查看: 3822|回復: 44
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創] (第一集)變態老師-7月5日--待續

在某所著名的中學裡有一個以體罰學生而出名的老師,儘管校方已經多次告誡他,但他就是不改。於是,“暴力的陳老師”這個外號就在校園裡傳了開來。

「林立同學,你為什麼沒有交作業?」陳老師大聲說。

「我不想交!那又怎麼樣?」

「你那是什麼態度?居然這樣跟我說話?」

「罵你又怎麼樣?我早就看你不順眼了,我林立不怕你!」

「混蛋!」陳老師忍不住了,衝上去就是一拳。他的這一拳把林立打飛出半公尺遠。結果,林立撞到了一張桌子的桌角。頓時,他的鮮血從太陽穴流了出來!

「打死人了!!」學生們驚叫著。這下子,全校都沸騰起來了。

第二天,學校傳來一個消息:林立搶救無效,已經死了。

校方為了避免社會責任(當然了!“明星”中學裡有老師打死人,以後還有誰敢來就讀啊?),於是便決定開除陳老師。

「媽的!!現在的學生身體真差,打一下就死了。我有什麼做錯啊?這個世界真不公平!」

當晚,陳老師在酒吧裡喝到十二點。正當他要離開時,忽然來了一位五十多歲的中年人。

「請問你就是XXX中學的陳XX老師嗎?」中年人問道。

「你又是哪間報社的記者啊?老子今天沒心情,走開!!」

「不!陳老師,你誤會了。我是想請你到我們的學校來當訓導主任。」

「別跟老子開玩笑了!滾開!!」

「我不是在開玩笑,這是地址。」中年人掏出了一張名片:「我是這所學校的校長。如果你有興趣的話就來吧!」

說完,中年人就走了。

「我是不是在做夢啊?不管那麼多了,明天去看看吧!」

隔天,陳老師來到這所學校,而校長早已經在校門口等候了。

「哇!你們的學校怎麼會建在這種荒郊野外?」

「哦!這是為了讓學生們能夠專心學習。」

說完,校長就帶陳老師去參觀教室。哇!陳老師這下子更吃驚了,因為他看到每個男、女學生都是一個模樣。

「這是怎麼回事?」

「你不用吃驚!為了方便教學,我們買了一台整容機器,所以…對了!我們去校長室談談吧!」

在去校長室的途中,陳老師忽然看到一個學生匆匆忙忙地跑了過來。

「喂!這位同學,你停下來!」校長說:「你的行進速度超過了規定,按照校規必須要處罰你!」

還沒等陳老師反應過來,校長已經掏出一把鐵鎚往那個學生的頭上敲下去。結果,那個學生馬上倒地不起。陳老師看得心裡直發寒。

「不用理他!小孩子打一下不會死的!」校長說完便又朝校長室走去。

來到了校長室,

「怎麼樣?你願意在這兒工作嗎?我們需要你這樣的人才。」

「哈哈哈!我對你們的學校太感興趣了,我決定在這兒工作!」

「這太好了!不過,我要告訴你,你今天讓我等了你一個小時,按校規你要受罰!」

「我要受什麼罰?」

「死刑!」

「哈哈哈!你別開玩笑了!」

陳老師正想離開。誰知道,他發現自己的身體卻動不了。

「陳老師,你再看看我是誰!」校長說完,把臉皮撕了下來。

「林立!!」

陳老師已經嚇得說不出話了。然後……

第二天,有人發現陳老師在林立的墳墓前面上吊。人們說可能是陳老師覺得內疚,所以才自殺的吧?但真相究竟是......

待續∼

評分

參與人數 1樂點 +8 收起 理由
邪風仔 + 8 原創內容~比心機

查看全部評分

回復

嘩...作得有d誇張
(在某所著名的中學裡有一個以體罰學生而出名的老師)以體罰學生而出名既老師 如果有既話 未出名就已經比人拉左喇 仲要係出名既學校 學校多少告誡佢但係又唔炒佢???
殺左人就即刻比人拉啦 仲可以去飲酒 殺人好似唔可以保釋架wo
仲有一拳把林立打飛出半公尺遠...呢下睇到我o左 夠勁
你知唔知半公尺有幾多架 有成50米 一層樓大約3米
50米你計下有幾高 一d都唔合理囉 
課室都唔會有半公尺咁大掛?
咁勁 最後洗咩比林立殺左 又打到去飛出半公尺咪得囉?

