打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 公會菇菇屋歡迎妳!(電擊象)

我建議非小朋友請不要入你地既會,3q
會有很大的代溝(generation gap),明?
ivanyoyo 發表於 15-7-2010 15:24

非小朋友的定義是指:
1. 年齡?
2. 品?
3. 思想?

非小朋友不能與小朋友溝通? (這句話不是指本會有較多的小朋友, 勿誤會)
明顯的, 你的思想超錯了...

以上定義,年齡我過了,品都可以接受,思想似乎在你之上..
那我就無法跟小孩子溝通?

還是你心中另有一套「非小朋友定義」?

一個溝通能力正常的人, 是能夠與任何人(不包括殘疾人士)溝通, 視乎閣下的溝通方式而定.
回復 支持 反對

我認為非小朋友係指你公會的公會成員為標準
唔知點解菇菇屋係hkms 重好地地,點解一到左twms 會搞成咁
非小 ...
ivanyoyo 發表於 15-7-2010 15:47

你似乎沒有正面回應「非小朋友定義」是啥?
若你完全拿不出理據, 只懂以個別工會作標準, 你未免太沒有自我了..
因為當時人"不男不女"而被拒於門外
行為是否幼稚?
cla991053 發表於 15-7-2010 17:22

難道貴工會是對這類玩沒有惡感的???

(你知否有男生被"假女生"騙過?你有沒想過為何他們會玩女角??其實他們暗藏了很多不明朗的風險和威脅, 輕則個人價值觀問題, 重則到處行騙感情, 金錢...etc, 你該見過台楓有很多人徵鼻吧??)

若閣下真的認為不打緊,那我就「忍心割愛」,把他交給你們,別客氣。
如果本身性別是男就要開男角
那你是否應用自己的真實名字來開角色?
遊俠翔 發表於 15-7-2010 17:43

你應該是沒有細心留意我上載的圖片吧, 他的回應實在跟之前180度品格改變, 這是本會不收他的重點

以往都曾發生類似事件, 絕大部分成員都非常合作, 這才是真的拿到想入會的誠意。

在虛擬世界裡, 絕大比率的玩家都使用與真實同性別的角色, 這是自然本性, 你的例子有點...極端
重有我地公會地大地大脈博,人妖ac冇咩?
梗係有!
我地公會第一大槍神(名字不提供,有心搵會搵到)
都係control(點解用呢個字,因為真係唔係真人黎架馬)女角又係男仔
咁我地冇排斥佢bo,呢個有咩問題呢
btw,你地真係咁缺女仔結婚,我nvm架,我大把人妖ac(遲d我會貼張我ac大全,包你地o曬咀)俾你個會大開眼界,睇岩邊個我control既女角講聲,book位同你地結婚好冇?
ivanyoyo 發表於 15-7-2010 18:18

若他其實是男生但使用女角呢?你都願意接納他?可能我沒你這麼開放和仁慈, anyway對你文中所動感到非常佩服

本會認為, 男就是男, 女就是女, 是一個比較遵守清規的公會, 若不適合你們的話, 有權拒絕(但不能夠在沒有任何理據下任意或企圖抹黑本會)

謝謝。

公會最低級果個 - kit 字
--------------------

btw, 有關某ivan說話, 本人另有異見:

"我大把人妖ac(遲d我會貼張我ac大全,包你地o曬咀)俾你個會大開眼界,睇岩邊個我control既女角講聲,book位同你地結婚好冇?"

又FAILED了, 你令nakuz會員們甚至非會員都知道你的人妖身份, 你不單只令我啞言, 更令一眾玩家無語, 你的宣傳很偉大, 我自愧不如..

本會只是維護男女成員在入會後得到的公平侍遇,既然不乎合本會規則者,自然拒收勿論,

每個公會都有他們的會規, 例如台灣人的某些部分玩家, 只收外掛人士/有點裝人士, 即使你們(手動玩家/沒錢玩的玩家)可大罵他們, 亦無法與他們抗衡(簡單來說就是對付/抗爭), 是嗎?
回復 支持 反對

從你的圖片看,我只看到是你先挑釁
你說的行騙行為,的確是有的
遊俠翔 發表於 15-7-2010 19:42

本人對於某些玩家(可稱白目)極其敏感, 例如堅決自己是沒錯的 :

->外掛人士

->性別有問題的人士(己經很婉轉...)

