同人投訴 結果其他人入到數無問題
個銀行職員就話 係你唔熟悉部機運作先入唔到姐 結果cheak完發現係張卡壞左 所以先入唔到
唔洗問故知  
你就係個銀行職員 以為只有自己識人地係弱智既 最中意踩低人等人以為自己好叻 小人得志
回復 支持 反對

離子槍爆頭敢唔敢同我賭1張1200GASH+?
仲有你初頭咁肯定把sk8係爆唔到頭而家又話做到又點講D野都幾矛盾
...
alex159478236 發表於 6-7-2013 20:56

加上呢 頭幾日又唔見你咁樂意解答人問題?
而家我買左番黎唔岩用 我自己有意見
你就走出黎賣文章 又拎片又賭錢咁 幫人唔見你咁積極 串人你就最叻
首先我自己未試清楚就入手 的確係犯左個錯 但錢係我既我中意買咩咪買
第一日買左番黎就試槍
我試槍果陣就下下都爆唔到頭既 人地就爆到  
我用完SK8爆唔到頭 我最後用巨斧爆頭完場 一下就爆到 咁點? 明整蠱啦
明顯我就係最大受害者 而家重要係到聽你9UP
真係原來最不幸唔係買錯槍 就係唔知咩事係樂古見到你

評分

參與人數 1樂點 -4 收起 理由
倉井影 -4 連帖,請善用編輯功能/下次閣下可以刪除及重 ...

查看全部評分

回復 支持 反對

咁的而且確你最初講既又爆唔到頭又話右鍵打頭唔中個D全部流料黎你自己有錯仲想賴係人地問題??
乜野銀行彈卡完全唔合比喻!個問題只係你唔識點樣去運用自己既武器!
你把槍點樣入手我無興趣知!但係你未清楚就係到9吹我就有義務插你!
仲有你係咪第一次用近武?刀都唔係把把對住頭右鍵都爆到頭喇!打咩位就你自己慢慢摸索喇!
最後個地球唔係圍住你黎轉嫁 係錯就要應!
alex159478236 發表於 7-7-2013 05:06

如果用個準星瞄住個頭打 佢都唔爆頭
咁好明顯係隻game存在漏洞 如果一隻game經常有漏洞比地雷玩家踩既
咁個問題係係game到而不在玩家
你唔想再見到呢d post不如你寫信去客服請求人地改哂d漏洞囉
我用正規cso玩法試槍既 最後都係講個結果同事實出黎
世界唔係圍住我轉 ?
唔通我對住個頭打 打死左隻屍 傷害提示冇一次計中頭
我就同人講支槍爆到頭 ?  姐係唔講大話=個世界圍住自己轉?
咁可唔可以舉例 有咩刀係對住個頭打唔爆頭 要對住其他部位打先爆頭?
你講緊可能係殭屍個頭部位都會有影響
既然c s o已介分 頭部 腕部 胸部 腹部 腳部
咁你同人講 一把刀一定要打腳先爆到頭 打頭永遠計腳部?
咁其實係咪由一開始 cso就認知性上誤導左人?
定根本只係遊戲漏洞? 咁如果玩家因為遊戲漏洞已成為受害者
咁錯在哪裡呢? 請問

大佬,有人一早已經係港服味出sk8之前發過sk8爆頭既片 你自己爆唔到頭 就話把槍廢 咁仲唔係誤導人?
1146446089 發表於 7-7-2013 00:57

咁唔好意思 我就真係睇唔到 我只係睇到人地用sk8去打災 詳細資料係全部冇講

你話你sk8爆唔到頭 之後用巨斧一下爆左頭 咁你個陣有冇開6技

6技根本對近武冇效 你咁問其實唔熟果個會唔會係你?

