打印 上一主題 下一主題
收起左側

Nakuz H K 職級 新方案 !!!!

關閉 [複製鏈接]
原帖由 Prince` 於 12-3-2008 00:47 發表
這是看上去很民主, 實際上是獨裁的方案 :]
對這沒有實則意見.

民猶是也, 國猶是也, 何分南北;
總而言之, 統而言之, 不是東西。

岩ar, 所以你有銅星都算「超低能..勁搞笑」
(死喇.. 我講緊乜-.-?)
回復

是咁的,職位唔係取決於高lvl或出名,最緊要係成日online ,叫Jing果個已經唔得la!!!
gold star 同silver star都可以kick人,只係gold star可以kick silver star
therefore,我覺得
Car toy, stevencc, lol 1234, Thx arus, william991, Chiesagill, 27031011,同埋一D(:lol 版主信任 )既人可以做gold star,同埋監察silver star既表現,而尼批人亦唔須要very active,可以做巡視既角色
Furthermore,我好同意#4既建議,但對#6同#9既同學既意見有所保留,因為nakuz channel係ff s mouse大人既天下,佢有權選擇一D佢信任既人去看守channel,當然,佢都會accpet 你地apply做銀星,至於銅星......廢既....
Regarding to Clmak814's post,我覺得Henry可以有資格去apply 做silver star.Besides, Moz6779佢雖然成日唔online,但係佢係白忙之中都有同我係msn經常討論nakuz既大小事務,可見其對nakuz既歸屬感,做gold star乃天命.
至於lol 1234,在本人在職時,言行已經十分出位,其博上位既行為亦為clan chat帶來不少歡樂,活像我們既開心果.雖然,佢已經暫時引退,但佢開心果既形象心入民心,係我們既集體回憶.所以一官半職,在所難免.
Above all,我都唔知up左D咩野, william991同Car toy因要應付CEE,所以會暫時引退,六月再見,後會有期:handshake :lol
回復

要作修訂主要是因為過往的不夠清晰, 近日更引來不少「令人不快」的事件發生。

已因應新的意見作出了對 金、銀的修改。

回復

關於職級方面我不便多談。但有d野想提醒大家,
係nakuz hk cc入面,

大家只要慎言重行,不要太過份,
做好本份,就唔使管理員出手啦。

吹水固然可以,唔好超越底線就可以了。
大家應該都有批判性思考能力吧,不用多說了。
大家明白我言下之意便好了。
回復

原帖由 icy920801 於 12-3-2008 05:21 PM 發表

岩ar, 所以你有銅星都算「超低能..勁搞笑」
(死喇.. 我講緊乜-.-?)

投反對票而不說明原因的都不是「超低能..勁搞笑」嗎 ??
啊啊~ 兄弟們加油~ 為反對而反對就是皇道 !!

「點解要反對 ?? 」

「搵食姐..犯法呀」

「搵食 ?? 」
回復

原帖由 不滿現在 於 13-3-2008 21:30 發表

投反對票而不說明原因的都不是「超低能..勁搞笑」嗎 ??
啊啊~ 兄弟們加油~ 為反對而反對就是皇道 !!

「點解要反對 ?? 」

「搵食姐..犯法呀」

「搵食 ?? 」

係咪暗示緊我投反對票唔講原因= =?
如果係既.. 只能答你.. 我冇投票-.-"
回復

原帖由 icy920801 於 13-3-2008 09:32 PM 發表

係咪暗示緊我投反對票唔講原因= =?
如果係既.. 只能答你.. 我冇投票-.-"

因為你的「超低能...勁搞笑」令我產生共嗚才引用了, 令你誤會抱歉 .
我只是叫大家一齊反對一下而且 -_-"
回復

貢獻?如果要講,我寫左個program比大家用都算掛?
不過職級無所謂,希望多d人組織打clan war就真......
回復

如果用這個方案的, 那fashion show 的獎勵似乎要再改一下. 可能是winner sergeant, 1st runner up 係corporal, 2nd runner up就是recruit.

原帖由 jing211091 於 12-3-2008 17:42 發表
是咁的,職位唔係取決於高lvl或出名,最緊要係成日online

個人認為成日online  還不足夠 , 領導才能, EQ 要夠高等等也是考慮因素.  會員之間有爭執的要懂得怎去處理等.

好像說了一些人人都知道的事情-v-

EDIT: 3 ^ 至 1 ^ 由 銀星根據 會員平日表現 作決定 而向 金星提議, 經過全體金星同意, 最後向 Ff_S_Mouse 申請。

3 & 至 1 ^ 都要全體金星同意又好像誇張了點點, 據了解好像大部分的金星也不是常上, 提議了也有很大機會連那會員都不認識.

轉為1 銀 1 金可能比較好一些

回復

多給三、四天時間大家投投票。

但煩請「反對」的說明原因, 因為方案是不斷更新迎合大家的。
回復