樓主: brainwong1121
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他情報] 雙經陪你玩轉聖誕節

覆多次dragoonkwok

唔知計唔計連貼呢XD

反而有D野就真係錯左就錯左,狂追都冇用

好似香港梁狼狼單野甘
都嘈左差不多半年,有乜嘈都應該嘈完啦

佢又唔係不停潛建,不停犯錯,有乜好嘈
最多都係觸犯左某D人背後主子既利益者.....

第一任香港大哥罵得佢地好岩

日日只係識得嘈,實際建議一條都冇.......
回復 支持 反對

呵呵,冇得閒插佢...

想起件事分享下

有位同事,女的,,,,,做資料,有好多簡單資料,分類分錯,做野打錯 ...
雷臣 發表於 23-12-2012 00:19

好無奈, 世事就係咁, 冇可能咩都完美, 就算好聲好氣咁講, 都仲會有d人比人話極都唔知反省
各人都有各人的本份和原則, 但如果個個都話你錯的話就應該好好反省

而且, 時間真係好難追, 有好多時仲係冇得追添, 無講話補鑊, 就算係可以有方法去補救都未必夠時間, 而且有好多時候就算想去補鑊都不會有機會, 或唔會被接受

不竟我們都要面現實, 對於d九唔搭八、左住收工果d人, 我地只好避左佢, 或直接將佢踢出房

但唔好忘記自己同時都要反省和保持平常心, 不竟呢個世界有好多事唔係乜野都要去插要去投訴就有用, 有好多野除了黑同白之外, 仲可以有好多顏色, 同一件東西放在不同的環境下就有可能會有不同的色彩
睇開d啦, sd玩家應該已經 "習慣" 左 "包容"
回復 支持 反對

好無奈, 世事就係咁, 冇可能咩都完美, 就算好聲好氣咁講, 都仲會有d人比人話極都唔知反省
各人都有各 ...
dragoonkwok 發表於 23-12-2012 00:37

有要求就有進步
而部分香港人,
就慣左係米都投訴,好似樓下D飛鳥飛過又投訴

我試過有晚10點幾搬左木椅到房度又嘈

我朋友帶隻狗去探我又投訴

不過SD玩家相反係唔投訴,但又唔識主動表達意見,當然G1都要負責

不過之前倒G1潮時都講過,
人流問題,今時今日少人玩SD,G1負責唔過一半,主要係隻GAME太悶同埋唔平衡

韓服要負上最大責任,其次G1,其次玩家
但管理不善G1一定要負主要責任  

但平常心,講下就算  (我今晚星期6都仲O緊T,先上樂古吹水XD,平日放工時彩佢都傻)
回復 支持 反對

覆多次dragoonkwok

唔知計唔計連貼呢XD

反而有D野就真係錯左就錯左,狂追都冇用

好似香港梁狼狼單野甘
都 ...
雷臣 發表於 23-12-2012 00:24

其實, 跟本果時d高官在英國佬走左後就同d商人打籠通, 個風氣由上至下都係咁, 腐敗、亂花錢、官商勾結、私相受受詭津貼, 呢d事自古就係咁
睇清楚d啦, 辦論果時兩條友都係局住上, 其實兩條友在當前呢個風氣下, 兩人都唔會乾淨得去邊囉

梁幾年前就一早被中央安排上晒電視鋪路, 唐就坐到以前煲呔曾果個位局住比有關人仕要佢行煲呔曾果條路

後來兩人相爭, 中央最後撰梁, 除了對現當年的大方向外, 仲有就係中央想甩開商界對香港政治的影嚮, 要香港政府自己做老闆

辦論果時, 唐話梁同地產商勾結, 但梁的政策卻對地產商不利, 這便是貫切中央的大方向路綿

而相反, 唐限了鬧出婚外情呢d中央一向禁止地方幹部的行為, 仲有唐對將保密會議的內容流出, 以及對各種事都大誇海口說一力承等(其實聽佢講果時都唔知佢點一力承擔), 這兩個都是在政治上的"大錯", 都令中央好反感

現在的各種反梁事件大都是利益問題, 都是被視為是"地方勢力"跟中央對抗的行為, 和某些人仕還不死心在搞事

而在梁沒有犯下已在"中央心裡有數"之外的"大錯"的前題之下, 梁便能到中央便能得到中央的力撐, 而梁也採用了一個中央常用的"拖字決"來等事情"淡化"來化解
回復 支持 反對

有要求就有進步
而部分香港人,
就慣左係米都投訴,好似樓下D飛鳥飛過又投訴

我試過有晚10點幾搬左木椅到 ...
雷臣 發表於 23-12-2012 00:45

呢d都冇咩辦法啦, 社會結構越複雜, 問題和磨擦就會越多, 現在很多人都很晚才能入睡, 但卻要很早便起床, 生活壓力大便會出現很多問題
工作多、時間長, 但獲得少, 這便是大多數人的情況, 很多人都要承受很大生活壓力, 因此當有一些東西解犯了他們 "唯一" 能 "話事" 的地方, 令他們覺得會有 "利益和權利" 的影嚮, 便會反應很大

在現代社會中平衡已失控了, 利益和權利, 比供獻和義務還被看得重要

食物和資源被政府"官員"賣給了只求利益的商人

而政府"官員"為求"政績"、"埋堆"、"個人未來保障"等, 在做事的時候都得先去問問"商人老闆"的意向

上行下效, 社會方向便因此走向了只求利益的"金錢世界", "供獻和義務"都被視為洩底, 而只要去"投訴"就可以被視為相等於被"法律"去保障了

而大部份 無權、無勢、無識見 的 "所謂平民百姓", 一向都只能怕事地在一邊等, 等有英雄先來做出頭鳥, 呢d都係由古自今都有的羊群心理, 所以見到有人帶頭發貼後 "無論對與錯"都會有人跟貼, 以及 "才會有人去表達他們的不同觀點", 馬後炮及事後諸葛一大把, 這就是 "民心" 了
回復 支持 反對

very good~
但雙經是由25號8點至26號11點59分
還是25號和26號的8點至11點59分???
回復 支持 反對

唔得閒對佢嚴苛,我以前在香港反工,犯呢D低級錯誤,俾人插到飛起

可能當時的上司做事比較認真吧

到 ...
雷臣 發表於 23-12-2012 00:06

哈...只能說嚴己寛人就對了。
回復 支持 反對