查看: 3231|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 星月仔-,-!

我想問..我買左個20 吋既m0n番黎
要幾多解像度又可以上85 fps
同埋-,-係咪唔係個個m0n都上到85?
回復

我想問..我買左個20 吋既m0n番黎
要幾多解像度可以上85 fps
同埋-,-係咪唔係個個m0n都上到85?
★`]imTsZ﹑κ 發表於 23-1-2010 13:12

藍:解像度本身最大系幾多就幾多!
黃:錯字!
紫:唔系你話換了顯示器就要85fps就85fps
紅:錯!

最後:我想講...超過19吋的LCD一律無法超過75FPS!
       再者,如果超過,那個叫假幀(FPS)
回復 支持 反對

藍:解像度本身最大系幾多就幾多!
黃:錯字!
紫:唔系你話換了顯示器就要85fps就85fps
紅:錯!

最後:我想講...超過19吋的LCD一律無法超過75FPS!
       再者,如果超過,那個叫假幀(FPS) ...
星月仔 發表於 23-1-2010 13:39

星月,我係香港一間網吧試過22吋LCD有85FPS的,遊戲中亦顯示到85fps,牌子係benq
回復 支持 反對

星月,我係香港一間網吧試過22吋LCD有85FPS的,遊戲中亦顯示到85fps,牌子係benq
水__! 發表於 23-1-2010 14:22

我確實知系有
陽光= =?
超過19吋LCD且能在官方顯示卡驅動BOSST SET 85FPS /s 才算有
如果佢間網吧搞過手腳,一律算入假幀
另外...如果原廠出概...咁個類系特制,市面很難搵到貨買...
而且價錢貴...
PS:次世代的LED 也可以上75FPS以上 (不是LCD)
...其實你地明唔明何謂假幀?
例如:GTA IV
有人概FPS可以上到999 FPS/S
但實際系1* 左右
回復 支持 反對

好深澳+好難明= =
FPS越高=越順x_x?
回復 支持 反對

好深澳+好難明= =
FPS越高=越順x_x?
曖在鬼瑪★ 發表於 23-1-2010 18:54

都話高過頭=假幀
回復 支持 反對

我唔明我轉左70Hxx會mon閃下閃下蹄
回復 支持 反對

我唔明我轉左70Hxx會mon閃下閃下蹄
[HK]賢先生 發表於 24-1-2010 00:30

部機唔得lor...
回復 支持 反對

我確實知系有
陽光= =?
超過19吋LCD且能在官方顯示卡驅動BOSST SET 85FPS /s 才算有
如果佢間網吧搞過手腳,一律算入假幀
另外...如果原廠出概...咁個類系特制,市面很難搵到貨買...
而且價錢貴...
PS:次世代的LED 也 ...
星月仔 發表於 23-1-2010 15:33

係陽光網絡,不過唔係間間有,而且多數都係新開先有
我係用官方nvidia控制面版去設定1280x1024 85hz出黎的
我問過人好似市面都有得買,價錢$12xx 22吋左右,我覺得都幾合理
回復 支持 反對

係陽光網絡,不過唔係間間有,而且多數都係新開先有
我係用官方nvidia控制面版去設定1280x1024 85hz出黎的
我問過人好似市面都有得買,價錢$12xx 22吋左右,我覺得都幾合理 ...
水__! 發表於 24-1-2010 13:23

@o@
最後個句系真就爽= =
如果系set番細
22 size  大→細   (宜個真系未聽過 (我指22 size mon)

PS:有NVIDIA概超FPS 軟件(使用前請準備足夠金錢 作後補)
回復 支持 反對