->騙狗

->乞丐

若我知道他們是以上任何的一類人, 必會視他們為敵人, 拒諸門外.
你認為有錯嗎?
----------------

- 有很多人說,開女角,自己看著養眼,這才是自然本性吧?

若真的如此, 他們真的真的..好毒...
為何不索性看J圖, 看AV, 而去開啟一個毫無性感部位的視覺物件, 平坦的遊戲+卡通化+2D女角色?

-----------------

- 但是若一個人從一開始就說了自己是男的,你還主觀認為他是女的因而被騙,那是你的問題

幸好我從沒有這種想法
回復 支持 反對

但你公會白木的卻不小
ivanyoyo 發表於 15-7-2010 19:49

試列舉成員名字, 若閣下提交的資料有理據, 最好是有圖片的話,
本公會會長定必在公平情況下處理.
老衲先去打妖僧, 若各位有啥問題, 請上線找我吧, 名字自己看原文, 3Q~
回復 支持 反對

有圖又點,你都係會講成人地係白木架拉,的確地,你地公會白木人數真的太多了,
當然的,只要唔係人妖就入得?
...
ivanyoyo 發表於 15-7-2010 19:54

原來你一直是胡說一通,交不出成員名字,還亂扯什麼???

你以虛擬世界開女角來說
你以虛擬世界開女角來說
我亦只是以虛擬世界的觀點來說
虛擬世界不會只是平坦的遊戲+卡通化+2D
要證據的話請你相隔一周再看自己那3張圖便能發現問題何在遊俠翔 發表於 15-7-2010 20:12

虛擬世界的一切超過大半都是幻想出來的, 有朝一日你會醒來的.

露曬底啦 , 遮遮佢先啦
我係new手 發表於 15-7-2010 20:28

露底?咩底呀?直至目前為止,仍未有玩家在楓谷裡大力批審本會,
在樂古裡,相信不少人都懂理性並客觀給予珍貴意見,惟獨你們不會。

最近全智賢社工會介紹了朋友加入本會, 本會在此感激. (惡意批評者肯定會在這句上大作文章XD)
--------------------
實則上在發帖後己經收到不少的會員的回覆,佔少數的就是在這個討論區裡少數玩家的惡意批評和攻擊,本人希望各位能和平、理性、務實解決當前的問題,連據點都搞不清楚,而且又亂拿別人作擋箭牌的話,我實在感到無言和失望。

本人近期打擂台訪問左10個hk人(結果10個人 10個覺得 公會菇菇屋係小學雞集中營)
利用結果幫 公會菇菇屋做左個市場意見分折:
之前全hk公會最臭and最多小學雞同埋公會係英王
不過水0外掛事件之後,退得ge退 踢得ge踢 小學雞走哂 真心膠ge風光不在
e家 公會菇菇屋進升左第1名
得到小學雞集中營稱號
公道自在人心
菇菇屋係吾係小學雞集中營相信大家都好清楚  (---恥笑點開始---)
理據, 圖片有冇我諗大家都好清楚你公會入面係裝咩人   <<(無相你地又未接觸過, "大家"又何來清楚本會裝咩人? 你幻想咋話?)
點解菇菇屋轉左去台灣之後個名會臭到咁  (轉服前後完全是一樣吧, 只是有些人故意抹黑而己..XD)

你有冇諗過,有冇反思過
so sad._.
kkct 發表於 15-7-2010 20:33

10個人, 可能是10個抽水友吧..
10個人裡面可能都沒有人加入過本會, 甚至是未接觸過本會成員, 就亂作批判..
老實說, 這些人若真如此. 思想確是很孩子化..

若是衷心表達的意見, 而且不存在蠻不說理的成份, 本會當然會盡快檢討並作出修正,
但未曾接觸過本會的你們, 你們的意見恕不接納, 你們連本會都沒嘗試接觸過就張大口亂罵, 實在令旁人側目..

公道自在人心
既然真的如此, 你們的說話, 可有給過一個公平的公道給我?
沒理據, 沒圖片, 只是靠數張口一直批評, 而且更未有接觸過本會,
只是在危言聳聽, 不理黑白罵過才算, 這就算是公道嗎?

