收起左側

[原創] (第一集)變態老師-7月5日--待續

回復 12# 的帖子

多啦a夢點可以同呢d小說比呢
咁你咁講我都冇咩好講囉 我都話只少合理既地方該合理
佢話一拳打到人飛出半公尺外 相信一間課室唔會大到有相當於十幾層樓既高度掛
仲有你會係一個可以亂殺人既地方會仲番學咩?
回復 支持 反對

作小說唔係唔好 不過留意下作返合理小小
有d內容真係誇左d 而家又唔係叫你作科幻
小說 所以ma煩近返現實小小啦
你試下 公開試作到咁
結果:內容過於誇張 不合理 F
回復 支持 反對

回復 13# 的帖子

咁你唔俾個學生文功課俾老師個到係教員室? 我中學小學教員室都有半分x啦...
回復 支持 反對

回復 15# 的帖子

而家係講緊相當於十幾層既高度咁大
你學校間教員室咁大既咩?成十幾層 想像有幾大先講啦
半分x??半分x姐係咩先 半分寸呀?而家講緊係半公尺呀
仲有講唔合理都唔止呢個地方啦 你咁鍾意幫人解釋埋你解釋埋佢囉
一個殺人唔犯法既社會下仲會唔有人番學?如果你話你會番 咁我冇野好講
至少正常人都會選擇唔番 容咩易行行下街比人殺左?
我又唔係串樓主 只不過係比意見姐 又關你咩事 無啦啦講咩多啦a夢
係人都知多啦a夢同呢篇野根本唔可以作比較 根本2樣野都唔係同一範疇既野
呢點應該好多人都睇得出掛
同埋我都冇話過多啦a夢合理wo
你又知我冇話過佢唔合理?
回復 支持 反對

個老師去過少林寺學藝[[bao_27]] ?
一拳彈到咁遠
回復 支持 反對

回復 16# 的帖子

你唔中意睇可以唔睇架..你真係好煩..
回復 支持 反對

回復 18# 的帖子

鍾意同睇又係2回事
就係要睇左先知鍾唔鍾意
我亦冇話唔鍾意 只不過我係比樓主意見
我又唔係比意見你 你咁多野講仲咩先
相比之下你仲煩 我根本就唔係同你講緊
我本來都已經唔係同你講囉 你應我仲咩姐
你都好煩 我冇叫你應我架 我一直同樓主講緊囉

回復 支持 反對

是但la
e d 野唔洗咁汁著
回復 支持 反對

講故就唔好博故,雖然就係誇左d 50米,但係如果照你咁講,金庸d小說咪冇人睇?d武功出神入化
,佢咁樣都只係想吸引人睇,冇咩大不了,你話自己唔係雞蛋裡挑骨頭,呢個小說都係虛構嫁姐,佢以hk黎做背景,都係令人有種比較熟悉既feel姐
回復 支持 反對

回復 21# 的帖子

以hk黎做背景 令人有種比較熟悉既feel
這樣其實不是應該更貼近現實嗎 難道以殺了人都沒事的情況可以令人有一種熟悉既feel?
只少殺人不犯法那裡要更貼近吧
如果不是理論上故事根本不可以再發展下去
金庸小說中殺人還是會被人抓吧?我都說該合理就合理
一拳打出50米我沒話說 你說打出1萬公尺也好 可是如果以一般人對教室既認識 沒半公尺那麼大吧?
所以我說的不合理並不是一拳能打出50米 而是教室本身沒那麼大 怎麼能打出哦?
如果你要說我為什麼知道樓主說的教室就沒50米大 我可以跟你說 我不知道
因為我只是以一般人對教室的印象去想 相當於十多層樓高度的大可不是一般的大喔
如果硬要說有的話 那我沒話說 但那可是遺反了令人有種比較熟悉既feel這點了
因為50米大的教室一點也不令我有種熟悉既feel
好吧 最後幾句 不滿我的人就當我過於執著吧 我就是這樣
我提出自己我意見也不可以嗎?這樣吧 那看成我說的話是問題可以吧
難道讀者有不明白的地方就不可以向作者提問嗎?如果覺得我在打擊樓主
那當我在提問好了 這不是什麼意見 怎樣?

回復 支持 反對