打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創] 第一次作 喪屍之攻擊(請支持)(最後一話已出)

原帖由 rainbow923 於 6-4-2008 18:05 發表
mp5用9x19mm

m4a1用5.56x45mm

ak47用7.62x39mm

香港ak47何處來

[[onion_56]] 你又沒有因果了

為什麼在屋裡會有這麼多槍

香港買槍已經不是一件容易的事

...

香港都好少特工,我又冇話佢地係hk

唉~禁多負面既野,我都冇興趣作埋佢

回復 支持 反對

[[onion_56]] 我想你都是放棄吧

作者最重要就是堅持,如果你連自己的作品也不堅持去作的話

你想找誰看啊,先重組一下錯處

再寫一次吧,沒趺倒過怎會有成功的日子呢[[onion_51]]

你要對自己的作品有信心和堅持啊,還有寫得合邏輯

還有嚕,特務的工作都是找資料和偷機密檔案,而不是走殺敵啊

你有看過占士的任務是殺敵嗎

如果,你寫的特務還有其他的任務的話

這樣就合邏輯了,意見都給你了,你的作品是怎樣,還掌握在作者手中

不要被旁人影響你的腦筋啊[[onion_48]]
回復 支持 反對

回到過去,喪屍之死(中)

上回講到我地入左警局!!!

新人物:呀情,女警,有神槍手之名

我:好多血呀
呀樹,呀星:喪...喪...喪...喪屍王呀!!!
我:咪叫啦,會比佢發現架
呀樹(好似發現左個人):喂喂~你冇事呀嗎??
???:還好!
我:快d走啦
當我地走到安全地方後,我地開始問下個女警發生左咩事.
我:你叫咩名呀??
???:我叫呀情,係女警
呀星:你好呀~我叫呀星
呀情:嗯~你地睇黎唔係本地人??
我:我地講左你都唔會信
呀情:講黎聽下!
呀樹:我地係由2031年既地球黎!!!我地係特工,因為係2031年發生左好大件事,所以我地要黎e到...
呀情....點解你地冇槍?無彈呀???
我:唔係呀,我地係入時光機果時,唔比帶死物.
呀情:我諗我大約知到咩事,不過我都唔係好信
我:你有冇槍係身???
呀情:有兩把,一把黑星,一把mp5,兩把都唔係好多彈
呀星k啦,你知5知重有冇生還者?
呀情:唔多知,不過好多人比喪屍咬左之前幾個鐘就開始發癲,係禁咬人
我:事情變化得好大,要快d殺左喪屍王先得
呀情:邊個係喪屍王
我:岩岩係警局果到好大隻就係.
呀情...唔怪得我射左佢3槍爆頭佢都係跌左係到
我:你知5知邊到有槍店
呀情:知~我帶你地去呀
我地開始去槍店到,當我地去到槍店,拿好d槍後.
呀情:汁多兩把啦,小心唔夠用.
當我地離開果時,我發現後面有d聲.拍拍拍...拍拍拍...拍拍拍
(完)

回復 支持 反對

原帖由 rainbow923 於 7-4-2008 18:29 發表
[[onion_56]] 我想你都是放棄吧

作者最重要就是堅持,如果你連自己的作品也不堅持去作的話

你想找誰看啊,先重組一下錯處

再寫一次吧,沒趺倒過怎會有成功的日子呢[[onion_51]]

你要對自己的作品有信心 ...

特工都會有任務=.= 我會寫埋e個先 寫完我就會好好研究
回復 支持 反對

加油吧!~
不過你第一話變第二話唔係好d咩?
第一話用黎交代個起因!~咁會緊好~
回復 支持 反對

我地係入時光機果時,唔比帶死物
衣服都是死物= v =
他們脫光光來08年[[onion_73]]
比意見而已 別插= v =
應該說不可以帶武器會比較好吧
不過都唔合理 槍都比支佢地 就叫佢地番08年殺喪屍 想人死咩= =''
回復 支持 反對

又有一點意見了

你所說到的黑星

我想你告訴我,黑星這槍,是手槍還是長槍[[onion_41]]

這樣黑星的英文名是什麼[[onion_53]]

黑星的子彈型號是用什麼口徑[[onion_44]]

說真的,我不知道黑星是什麼東西[[onion_77]]

還有嚕,如果連你自己也不確定的東西你就不要寫出來[[onion_48]]

因為如果人家好像我一樣這樣問你的話,你就無話可說了[[onion_43]]

所以嚕,你應該要改槍名吧[[onion_54]]
回復 支持 反對

原帖由 ∼風之谷∼ 於 7-4-2008 11:56 發表
我地係入時光機果時,唔比帶死物
衣服都是死物= v =
他們脫光光來08年[[onion_73]]
比意見而已 別插= v =
應該說不可以帶武器會比較好吧
不過都唔合理 槍都比支佢地 就叫佢地番08年殺喪屍 想人死咩= =''

脫光光...[[onion_36]]
很像未來戰士= =
還有,31年,有喪屍,還沒吃人,就被拿去做研究吧
回復 支持 反對

人地鍾意點作咪點作lor...
個故事係人地既
人地點作都好,都有佢既自由
我地唯一要做既係支持同鼓勵
而唔係令到作者感到沒有心情作下去
以上都是我這位路人既意見
係咁多

所以原創小說的作者們!
努力呀!!
回復 支持 反對

原帖由 rainbow923 於 7-4-2008 19:58 發表
又有一點意見了

你所說到的黑星

我想你告訴我,黑星這槍,是手槍還是長槍[[onion_41]]

這樣黑星的英文名是什麼[[onion_53]]

黑星的子彈型號是用什麼口徑[[onion_44]]

說真的,我不知道黑星是什麼東 ...

黑星係一把手槍黎=,= 玩heat pro知架 作故事都ok煩下=.=
回復 支持 反對