送張圖給樓主如其公會
ivanyoyo 發表於 15-7-2010 20:41

閣下很愛以一偏全啊, 一名港人用掛耍白目是否代表全港人?

請理性一點, 你的思想恐怕太小孩子化了

只懂亂罵一通, 始終問題就是你沒了解過本會, 一直危言聳聽

只會聽高等的話, 被蒙在鼓裡...

------------------------

剛再細心爬文, 留意到一開始只是宣傳和吸納更多香港朋友,
可惜有人進來破壞原有的和平, 使ivan本來只是細道雪兒的事跡,
演變了一場無聊且霸道的罵戰, 實在令我很到很難堪...。
回復 支持 反對

花生已吃
點睇都系你張人妖圖開始先
自己對答語氣唔好想點先?_?
yauhowai 發表於 16-7-2010 23:45

我對於性別有異之玩家尤其敏感,
玩遊戲都得有規釗, 我己並沒有把遊戲當作學校一樣, 只是以上原文和性別上的要求,
若辦不到的話, 通常一律都要求另謀高就,
另一方面, 你指的人妖圖, 裡面我己提出方案, 令他有機會加入本會,
惟他仍然故我, 假若是一名外掛者想入你會, 他的態度與回答如圖, 相信你都不會跟他客氣 (觀點角度問題)

好多online game既職業default系女角,如果我系男仔,一定要用男性職業既角色?

若果只有女角的話, 則只能玩女角, 但若既然有男性的選擇, 為何要反道其向選擇女性?
或許是我們觀點與角度都各有不同, 總括來說大家都願意尊重對方的觀點就行了

我對於與角色性別有異之玩家尤其敏感,總覺得負面影響比正面大..

咩叫定義為小朋友和非小朋友?
玩一個遊戲都甘, 認真就輸了

不是我先定義的, 另外其實這樣作比較及具體定義的話, 是有助他們解決 「無法與"小朋友"溝通」的問題
玩遊戲我都不著重是否小朋友或大人, 只是上面的人一開始就說什麼小朋友怎樣, 大人又怎樣而己..

個人又唔系無同你講自己本身既性別
如果話立心去昆人就話變態姐,真心想入會都唔得?

圖中所見, 他前言不對後語,
首先他說因女角點裝較便直而玩女角,
接著又改口稱這只是他妹子的帳號.

不柰令我產生很大的疑問(他是否真心?), 另外考慮到他入會後對成員的影響,
因此恕本會無法接受這名玩家, 若你們覺得是無問題的話, 就由你們收他吧, 我不予置評

反正都系遊戲,何必對網絡上既性別有太大執著?(版主唔系擺你上檯lol)

若他不攻擊我, 我自不會咬著他不放吧
通常這些玩家的背後都有極大的自卑感和自信心不足...(不明白的話可忽略此句)

你能這麼放得開確是美事, 但難保他們不會借助「女角」到處作不良之行為,
你也知道楓谷有很多天真的人, 天真並非他們最大的錯誤, 若一時鍾情於這些「女角」玩家,
後來送過點裝, 讓「女角」佔佔便宜後, 才得悉他的性別是男!! (你認為責任較大的是?)

睇你都系死雞撐飯蓋,男人/女人真系好重要?

男人/女人 在溝通上事關重要, 男人天性咸濕, 女人則認為是變態..
分不清楚真正性別, 好易有代溝, 唔識點溝通

男人/女人 陣間認錯左, 變左後來拍埋拖, 出到街原來係一名壯男..

我怕的是這些...

說的自己不是女/男的就會受排斥, 所以很多都不會道明自己性別,
令人受害.

甚至有人不相信他說自己是男...云云, 較早前相關的罵戰實在令本會無法承受..所以SOR~

小朋友與不,睇行為都知

同意...但上面的人請不要以一偏全..

我不能夠肯定本會有沒白目以及行為如何令你們討厭,
本會己經有定期把沒上線和過於小朋友的成員踢除了,
我敢問一句, 現在菇菇屋可見到有白目出沒嗎???

對於你話乞丐都系敵人,d乞丐邊到得罪你,你就算系,都只系比他們有錢而已
人地無錢,白手唔賣點又得罪你,okokok...

