打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] [原創] 為現時任務系統作客觀解說及個人分享

其實如果係某d掛機做到既任好似88500bot,生存5000呢d洗都無咩問題
但係有d任花好多時間洗先得到個稱號同少 ...
whoami123 發表於 9-9-2011 22:00

好有point, 我可以用來加上去個帖入面的個人感想嗎?
回復 支持 反對

好有point, 我可以用來加上去個帖入面的個人感想嗎?
benting310 發表於 9-9-2011 22:07

你喜歡
回復 支持 反對

新增左洗任目的 和 個人意願^^

個人意願: 不再鼓催這風氣, 漠視這任務系統, 迫使C$O 出多點新場or 新的災場

5) 抱著人有我都要有的心態,實行一種"跟風"的心態
優點: 只為求不落後於人,能夠給別人一種"updated" 的感覺,為求不會成為鶴立雞群的異類!
缺點: 沒有任何的稀有度,只為求跟風,沒有任何的作風/性格,難度一樣很高 (也要用很多時間/金錢),坦白講,我自己也不得不說 "為左咁而洗任, 真係好唔抵!"
回復 支持 反對

我諗好少人認真睇你呢篇野
回復 支持 反對

我已經諗唔到有咩好寫>_< sorry 呀>_<
有無什麼idea 可以提供? 感謝大大的幫助!

可以再詳細說明 ...
benting310 發表於 9-9-2011 18:40

每個人興趣不同
角度也不同
很難話誰對誰錯
回復 支持 反對

回復 34# raymond268

我有認真睇+我睇哂d comment.
    因我有時都幾矛盾..想有稱,但又5想做任. (eg炸彈超人-我由舊年聖誕開始做,而家仲未有-.-!)
    所以我睇哂d comment,睇下玩cso既人對"洗任"既睇法..
    講真,d任90%係要洗番尼的..
回復 支持 反對

回復 33# benting310

你不如放在#1好d?- -
回復 支持 反對

洗稱號,好哂時間
回復 支持 反對

每個人興趣不同
角度也不同
很難話誰對誰錯
愛死章魚 發表於 9-9-2011 23:14

此post 乃客觀地各方面以及各種角度去分析"洗任"和"做任",沒有分錯與對
我嘗試去由"洗任是為樂趣" 這個目的去探究^^
不是單單一句"興趣不同" 便算數^^
請不要莫名其妙便提出^^ 謝謝^^
回復 支持 反對

我都唔會去做,有「戰場老兵」就夠,而且我最重要係練好一般同屍既技術,依個就係我既榮譽
回復 支持 反對