打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] **意見箱** (會員可在此舉報)

有d野唔比step好難解嫁bo...

個意見箱覆唔到既?!
回復 支持 反對

真係回唔到? 咁今次唔扣你啦 下次可以PM我地

你可唔可以講清楚D  咩叫 唔比step好難解
我估你係講數學啦    我地的確唔鼓勵成段step比晒你地抄
其實低form 全部數 都好易 唔洗step出晒都可以明
咁其實唔明 只有一個原因 就係最基本都唔識

如果我話   搵返個判別式 咪知係咪實根   咁如果你連判別式都唔識 咁咪會唔明LOR

總之我地唔想會員係上黎搵人比佢抄功課
就住E個主旨 你有咩意見
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

低FORM無咩 去到PURE有
回復 支持 反對

step 可以做參考吧o..o"...
不過有時step 只會令人更唔明,,事關大家既做法可能未必一至,
有時有d 跳左步, 有d 睇唔明符號, 寫同打出來係唔同, eg. sq.rt.
不過如果問果個想學既話, 佢都會明哂先抄呢 or 自己做一次先對答案=0="...
回復 支持 反對

原帖由 星★光 於 28-10-2007 20:24 發表
step 可以做參考吧o..o"...
不過有時step 只會令人更唔明,,事關大家既做法可能未必一至,
有時有d 跳左步, 有d 睇唔明符號, 寫同打出來係唔同, eg. sq.rt.
不過如果問果個想學既話, 佢都會明哂先抄呢 or 自 ...

所以maths我地從來唔禁止比full step
但係作文呢d,無理由自己一隻字都作唔到,要人地成篇作晒比佢
同埋有d相同類型既題目,一post就成十條,呢d係咪真係有心問功課,大家心照-.-
其他既科暫時未有發現請人代筆既問題(可能係太少人問-.-)
回復 支持 反對

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

原帖由 不死之謎 於 25-11-2007 22:51 發表
我想你們設計版規時沒有想清楚可能發生情況: 測驗/ 考試後求 Suggested solution

那堆已經沒有什麼代寫之言, 請你們內部討論一下, 謝.

求測驗/考試既suggested solution,已經超出功課的範圍了
應在基本/高考學術中求助
回復 支持 反對