查看: 11467|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 鉞的吹水區

各位轉了玩鉞的朋友仔
大家可否分享下心得和感想???

自己轉了鉞
覺得殺怪好爽
吸怪血好爽
不過到現在還唔知點加資質好......
只覺得勁過以前把槍好多
缺點就是多群技
無擊暈
單p會遜色一點
回復

鉞真係幾強大

急沖︰戰鬥內無限急沖,野外好多時tab住同一個人,不斷急沖都殺到佢

割裂︰220%傷害,cd只係4秒,只需要15鬥氣,可以話係赤壁史上最強大鬥氣釋放技

烈風斬︰最後一下300%傷害... 而且有bug, 最後一下好難避

離甲︰有呢招唔怕百變,而且應該可以打隱形的爪出黎

破斬︰瞬破擋,想靠擋對付鉞都唔易

碎兵︰鉞最屈機招數之一,對方5秒冇鬥氣,對於好多職業來講冇鬥氣好攞命,仲可以-暴抗,本身鉞已經咁高攻,再-對方暴抗就更恐怖...

鉤鐮︰冇體力時好方便(尤其是死左之後體力變0),仲可以令對手冇左60體力

噬血︰吸夠5人所回的血可能仲多過必勝之舞...

聚元化氣︰10秒內傷害減半,對付戟的15秒連舞特別有用。用完後冇體力用鉤鐮吸番

再加上鉞本身血同攻強都高過戟(略低於刀,但刀唔騎戰太廢...),所以鉞騎戰係暫時係第2勁

鉞群p、打戰場都好勁
係單p打裝備比自己好的可能較難,始終冇打斷冇暈,要善用碎兵
回復 支持 反對

居然冇人討論鉞?[[onion_41]]
回復 支持 反對

d 技 好 似 好 正 咁 =3= ,,,
仲 可 以 無 限 急 沖 ,,,
咁 如 果 唔 tab 人 ,,, 淨 係 咁 用 得 唔 得 架 ?
回復 支持 反對

赤壁史上最強大鬥氣釋放技係爪既刺頸爪,中過既人都會明白...計專精,609%= =後面打再加20%,暴傷專精+20%,背襲+專精+30%...即629%+50%暴傷
回復 支持 反對

既勁...
但係我見到東野用戟ko比佢高2LV既鉞[[onion_62]]
好似係....
回復 支持 反對

嘻嘻...唔知加埋主盾用副鉞黎打國戰會點呢...又多血又多群技一定屈曬機囧又回天盾又噬血+埋上曬血防文- -成隻大血牛咁,冇曬體仲可以吸體,哈哈~~~[[onion_73]]
回復 支持 反對

感覺上群技係多..但係比唔上梨花槍
回復 支持 反對

打戰場好好玩....不過打架就.....
回復 支持 反對

打戰場好好玩....不過打架就.....
diablo0916 發表於 5-3-2010 04:51

鉞邊方面打架唔掂?單p?群p?
邊方面比唔上乜野武器?
回復 支持 反對