有冇確定你真係斬/射中佢個頭?你用巨斧一下就爆左頭 極其量都只可以話你-6 把把槍既後座力都唔同 你換其他武打可能因為後座力問題先爆到頭 仲有屍3邊度搵其他武打?_? 你射隻屍你係咪肯定你射個度係頭先?你唔肯定咪姐係唔熟悉囉 如果你把把槍可以唔開技就咁都100%爆到頭淨係得你講個幾把唔得 咁就可能真係把槍問題啦

確唔確定? 打中頭同其他部位唔同 打中頭出血量係會比其他部位高的
當時係無論如何都打不中頭 已經不是確唔確定問題
你話一下爆頭可以係-6 咁點解當時我用SK8又唔可以-6爆頭?
你個論點會不會由一開始就已經對我有偏見?
屍3 主槍  手槍 刀 = 3種武 補給箱 3支主槍 1支手槍 1把刀 = 4種武
唔開技每把槍都100%爆到頭? 根本無可能 用火槍同龍炮已經唔得
你咁講真係好懷疑你係咪真係熟悉
回復 支持 反對

嘛我認為先唔好討論Charlie1012佢既講法
不過講真試槍有時用江姜瑪莉或者庫卡比較好 個頭大粒少少易爆D
我用銀刃瞄頭插隻一般屍王頭唔爆頭呢下勁HURT…而且有時CSO顯示會有BUG就係假設一隻掛緊機既雷比亞向東邊望 而你係第2個方向射佢 會顯示佢係望住你呢邊(一般屍、雷比亞我都有試過 唔知大家有冇試過) 結果我射佢個頭D彈MISS哂 但打佢膊頭就爆左佢頭 所以可能會係顯示既問題 或者屍王生得畸形既問題佢爆唔到頭 試下搵庫卡或者瑪莉
另外行得太近即使望住個頭都係計打中胸 可以試下零距離叫隻一般屍蹲下 對住佢心口劈一下試試講個實用性…見人見智啦 冇戰斧既話買黎玩下都好既雖然好似話唔太勁爆頭扣2千~3千幾4千
但都有顯示會扣成萬2
of2jp3kb9 發表於 7-7-2013 22:17

我試槍果陣 果個人就係用庫卡
所有殭屍個頭位我都清楚 我用巨斧係一定爆到頭
但sk8 本身就係sk7同sk9的結合 我用sk9的使用方式去用sk8 咁有咩問題?
既然sk8只係將sk9加落sk7到 佢表面上係新槍 係其實只係舊槍改版而成
咁玩家當左sk8右鍵係巨斧咁打根本係正常

唉又係佢 上次變左無頭冤案,比佢甩到身 點知又重蹈覆轍 佢真係有咩錯但死都要搵藉口 ...
Cavalier 發表於 7-7-2013 23:06

首先.上次係版主認為已經變成罵戰 警告我地停止 後果可能係扣分或禁言
最後我亦都有幾個提議 但唔會再係強化專區果度同你地糾纏
因為強化專區唔係比人對峙 你咁想繼續下去 我都冇辦法,一定陪你
你同ZoMble乂幻月都應該知我game名 不過我想問你game名是什麼?

呢條友,每次有人話親佢,明明自己有錯都要係到死撐,打埋一堆垃圾黎扯開話題
    俾人指出佢既錯處又要係到話人誤導佢,打埋D垃圾比喻
    唉,唔想多講
幻月 發表於 8-7-2013 00:57

我冇扯開話題 一直講用sk8打屍
而且我係話隻game有漏洞 事實係有  唔係針對指出我果個人
誤導的確係事實
點解我爆到頭就=-6 爆唔到頭就=技術問題? 呢個論點誰都不會服
而且我叫個人企係到比我打 我瞄住佢個頭 按攻擊 咁都有分技術?
如果對方係一隻掛機普屍王 情況就唔同

不過呢件事我最後決定認罪
既然大家有片有圖為証  証明sk8右鍵係爆到頭
咁的確係我之前未試清楚就出post 一切係我疏忽
如果構成導誤 我就向大家道歉

而上次果件事 我立場仍然不變
回復 支持 反對

擺明你人問題啦..我買左SK8屍場實戰試劈開刀第一劈已爆左隻莎拉頭-.-
記住係實戰.. ...
gary0723 發表於 15-7-2013 11:40

我之前已經承認有疏忽同澄清左成件事的經過
你引用我第一個回覆?有乜用? 你說的別人已經說過
再者你話爆到頭 你當時的對手是什麼?
你可以假設我同你角色對調 結果會係同你預期一樣?
當時我打的殭屍是(不能爆頭) 誰都無法保証當時在場就絕對能夠爆頭
回復 支持 反對