收起左側

[其他] 呢道有冇人會聽/有聽純音樂歌曲?

9# ROCKS
個melody幾touching,用piano彈個intro幾fit首歌個feel.
回復 支持 反對

Explosions In The Sky係最正的xd
超級Instrumental喔~

請問有人聽過佢地既Your Hand In Mine嗎?
回復 支持 反對

12# 24321371
聽左Your Hand In Mine同Six Days At The Bottom Of The Ocean,
我自己其實幾鍾意呢o的篇幅比較長ge歌,好似寫左個故仔出黎咁.
不過我自己就略嫌有小小悶lo,可能係用音同節奏方面我覺得唔夠多元化.

我啱先上wiki睇左少少Post-rock呢個genre,
原來佢地其中一個stylistic origin有Minimalism,
所以我先會有悶呢個感覺.
可能我聽慣左/鍾意第o的野.

好似呢o的,
http://www.youtube.com/watch?v=oPgDbfZJkSw
有人會話彈左咁多粒音出黎都唔知做咩.
又有人會話多唔代表勁.
回復 支持 反對

13# 培育人才的人才
你可以聽下 Memorial, Look Into The Air同埋 Glittering Blackness~真係正豆野黎a_a
回復 支持 反對

12# 24321371  
聽左Your Hand In Mine同Six Days At The Bottom Of The Ocean,
我自己其實幾鍾意呢o的篇幅比較長ge歌,好似寫左個故仔出黎咁.
不過我自己就略嫌有小小悶lo,可能係用音同節奏方面我覺得唔夠多元化.

...
培育人才的人才 發表於 4-6-2009 23:45

唉,都話呢d係玩氣氛囉
回復 支持 反對

咁你想玩咩= =?
回復 支持 反對

樓主有冇聽電子野,冇主音的
回復 支持 反對

我聽開Classical...樂古入面好似無乜人聽~_~
回復 支持 反對

唔係咁好聽e d.始終會有d悶
回復 支持 反對

唔係咁好聽e d.始終會有d悶
Mr魂 發表於 9-6-2009 22:57

你問題

評分

參與人數 1樂點 -2 收起 理由
24321371 -2 與音樂毫無意義.

查看全部評分

回復 支持 反對