或者我說得清楚一點吧, 我指的乞丐是愛檢人錢, 問別人拿錢後再一次乞討, 行為令人感到討厭和無賴的.
沒錢的, 我都試過, 但不必如此窩囊..正如你所道, 白手興家, 有何難?

SSAD
如果你個會真係咁好會唔會咁得閒約齊成班惡意中傷你
有一期無聊得濟,走去用分ac周圍入人公會(大約半年前吧)
入的準則就是出名臭的那些
英皇什麼?入過
菇屋,也有
入完笑左就算
唔係你post出黎我都唔會有咁大反應
遊俠翔 發表於 17-7-2010 00:16

所以我就好想了解清楚, 你們說的是甚麼的一回事?
請不要含糊帶過吧, 好嗎?

他的出發點本意就是想攻搫別人, 被攻擊的當然會防禦吧..
他的言語確令人感到他只懂批審, 實在的詳細情況其實又知道多少呢...?
回復 支持 反對

我收人的慣用語氣就是這樣,能忍受的(合格),無法忍受的(failed)
而且本會確是禁人妖角色,只是由於長期沒有類似事件發生,
才不考慮重點post在此..

有關kkct的回應,現對你作出最好的回覆:
在他們入會之前,定必接受面試,面試形式因各公會而異,
在他們成功入會後若不破壞及影響本會的任何,
定必以禮相待,你不必因為從一件事就認為我對任何人態度都有問題吧

一開口唔岩當然惡言相向, 難道還好言好語求他加入嗎?我蠻硬氣的, 跟你們不同.
引用是本討論區之功能也,目前閣下的權限未能封殺我對任何人的適當引用

同樣,你們一發覺唔岩channel(觀點/角度)就如此惡言相向,其實大家都彼此彼此而己..

不是控制慾,是規則的問題,你們很開放,我則把規則收得很緊,
共同的夢想就是令大家玩得開心,方法不同而己,何必河水犯井水?

--------------

宥關ivanyoyo的回應,現對你作出最好的回覆:
有同行先搶圖,難道你還乖乖地守候別人出來然後求他輪嗎?
即使你真的如此做,別人也不會憐惜你,我見過很多次,
犯過很多如此的毛病了,別人攻擊我,我得反擊,多麼平常的事..
不過後來先搶圖的逃走了,而且別隊願意輪,所以經己和平結束...

若妖僧場的只有數隊,他們都是輪的,我自然都會尊重他們,接受遊戲規則
若妖僧場的只有數隊,又未有輪或報告,我自然都會詢問他們的意向
若他們先搶,我就不客氣了,除非他們願意求和吧..明嗎?
若有機會來打妖僧,歡迎來測試一下我!

btw, 我幾時有話過你用掛????極品?講咁耐你一件白目的名字都喊唔出,就知你咩料啦
不如你去訓場教,清醒下先,諗掂點回應先應,對大家都好D~ (純綷建議, 不喜請忽略此話~)

---------------

有關遊俠翔的回應,現對你作出最好的回覆:
你針對的對話其實在我上個post己經解釋了

黑店沒有規則列明,甚至是沒有明碼實價,
在談話過程中己經向他道明禁收人妖,
他的選擇有:一. 刪角 二. failed
本來failed都不錯,但後來他提出反駁,
質疑本會規則,認為自己是不會以女角犯罪,
我不相信他,因而斷然拒絕,他顯然不甘,
於是就道出易明的例子,隨處小便是不許的, 但沒有張貼,
難道就可以隨地如廁也?
代入這次事件裡,其實本會是禁人妖的,所以只有拒絕,
人人皆知用異性角色必受到其他排斥,
出得黎行,預左要還,他應該預料到吧? - 後來他以粗口回敬,只能加以喝止,難道對他還有其他可行方法?

用掛會被封和爆AC, 嗆就被大廣, 白目要被別人辱罵..
其實若非害怕受到如此威脅, 可能他們早就用掛, 嗆, 白目...
一切想做惡行都己經被威脅壓服著他們(對於怕事的人)
當然不排除有人是不怕這些威脅吧..  

我覺得你的回覆比其他會員好很多,若有適用建議能有助本會發展,
自然欣然接受及作出調整。3Q~

-------------
回復 支持 反對

其實我係菇菇流
我係new手 發表於 17-7-2010 16:56

閣下若就對整體而瞧,有何實際的建議?

