打印 上一主題 下一主題
收起左側

林依晨的戲劇總匯:看看冷門的射鵰吧!#4有剛收到的消息 (18/01)

d link一星期就過期,佢要UP過
回復 支持 反對

原帖由 Minglun 於 21-8-2007 20:41 發表
一口氣更新了很多資料
大家要多多支持喔
各位一定要看射鵰的片花,超精彩的

全部都相同
只是加入了不少的新人物
你看到招直樹家人果個節目應該是14/8的娛樂百分百對吧?
那節目我都有看
那是為了直樹 ...

唔該Minglun回一回我D PM.......(仲有野問,台版點解做做下會唱幾十秒歌又做過)
姐係招臨記?我o係台灣我都想去做下XD

原帖由 維記.鮮奶 於 21-8-2007 23:14 發表
重以為年尾有得睇第2集,
e+又話寒假-.-
得15集真係超少- -
10話漫畫都有廿集= =
23話得15集-.-

射鵰又有胡歌^^

好耐冇見你黎啦.死左去邊=.="
如果無記做會cut到得20/21集,真係慘

原帖由 Minglun 於 21-8-2007 23:18 發表

導演慢工出細活嘛=.=
現在進度嚴重落後,依晨和小綜在娛樂百分百說10月應該可以殺青
希望能如期吧.....

細貨嗎?我感受到點解惡吻1咁受歡迎既原因,其中一個就係拍攝認真,成年先拍晒港版30集

回復 支持 反對

原帖由 Minglun 於 22-8-2007 12:40 發表

這是台劇的特色
差不多每一部台劇都有很多歌曲穿插在裡面
這也是台劇的吸引力所在
港劇之所以悶,就是少了歌曲,這是港劇永遠都比不上台劇的原因之一

我唔係指呢樣,係做做下轉左個畫面,做番唱歌果PART少少,跟住又做過
我都覺得港劇果D成日都冇配樂真係冇引
適當時候應該要同台劇一樣加插音樂/成首歌
仲有,港劇成日都妹快拍完,最多咪拍半年
歲月果d60集都係拍得一年,拍得咁快,邊有時間將劇本修改,令到套劇多d人收睇?
仲有,一d唔係重頭野洗既錢好少,就算重頭洗得錢又點,劇本,演員唔多掂,得班老戲骨先做得掂
無線真係要教教d細既點做戲
回復 支持 反對

今日去葵芳,-6睇到有間野賣好多碟
有惡吻,花樣,愛情合約,茱麗葉,惡魔
好似係大陸碟定唔知係翻版碟,隻隻40幾
回復 支持 反對

原帖由 siu蛋 於 22-8-2007 21:09 發表

無線系咁架啦 講黎講去都系咁上下既內容 冇引

死人無線賣惡吻D廣告初時一日一個,跟住六,日,仲要係一樣既
回復 支持 反對

原帖由 Steven1992410 於 28-8-2007 01:40 發表

真係慘呀
要吃水煮食物....

ps:我想問愛情合約最後小風係咪冇醒到?

係咪係萬寧隔離個間?

係果間.....今日諗住去買,最後係去左葵廣一間地下鋪買左野,唔係依晨既
睇左合約第1-14,16集半

原帖由 Minglun 於 28-8-2007 02:00 發表

我唔知點答你好-.-
電視播係小風係個海度醒番
不過有人話小風醒番之後既劇情全部都係阿Ken既幻想
亦有人話套劇有兩個結局
一個就係小風醒番(即係電視播既版本),另一個就係小風醒唔番(即係個故事去到阿Ken ...

我今日去7,8間鋪頭,得3間有得賣......(o係葵芳)

原帖由 Minglun 於 16-7-2007 00:35 發表
惡作劇2吻
現正拍攝中,我跟據番漫畫既內容大概講比大家聽個故事會發展成點(上面提及惡作劇之吻係改篇自一本叫淘氣小親親既漫畫)
會跟番漫畫,一話一話咁介紹,所以唔會一次過講晒,會慢慢更新。(劇情唔會有 ...

.......下年兩套一齊煲,玩晒XD

回復 支持 反對

原帖由 Minglun 於 28-8-2007 23:04 發表
朋友
偷圖唔好偷得咁過份wo
我d圖花左好多時間先搵到架
你一下子納成行,算點先-.-?

果張相係你架??我見唔到有行野=.="

原帖由 維記.鮮奶 於 28-8-2007 23:36 發表
期待射鵰,
有2套劇睇@@
其實依晨拍惡作劇1都唔係好肥姐

我覺得幾CUTE丫,少少姐

原帖由 Steven1992410 於 29-8-2007 00:10 發表

個間野唔知係咪老番= =

我見過有d一隻碟15蚊,果D肯定係,我唔會買呢D
出面果D大D既48蚊我都估佢係老番,因為係簡體既
最後去左葵廣買

原帖由 Minglun 於 29-8-2007 10:33 發表

如果佢賣既其他碟(eg.唱片)都係正版既就係正版黎
因為我住果邊大把台劇既碟賣,全部都係正版黎,一套都只係4十幾蚊(vcd)

咁姐係果間野出面果D可能係正版,入面就係老番=.="

回復 支持 反對

原帖由 Minglun 於 29-8-2007 12:17 發表

佢改番-.-
尋晚我見到佢拎左你同我簽名d圖,一行有多=.=
搵得咁辛苦,比人粒聲唔出咁就拎鬼左真係有d唔鋸
(雖然d圖既作者係post上某d forum任人拎-.-)

好賤呀.....畀人知道即改,又唔問過我同你既同意就用.....
超唔鋸,下次再係咁我port佢..
係咪用晒我果D圖?(我果D係好辛苦去依晨論壇搵,搵左成個鐘先得5張><)
同埋做乜唔回我MSN??
回復 支持 反對

個post變精華.......
我果個都要.........http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3049100&amp;extra=page%3D2
大家去睇下,打足兩個鐘
d圖搵左半個鐘,聽日仲會更新子瑜

回復 支持 反對

原帖由 Minglun 於 30-8-2007 21:01 發表

你個post人氣好低-.-
同埋播完既劇通常都好少人討論
你既範圍太窄啦

可惜呢....好多依晨既劇都畀你報晒... 同埋套野得我,你,Steven睇下同回
咁緊係~
咁就畀我報導惡2吻既新聞啦,我今日有最新消息,你專注於射鵰~
有咩建議擴大範圍?
回復 支持 反對