查看: 1624|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] 吓?咩話?加特林的火神???----可憐AR冷門機機評

關閉 [複製鏈接]

唔慣打口語,你地睇唔明,我要翻譯

好啦,究竟呢台神機係咩?其實佢係一部唔起眼嘅 AR百式。

佢廢嗎?絕對唔係。百式的所有武器都十分優秀,只不過它被AS百式取代了。

大家一齊睇睇我拍的仿韓服百式介紹視頻:

【480p!480p!】

好啦,對百式開始有初步認識啦,咁而家就睇下佢的詳細資料,就由六圍開始吧:

很高的六圍啊……

到武裝了

1 武:兩把光束刀,斬速快,收刀快,完全符合拳機的本質。不能爆地,格鬥衝刺快且遠。

2 武:一個平凡的光束槍,子彈數目沒有包機多,不過普通情況不會缺彈。九發彈藥。

3 武:此機重點---普通火神炮:一下射五下

百式火神是一下射十彈,而且總共射到六次!!(影片介紹了)
攻擊力高,跟加特林機槍沒有分別。
有一點值得留意,百式的火神炮跟加特林機槍一樣,都是在機體靜止時連射十下,在機體移動時連射五下。因此,為了得到最好的火力效果,我建議一個加特林連射方法。
一開始十彈十彈射,到剩下少少子彈時邊行邊射,到剩番一粒彈時一次過射多十彈。很難明白,對嗎?我在網上找了一條短片(經查證是hkkoko的)

百式的三武大連射,火力就更上一層樓了

基本上連技方法可以隨意配搭,例如斬四刀然後退後用火神,或者每斬一刀補幾粒火神。

技能方面:

防禦力上升4.5
到時候百式的防禦力增加至20,同其他S拳無分別了!

新人類覺醒
體力在40%以下時 機體的移動速度增加10%速度+2.4+噴氣時間增加50%噴氣回復時間-25%+敵軍位置雷達顯示+射擊距離增加30格。
好厲害……此時候百式變為無敵狀態……

打法方面有兩種方法,單刀犀利的,用百式一武殺進敵軍陣營也行。如果怕被人圍的,當然可以好好運用百式強大的火力~~

百式係30號扭蛋機可以扭到,大家感興趣就快點扭一部番黎啦!

多謝觀賞

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
ttimecrisis4 + 15 原創內容

查看全部評分

回復

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

練到老手雪藏左,不過加特林火神那是什麼機體= =
回復 支持 反對

點無敵?
同埋百式刀短所以刀少用
主力火神
回復 支持 反對

港服我最愛呢隻百式
但刀就唔覺你講到咁神,係就幾快,第1刀攻擊範圍短
敗筆就係呢度
2武攻擊力高同3武先係亮點
光槍奇順無比
2,3武做主力係冇問題
好明顯呢部百式唔係玩刀
係玩槍:handshake
回復 支持 反對

上鏡了....閃
回復 支持 反對

港服我最愛呢隻百式
但刀就唔覺你講到咁神
2武攻擊力高同3武先係高點
光槍奇順無比
2,3武做主力係冇問題
好 ...
紅光 發表於 25-6-2011 00:28

同劍西呢D當然無得比啦……不過對付剪機包機就十分強勢
回復 支持 反對

有無實戰片睇吓?
回復 支持 反對

回復 7# edric1996

劍西呢d直頭係玩刀
冇得比
對拳剪包,拉打應該唔成問題
回復 支持 反對

有無實戰片睇吓?
xmcpnk19 發表於 25-6-2011 00:32

http://www.youtube.com/results?s ... E%E5%BC%8F&aq=f:handshake
回復 支持 反對