-----

(我很希望自己是一個對事不對人的人, 但經今天的惡性爭論後, 我自問沒信心辦到了, 你們也是吧?)
回復 支持 反對

吾係開吾開放
係自律問題
吾好大ge做吾好教壞細0。0
你幾時見我地會/楓王出事呢?
希望盡快見到菇菇屋改變啦
我對人對事ge,冇做錯洗咩怕俾人話

ps:你控制欲仲係好重
  語氣仲係大家姐 nice d啦
  最後吾好廣我呀大大
kkct 發表於 17-7-2010 20:35

你咁多個回覆裡面, 呢個算係最好
菇菇屋每日都在改變, 希望如你所願啦~

如果我真係錯我絕對唔怕比你地教訓~
但係如果比人有意無意咁曲解左意思,
我係有需要出黎澄清番!!
只有令我動了真怒的白目才會被廣, 你仲差好遠, 可以放心
回復 支持 反對

哈,對住我同行咁多fd,佢地勁既係唔會打妖僧,原因就係因為有你呢d既人,自問我自己唔算差,但係我自己都係妖僧到搵飯食,點解?經驗肥lor,肥就多人想分,有分就一定有紛,呢個正常,只係你把責怪推俾其他人就唔岩。
你話人地搶,咁你就搶?你冇諗過其他蒙在鼓裡既其他組人會點諗?味同你諗搶果組果d人一樣咁殘,佢地會話你<卡圖狗>,只係另一個壞人而己。求和?係妖僧冇可能既事,明知冇可能既事重要做,自己羅黎俾人post上黎。
妖僧,我3隻ac都係妖僧度過50->80lv (聖騎,弓手,龍使)
當中只有升第一隻既聖騎有做前置
原因? 因為一開始冇人知道呢到有妖僧,所以冇咩人做前置,而我想升lv,所以我做左
之後點解唔做?原因係大多白目(冇隱字->像是樓主扮正義那些)所以當有人搶圖or有咩壞情況下,我會選擇閃人自己升,學下呢個好習慣吧。
講咁耐你一件白目的名字都喊唔出?
冇隱字->(咁大個樓主都唔係白目?)
自我衡量下自己咩料再同我講野。
ivanyoyo 發表於 17-7-2010 22:53

搶就係唔岩, 責任應由搶圖的承受, 有咩問題?
我盡我本份令大家都有機會去打妖僧,
不過搶圖果堆理所當然會認為卡圖而令他們無法搶圖係錯哂..
後來我都比別隊知道我係想輪的, 唔知果時你仲係唔係到呢..?
如果搶圖既隊長走左, 自然有機會去輪妖僧, 世上沒有絕對的不可能..OK?
輪都升得好快, 而且仲可以同人地搞好關係, 何樂而不為?
唔係扮咩正義, 輪係令大家每隊都有得打, 係一個爭取 (離題:呢香港就係咁咖啦, 唔識爭取, 好似政改咁囉可)

原來爭取係一種白目既行為, 世事都給你看透了...
咁講, 楓谷的確好多「白目」..數之不盡也..哎哎..

料?咁我又想問下..點解一個視搶圖為平常及可大做之行為者, 可以有料反駁咁多野, 仲要曲到...哇..
陰鬼公..我對你既思想好鬼擔心呀..小心身體..

Q&A

Q: 只會差不會好,無可救藥,原因其身不正,會員也好不了那裡
A: 其身不正最好用來罵搶圖的這堆人, 自己搶圖仲當自己無錯.

我卡住個圖比機會人地輪=其身不正(haha post XD)

唔知你有冇係回文之前諗清楚回應既內容呢~?

講咁耐你一件白目的名字都喊唔出?
好啦, 件事講到清清楚楚, 就開始係咁抽我水?(快去求證一下你既思想有沒問題..)我係咪應該要自豪呢, 你地摷咁耐都摷唔到一個本會既白目出黎同我對質, 名字都沒有啊XD

喂喂..洗唔洗我post張members list比你地睇下??搵下究竟邊堆係白目,
你地講到似層層咁,
又講唔出咩名噃, 咁好魚皮嫁麻..
回復 支持 反對