打印 上一主題 下一主題
收起左側

林依晨的戲劇總匯:看看冷門的射鵰吧!#4有剛收到的消息 (18/01)

原帖由 維記.鮮奶 於 13-8-2007 01:41 發表
覺唔覺天外d節奏好快,
小7佢咁快就搵到fu子,
+上配音怪怪的- -可能聽慣惡劇把聲

50集cut到39集係咁上下架啦= =
我覺得ok呀
不過當你睇到20集左右你會望佢快d-.-
套劇入面既演員黎自唔同地方,乜野腔都有,配音係一定會既
遲下射鵰都應該會配音
回復 支持 反對

原帖由 milky122 於 13-8-2007 08:18 發表
點解我都係dl 唔到d link
按完又倒數過/. \

換左個上傳空間,而家得架啦
回復 支持 反對

原帖由 j32738 於 13-8-2007 17:17 發表
小七唔係用番依晨把聲咩?
夫=手人
夫子係咪教佢地果個人?

緊係唔係- -
唔同地方既演員合作一定係配音架
回復 支持 反對

呢排都好忙......冇咩時間更新d野
今日仲要去camp
去完返黎會整埋射鵰既資料同埋加番d惡作劇2吻既角色
大家耐心d等囉~
回復 支持 反對

一口氣更新了很多資料
大家要多多支持喔
各位一定要看射鵰的片花,超精彩的

原帖由 咖啡﹏杯☆ 於 21-8-2007 20:11 發表
d主角系咪大多數相同?? 我見惡2果個電視台有d廣告話招做直樹家人@_@

全部都相同
只是加入了不少的新人物
你看到招直樹家人果個節目應該是14/8的娛樂百分百對吧?
那節目我都有看
那是為了直樹帶湘琴回他的家鄉那一段而做的準備

回復 支持 反對

原帖由 維記.鮮奶 於 21-8-2007 23:14 發表
重以為年尾有得睇第2集,
e+又話寒假-.-
得15集真係超少- -
10話漫畫都有廿集= =
23話得15集-.-

射鵰又有胡歌︿︿

導演慢工出細活嘛=.=
現在進度嚴重落後,依晨和小綜在娛樂百分百說10月應該可以殺青
希望能如期吧.....
回復 支持 反對

原帖由 on1909 於 21-8-2007 23:58 發表
我有11-23話之後ge文字版..

那些應該不是漫畫作者作的
應該是喜歡這套漫畫或者是惡作劇之吻的人所作的小說
回復 支持 反對

原帖由 j32738 於 22-8-2007 12:12 發表

唔該Minglun回一回我D PM.......(仲有野問,台版點解做做下會唱幾十秒歌又做過)
姐係招臨記?我o係台灣我都想去做下XD

好耐冇見你黎啦.死左去邊=.="
如果無記做會cut到得20/21集,真係慘

細貨嗎?我感 ...

這是台劇的特色
差不多每一部台劇都有很多歌曲穿插在裡面
這也是台劇的吸引力所在
港劇之所以悶,就是少了歌曲,這是港劇永遠都比不上台劇的原因之一
回復 支持 反對

轉帖一則有關惡作劇2吻同埋射鵰英雄傳既新聞(來自晨堡)

射鵰復拍,林依晨胖瘦兩難
去年8月因為胡歌車禍受傷而停拍的「射鵰英雄傳」,上周四劇組已經進駐橫店影視基地展開集訓,預計本周五正式復拍。而飾演女主角黃蓉的林依晨,正愁著她圓圓的臉蛋不連戲,去年拍「射」劇時,林依晨比現在瘦5公斤之多,下巴尖尖,偏偏她現在也不能減肥,不然「惡作劇2吻」中的湘琴暴瘦,一樣交代不過去。林依晨去年拍攝「射鵰」前強制節食,1個月甩肉8公斤,瘦出下巴,她開心極了,直說那是她一生中最瘦的時刻。沒想到「射鵰」出狀況,如今相隔1年再拍,胖瘦連不連戲成了大問題,林依晨屬於理智型藝人,要她瘦身沒問題,但是因為她還在拍八大偶像劇「惡作劇2吻」,總不能瘦到變成現在的角色不連,讓她進退兩難。
女星鏡頭上最好看就是巴掌臉,林依晨實際上並不胖,為了控制體重,她連出國拍外景都隨身帶體重計,主要還是因為「惡」劇中的湘琴是憨傻癡情女,圓圓的比較可愛,也較符合角色特性。
林依晨預計10月1日飛大陸拍「射鵰」,她自己製作了一個進度表,從現在開始5周的時間將逐步瘦下來,這樣子對「惡」劇的影響是漸進式的,又能接上去年演「射鵰」的狀況,而她減肥的方式主要是靠吃水煮食物,並有一份特定的飲食菜單必須嚴格遵守。

我果然冇估錯,依晨係惡作劇入面特別肥係因為角色既需要

給版主的話:
由於有兩套新劇都拍緊,已播既劇可以更新既都更新晒,所以可能7日都唔會有新野
回復 支持 反對

原帖由 Steven1992410 於 28-8-2007 01:40 發表

真係慘呀
要吃水煮食物....

ps:我想問愛情合約最後小風係咪冇醒到?

係咪係萬寧隔離個間?

我唔知點答你好-.-
電視播係小風係個海度醒番
不過有人話小風醒番之後既劇情全部都係阿Ken既幻想
亦有人話套劇有兩個結局
一個就係小風醒番(即係電視播既版本),另一個就係小風醒唔番(即係個故事去到阿Ken抱住小風落海就完左)
無法求證邊個真邊個假

原帖由 j32738 於 22-8-2007 19:29 發表
今日去葵芳,-6睇到有間野賣好多碟
有惡吻,花樣,愛情合約,茱麗葉,惡魔
好似係大陸碟定唔知係翻版碟,隻隻40幾

而家愈來愈多香港人鐘意睇台劇
基本上間間碟舖都有呢d碟賣,唔係近期播緊/岩岩播完既劇既價錢都係40蚊左右
應該唔會係翻版黎
新劇就會貴好多,半套都要4,5十蚊

回復 支持 反對