回復 支持 反對

原帖由 ∼風之谷∼ 於 5-7-2008 12:06 發表
嘩...作得有d誇張
(在某所著名的中學裡有一個以體罰學生而出名的老師)以體罰學生而出名既老師 如果有既話 未出名就已經比人拉左喇 仲要係出名既學校 學校多少告誡佢但係又唔炒佢???
殺左人就即刻比人 ...

話明出名係體罰,咁學校請佢當然係為左體罰~所以佢都係咩嫁啦

so,佢殺左人=小巫見大巫-_-b
回復 支持 反對

呢個會唔會係樓主成日唔交功課??
所以作到呢個故仔出黎XD
說笑的~
回復 支持 反對

回復 3# 的帖子

好 既言請佢番黎為左體罰 咁做咩告誡佢 讚佢都黎唔切啦
咁出名 警察唔會唔理掛?做比佢做老師?
佢殺左人=小巫見大巫??呢個可能係學校裡面係小巫見大巫
但係警察冇理由唔拉佢 唔通d警察係佢fans所以唔拉佢 仲將自己d細路送比佢教?
體罰黎講係犯法 佢搞到咁出名 一定做過唔少野 個底都花晒 教師牌應該都冇埋
好 雖然你話學校為左請佢番黎為左體罰係唔合理 但當係先 咁學校唔係唔請佢
但係冇牌wo 學校都唔請得佢啦 想請都請唔到啦
仲有一拳把林立打飛出半公尺遠又點先?仲有點解殺左人仲可以去飲酒?點解先?

回復 支持 反對

原帖由 ∼風之谷∼ 於 5-7-2008 12:31 發表
好 既言請佢番黎為左體罰 咁做咩告誡佢 讚佢都黎唔切啦
咁出名 警察唔會唔理掛?做比佢做老師?
佢殺左人=小巫見大巫??呢個可能係學校裡面係小巫見大巫
但係警察冇理由唔拉佢 唔通d警察係佢fans所以唔 ...
]

話明作野~~梗係咁講嫁啦-_-b~唔通佢比人拉左仲有得待續咩-_-b
回復 支持 反對

回復 8# 的帖子

作野都要合理掛 唔合理都得既話 咁個個都出得小說啦
小說都係作姐 課室明明冇半公尺但係可以計得到打出左半公尺
你話佢比人捉左就冇得作 只少呢d都要合理掛
作完一篇野出黎 多處唔合理只係用一句作野就算
對呢篇文章同睇既讀者都好唔負責任掛?我覺得作野 拎得出黎比人睇就要負責任
唔係post完出黎就算囉 如果唔係 樓上7樓那位耍白的用以無意義既數字回帖果個人
都唔洗扣分啦 係佢心目中可能係有意義呢?從你既理論黎講
咁佢呢d都稱得上做小說啦?係咪咁先 有時間用作野既藉口混過就算
倒不如改得合理一點
回復 支持 反對

原帖由 ∼風之谷∼ 於 5-7-2008 12:58 發表
作野都要合理掛 唔合理都得既話 咁個個都出得小說啦
小說都係作姐 課室明明冇半公尺但係可以計得到打出左半公尺
你話佢比人捉左就冇得作 只少呢d都要合理掛
作完一篇野出黎 多處唔合理只係用一句作野就算

...
]

咁我而家咪作多比你睇=]佢唔洗比人拉係因為佢個果國家係周街殺人都得~

得未-_-B.比你咁講又可以多作野了-THX~
回復 支持 反對

回復 10# 的帖子

抱歉都要說 我唔係要係雞蛋裡挑骨頭 只不過我覺得有必要給作者意見而已
請你想像一下香港殺人唔犯法會點?我諗一定會大亂掛?冇人番學唔再講
甚至有冇人敢出街都好難講 殺人唔犯法 其實引申出好多問題
某程度來說 所有法律都無效 有咩唔妥就殺人 食野都唔洗比錢 食完就殺就個老細就得啦?不過相信咁既情況下都唔會有人做生意 所以照你咁講理論上係唔會有人番學架
回復 支持 反對

回復 9# 的帖子

咁你睇多拉a夢 見到d隨意門啦 咁你唔話佢唔合常理
回復 支持 反對